Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Διώχνει… αγαπημένο παιδί του Μελισσανίδη ο Αλμέιδα - Τέλος δύο Έλληνες - Βρέθηκε ο νέος επιθετικός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-13 10:00:00

Διώχνει… αγαπημένο παιδί του Μελισσανίδη ο Αλμέιδα - Τέλος δύο Έλληνες - Βρέθηκε ο νέος επιθετικός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Διώχνει… αγαπημένο παιδί του Μελισσανίδη ο Αλμέιδα - Τέλος δύο Έλληνες - Βρέθηκε ο νέος επιθετικός!

Οι τρεις παίκτες που ψάχνουν ήδη ομάδα και πού βρήκαν ήδη τον φορ. Οι αλλαγές στην Ένωση το φετινό καλοκαίρι θα είναι σημαντικές, καθώς στόχος της διοίκησης και του Αργεντινού προπονητή, είναι να δημιουργήσουν μία ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Έρχεται γερό... ξεσκαρτάρισμα και δύσκολες αποφάσεις!

Όλο και πιο κοντά φτάνουμε στο τέλος της φετινής σεζόν που θα φέρει αρκετές αλλαγές στην ΑΕΚ. Η πρώτη, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αφορά τον Ματίας Αλμέιδα που θα αναλάβει προπονητής για τα επόμενα 2+1 χρόνια, με τον Αργεντίνο ακόμα να μην έχει αναλάβει επίσημα την ομάδα όμως μαζί με τους συνεργάτες τους έχουν ανεβάσει… ρυθμούς στα μεταγραφικά θέματα παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουν τονίσει οι Λατίνοι είναι πως συμφωνούν με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Ο 32χρονος χαφ φέτος έχει μετρήσει 23 συμμετοχές με ένα γκολ, όμως δεν φαίνεται να παίξει ξανά μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα αποχωρήσει μετά από 7 χρόνια και 227 παρουσίες με τα Κιτρινόμαυρα, σε όλες τις διοργανώσεις, 11 τέρματα και 7 ασίστ.

Ο Σιμόες που ήρθε σαν ελεύθερος το 2015 από την Μορειρένσε, κατάφερε να γίνει από τα αγαπημένα παιδιά του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ήταν παρών στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, με την επιρροή στα αποδυτήρια της ομάδα να είναι πολύ μεγάλη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να είναι από τους αρχηγούς της ομάδας. Όλα αυτά όμως δεν φαίνεται να άλλαξαν την άποψη τόσο του Αλμέιδα, όσο και των ανθρώπων της ΠΑΕ που αποφάσισαν ότι χρειάζονται πιο… φρέσκα πόδια τη νέα σεζόν, με τον Πορτογάλο να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και από τραυματισμούς και πλέον να μετράει… μέρες για να αποχωρήσει.

Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τους Τσιντώτα και Σβάρνα, με τους μάνατζερ των δύο παικτών να έχουν ανοίξει… κανάλια συνομιλιών με ομάδες από την Ιταλία ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες προσφορές. Ο 28χρονος τερματοφύλακας, που βρίσκεται στην ΑΕΚ από το 2017 όταν ήρθε σαν ελεύθερος από τον Λεβαδειακό, δεν έχει καταφέρει φέτος να πείσει τις 18 φορές που έπαιξε φέτος, έχοντας δεχθεί 19 τέρματα, και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν. Την ίδια στιγμή η φετινή χρονιά του Στράτου Σβάρνα δεν ικανοποίησε και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2025 φαίνεται ότι δεν θα παραμείνει. Ο Έλληνας αμυντικός έπαιξε σε 13 παιχνίδια, σκοράροντας μάλιστα στον αγώνα κυπέλλου με την Κηφισιά, όμως δεν είναι στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα, με την ΑΕΚ να περιμένει την προσφορά που θα τον ικανοποιεί για να τον παραχωρήσει.

Την ίδια στιγμή ο Αργεντίνος δεν αφήνει στην άκρη και τις προσθήκες που θα ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο νέος τεχνικός της Ένωσης ήδη δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από ατζέντηδες όπου του προτείνουν παίκτες που θα μπορούν να βοηθήσουν. Από την πλευρά του 48χρονος προπονητής δεν βιάζεται για τις κινήσεις του, όμως κάποια από τα ονόματα που έχουν προταθεί έχουν ήδη… κυκλωθεί και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν στόχο τον επόμενο καιρό.

Κάτι τέτοιο ισχύει και για τους παίκτες από το Μεξικό και την Αργεντινή που έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό. Ο Αλμέιδα ξέρει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές προσωπικά και σίγουρα μπορεί να αναγνωρίσει αυτόν ή αυτούς που θα μπορέσουν να του κάνουν τη… δουλειά, όμως ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο Αργεντίνος έχει αποφασίσει πως μια από τις πρώτες κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν είναι αυτή του επιθετικού και μάλιστα έχει τεθεί σε προτεραιότητα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώτος στόχος έχει ήδη εντοπιστεί και πρόκειται για φορ από την Ευρώπη και μάλιστα από τα… βόρεια!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευλογία για Αλμέιδα να χαθεί η Ευρώπη από την ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags