Facebook Pixel UEFA: Ξεχνάμε όσα ξέρουμε - Αλλάζει τα πάντα η UEFA σε Champions, Europa και Conference League
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-10 19:08:00

Ξεχνάμε όσα ξέρουμε - Αλλάζει τα πάντα η UEFA σε Champions, Europa και Conference League

Sportdog Team
Ξεχνάμε όσα ξέρουμε - Αλλάζει τα πάντα η UEFA σε Champions, Europa και Conference League

Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία άλλαξε το τελικό φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τη σεζόν 2024-25 που θα είναι βασισμένο στο «Ελβετικό Σύστημα».

UEFA: Μεγάλες αλλαγές που ήταν γνωστές εδώ και δύο χρόνια εγκρίθηκαν από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία την Τρίτη (10/5) κάτι που αλλάζει τη δομή των Champions League, Europa League και Conference Leagueκαι όπως ανακοινώθηκε το ήδη υπάρχον σκηνικό θα διατηρηθεί για ακόμα δύο σεζόν, αφού από το 2024-25, τα πάντα θα είναι εντελώς διαφορετικά .

Οι αλλαγές θα είναι  βασισμένες στο λεγόμενο «Ελβετικό Σύστημα», με τα σημεία κλειδιά να αποτελούν η μείωση των 10 αγώνων σε 8 στην league-phase του Champions League, όπως και η αλλαγή των κριτιρίων για τις δύο από τις τέσσερις έξτρα θέσεις στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς αφαιρέθηκε η πρόσβαση σε αυτή βάσει τη βαθμολογία των συλλόγων.

α 8 ματς του CL, θα παίζονται σε 10 εβδομάδες, ενώ οι 4 έξτρα θέσεις, που θα αυξήσουν τον αριθμό των ομάδων από 32 σε 36, θα προκύπτουν ως εξής.

- Μια θέση θα πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίζει 3η στο πρωτάθλημα που η χώρα του θα είναι 5η στη βαθμολογία της UEFA.

- Μία θέση θα δίνεται σε έναν πρωταθλητή ανεβάζοντας από 4 σε 5 τις ομάδες που θα προκρίνονται από το περίφημο Champions Path.

- Οι επόμενες δύο θέσεις θα πάνε σε χώρες με τη μεγαλύτερη συγκομιδή από τους συλλόγους τους της προηγούμενης σεζόν (συνολικοί βαθμοί δια αριθμός ομάδων). Αυτές οι δύο χώρες θα πάρουν μία έξτρα θέση στα πρωταθληματά τους, κάτω από τις θέσεις του Champions League. Για παράδειγμα, αν αυτό ίσχυε από φέτος για την επόμενη σεζόν, οι χώρες που θα εξασφάλιζαν επιπλέον ομάδες από την UEFA θα ήταν η Αγγλία και η Ολλανδία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags