Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πορεία... πρωταθλητισμού ο ΠΑΟ - Πάρτι με "διπλό" στο Καραϊσκάκης - Μπορεί ακόμα και δεύτερος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-11 22:58:00

Πορεία... πρωταθλητισμού ο ΠΑΟ - Πάρτι με "διπλό" στο Καραϊσκάκης - Μπορεί ακόμα και δεύτερος!

Πορεία... πρωταθλητισμού ο ΠΑΟ - Πάρτι με "διπλό" στο Καραϊσκάκης - Μπορεί ακόμα και δεύτερος!

Με τέρματα των Παλάσιος και Σένκεφελντ ο Παναθηναϊκός πέρασε με διπλό (1-2) από την έδρα του Ολυμπιακού, συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στα πλέι οφ και μπορεί ακόμα και την δεύτερη θέση. Σκόραρε για τους Ερυθρόλευκους ο Τικίνιο.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τεράστιας σημασίας νίκη για τον Παναθηναϊκό, ενάντια στον Ολυμπιακό που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά.

Στο αιώνιο ντέρμπι το κίνητρο άνηκε περισσότερο στον Παναθηναϊκό, παρά στον Ολυμπιακό και κάπως έτσι οι πράσινοι πήραν μια τεράστιας σημασίας νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους, χάρη στα γκολ των Παλάσιος και Σένκεφελντ, ενώ το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει χάρη στο γκολ του Τικίνιο που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση.

Όσον αφορά τον αγώνα θα λέγαμε πως ο Ολυμπιακός παρότι πίεσε αρκετά από ένα σημείο και έπειτα έδειχνε πως δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να ισοφαρίσει έχοντας αρκετούς του παίκτες σε μέτριο βράδυ, ενώ για τους πράσινους ξεχώρισε με την εμφάνιση του ο Μπρινιόλι, ο οποίος δεν είχε ευθύνη στη φάση του γκολ και έβγαλε αρκετά σουτ των ερυθρολεύκων.

Σχετικά με την μάχη των πάγκων αυτή ανήκει ολοκληρωτικά πλέον στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιας και σε 4 ματς με τον Μαρτίνς μετράει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ, το αποψινό.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 79 βαθμούς, ενώ το τριφύλλι πήγε στους 58, φτάνοντας στο -2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ!

Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε την τάση να πιέζει ψηλά, προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε επιλέξει έναν πιο παθητικό ρόλο για την ομάδα του, περιμένοντας πίσω σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση για την εκκίνηση του αγώνα.

Κάπως έτσι η πρώτη φάση του ματς ουσιαστικά προήλθε από ατομικό λάθος του Μπρινιόλι, ο οποίος έστειελ την μπάλα κατευθείαν στον Αγκιμπού Καμαρά, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Παρόλα αυτά το τριφύλλι δεν επηρεάστηκε καθόλου από το λάθος του γκολκίπερ του και στην αμέσως επόμενη φάση, στο 10΄, άνοιξε το σκορ, χάρη γκολ του Παλάσιος. Ο Αργεντινός φορ υποδέχθηκε την μπάλα από την κεφαλιά του Κουρμπέλη, άδειασε τον Παπαδόπουλο και έπιασε ένα τρομερό σουτ στο όριο της περιοχής, με τον Βατσλίκ να μην μπορεί να αντιδράσει. Το μομέντουμ άνηκε στον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να χάνει σημαντική ευκαιρία 5΄ μετά, μετά από κάθετη του Αϊτόρ, ωστόσο αυτή τη φορά ο Βατσλίκ έδειξε να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντριδράσει με σουτ των Ρόνι Λόπες και Αγκιμπού Καμαρά στο 19΄ και στο 21΄, με τον Μπρινιόλι να δείχνει πως ήταν σε ετοιμότητα. Στο 22΄ υπήρξε πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, μιας και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς ο Ιωαννίδης, ο οποίος βγήκε για να πάρει τη θέση του ο Καρλίτος.

Το ντέρμπι στη συνέχεια έγινε πιο... επικίνδυνο, μιας και από το 26΄ μέχρι το 30΄ κιτρινίστηκαν οι Αβράαμ Παπαδόπουλος, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Μάλιστα, η αγωνιστική ανετοιμότητα του Αβράαμ ήταν εμφανής, ενώ από τους πράσινους ζήτησαν και την αποβολή του για μαρκάρισμα που έκανε, ενώ είχε ήδη δεχθεί νωρίτερα την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Ο Ολυμπιακός στο 32΄ παραλίγο να βάλει γκολ, με την κίνηση του Ροντρίγκες να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Μπρινιόλι. ΧΟ Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση με τον Παπασταθόπουλο στο 36΄ να κερδίζει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Μπρινιόλι να διώχνει με δυσκολία. Στο 38΄ ο Ρόνι Λόπες έκανε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισει να απειλεί και στο 44΄ το ωραίο σουτ του Λόπες δεν νίκησε ξανά τον Μπρινιόλι. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου ο Ροντρίγκες άδειασε τον Κώτσιρα από τα αριστερά, ωστόσο ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν ξανά σε ετοιμότητα, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Οι κίτρινες που πήραν οι Αβράαμ και Αλεξανδρόπουλος ανάγκασαν τους προπονητές τους να τους βγάλουν με την έναρξη του δευτέρου μέρους για να μπουν στην θέση τους οι Σισέ και Πέρεθ αντίστοιχα, ενώ βγήκε και ο Αγκιμπού Καμαρά για να μπει ο Τικίνιο.

Η πρώτη σημαντική φάση στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά ήταν και αυτή που κατέληξε σε γκολ για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι στο 54΄ έκαναν το 2-0, μιας και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ ο Σένκεφελντ έπιασε δυνατή κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Στο 63΄ ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ανοίξει ακόμη περισσότερο το ροτέισον του, μιας και έβγαλε τους Παλάσος και Αϊτόρ για να μπουν οι Βιτάλ και Χατζηγιοβάνης, ενώ ο Μαρτίνς έβαλε τον Βαλμπουενά αντί του Ροντρίγκες.

Στο 66΄ υπήρξε διακοπή στο ματς, λόγω της ατμόσφαιρας που ήταν αποπνικτική από τα καπνογόνα, κάτι που ευνοήσε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό, μιας και ξαναμπήκε στο ματς με γκολ του Τικίνιο στο 71΄, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά... πάρε βάλε του Ελ Αραμπί, μετά από κόρνερ για να κάνει το 2-1, δίνοντας στην ομάδα του το δικαίωμα να ελπίζει ισοφάριση έχοντας τουλάχιστον 25΄ μπροστά της για να το πετύχει.

Πάντως, στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί για πρώτη φορά μετά το 2-0 με τον Καρλίτος στο 87΄, χωρίς το σουτ του να έχει ιδιαίτερη τύχη.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 90΄ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να κάνει μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή του Μπρινιόλι, ωστόσο ο Ιταλός ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Παρά τα 7 λεπτά των καθυστερήσεων το ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια τεράστια νίκη με 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46' Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79' Κανέ), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (46' Τικίνιο), Ροντρίγκες (64' Βαλμπουενά), Λόπες (79' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κουρμπέλης (78' Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (46' Πέρεθ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (63' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (63' Βιτάλ), Ιωαννίδης (23' Καρλίτος).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags