Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Με την πλάτη στον τοίχο ο Λουτσέσκου - Θα φύγουν και με Κύπελλο - Νεύρα Σαββίδη για τα ξενύχτια"
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-12 22:35:00

"Με την πλάτη στον τοίχο ο Λουτσέσκου - Θα φύγουν και με Κύπελλο - Νεύρα Σαββίδη για τα ξενύχτια"

του Γιώργου Κτενά
"Με την πλάτη στον τοίχο ο Λουτσέσκου - Θα φύγουν και με Κύπελλο - Νεύρα Σαββίδη για τα ξενύχτια"

Οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και η σκληρή ομιλία του Ιβάν! Γιατί αντέδρασε ο Ραζβάν όταν άκουσε στα ελληνικά τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα, πόσο θα επηρεάσει στο χτίσιμο της νέας ομάδας η πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου και γιατί εκνευρίστηκε το "αφεντικό" του Δικεφάλου;

ΠΑΟΚ: Πλήρη ανάλυση σε όλη την επικαιρότητα του Δικέφαλου έκανε μέσω του sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του θεσσαλονικιώτικου συλλόγου.

Η ήττα από τον Άρη, τα ξενύχτια των ποδοσφαιριστών και οι αποχωρήσεις που θα γίνουν είτε η ομάδα κερδίσει το Κύπελλο είτε όχι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας μαζί του. Διαβάστε όσα μας είπε....

"Δεν άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ - Με την πλάτη στον τοίχο ο Λουτσέσκου - Κανένα λάθος"

"Λέω πάντα ότι την Ιστορία την γράφουν οι παρόντες, αυτοι είναι διαθέσιμοι και κρίνονται για την εικόνα που παρουσιάζουν. Το ένα πρόβλημα είναι τα αποτελέσματα που δεν έρχονται και το άλλο θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε σε κανένα παιχνίδι ότι άξιζε τη νίκη - Έχω ακούσει τον Λουτσέσκου να λέει ότι δεν άξιζε την ήττα η ομάδα, αλλά ούτε σε αυτά που δεν άξιζε να χάσει τελευταία, άξιζε την νίκη", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Τσακαλέας.

Τι μπορεί να αλλάξει στα παιχνίδια που μένουν και, κυρίως, στον τελικό Κυπέλλου;

"Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα θα ήταν ζήτημα αν δεν υπήρχε ο τελικός του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ με το Κύπελλο και χωρίς τη δεύτερη θέση θα είναι σε καλύτερη κατάσταση αν χάσει το Κύπελλο αλλά διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Το τι μπορεί να αλλάξει είναι το μεγάλο ερώτημα. Από τη μία δεν είναι εύκολο να γυρίσει το κουμπί, από την άλλη όλοι σκέφτονται τις φορές που ο Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και καθεμία είχε βρει λύση και παρουσίασε έναν ΠΑΟΚ που απάντησε με το παιχνίδι του. Εδώ η συνθήκη είναι διαφορετική, είναι λίγες οι μέρες, είναι αρκετοί οι τραυματίες και μιλάμε για έναν παιχνίδι - Άρα δεν υπάρχει δικαίωμα για λάθος. Η παράμετρος Λουτσέσκου είναι αυτή που δίνει ελπίδα συνολικά στον ΠΑΟΚ και κρατάει σε εγρήγορση τον Παναθηναϊκό".

"Αυτοί θα φύγουν ακόμα κι αν πάρει το Κύπελλο - 170 σφυγμοί στην Τούμπα - Απαίτηση από τους οπαδούς"

Υπάρχει ένα περίεργο κλίμα στον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα πάντως.

"Μιλούσα με φίλους και μου έλεγαν: Να φύγουν όλοι! Εννοώντας τους παίκτες και όχι τον Λουτσέσκου. Αλλά αυτοί που είναι να φύγουν, θα φύγουν ακόμα και αν κατακτηθεί το Κύπελλο. Οι αποφάσεις δεν θα αλλάξουν, έχουν παρθεί".

Πώς σχολιάζει το σκηνικό με τον Κούρτιτς;

"Όταν οι σφυγμοί είναι στο 170, οποιοσδήποτε δυσκολεύεται να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο οπαδός σε αυτη τη συνθήκη και με την ομάδα να έχει χάσει τρίτη φορά από τον Άρη, θα πει κουβέντες παραπάνω. Κι εκεί μπαίνει η απαίτηση που έχουν από τον αθλητή, που είναι επαγγελματίας και παίρνει πολλά λεφτά, να τους ακούσει τους οπαδούς. Ο Κούρτιτς απάντησε γιατί άκουσε κάτι για την οικογένειά του όπως είπε - Άρα εδώ μπαίνουμε σε άλλο σκέλος, δεν αφορά τη σχέση οπαδοί-παίκτη"

"Για αυτό τους έκραξε ο Σαββίδης - Τα ξενύχτια που τον τσάντισαν - Τα ελληνικά που καταλαβαίνει ο Λουτσέσκου"

Το περιστατικό με τον Λουτσέσκου πώς το σχολιάζεις;

"Έδειξε τι χαρακτήρας είναι και πώς διαχειρίζεται καταστάσεις - Άκουσε να του λένε πράγματα, που κάποια ήταν στα αγγλικά και άλλα στα ελληνικά, αλλά από τα ελληνικά που καταλαβαίνει πια, τους κούνησε το δάχτυλο και είπε ότι δεν είναι όπως τα λέτε. 'Εκανε το πρώτο βήμα για να ανοίξει διάλογο, δηλαδή. Κάθισε πέντε λεπτά με τον βοηθό του στον πάγκο και έπετα είχε δύο επιλογές για το πώς θα φύγει. Αποφάσισε όμως να περάσει από τους οπαδούς, γιατί αυτό έχει μάθει. Κάτι δείχνει αυτό".

Υπάρχουν ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για ξενύχτια ορισμένων ποδοσφαιριστών και, προφανώς, ενόχληση του Σαββίδη. Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε;

"Οι πιο νέοι παίκτες στην ομάδα, που δεν έχουν αρκετό καιρό στο ρόστερ δηλαδή, μπορεί να μην γνώριζαν. Οι υπόλοιποι ξερουν τι εστί Σαββίδης, πώς είναι οι ομιλίες του, ότι αυτό που έχει να πει δεν θα το στρογγυλέψει καθόλου. Θεώρησε ότι ήταν κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει και να τους θέσει προ ευθυνών τους όταν τους μίλησε πριν από λίγο καιρό. Κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και τους μίλησε, αλλά το πρώτο δείγμα γραφής δεν είναι καλός. Τα ξενύχτια είναι και ο λόγος που τσαντίστηκε παραπάνω. Κι ένας φίλαθλος αν δει παίκτη να περνάει το όριο μετά από νίκη, θα κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά τώρα είναι δύσκολη περίοδος για την ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απασφάλισε ο Μπέος - "Νομίζει ότι είναι Μουρίνιο ο Ραζβάν - Θα πουλούσαν CD στο Βόλο οι..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags