Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πέντε μεταγραφές ο Ολυμπιακός, "πάντρεμα" με Ιμπαγάσα - Χαοτική διαφορά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-14 13:00:00

"Πέντε μεταγραφές ο Ολυμπιακός, "πάντρεμα" με Ιμπαγάσα - Χαοτική διαφορά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ"!

του Γιώργου Κτενά
"Πέντε μεταγραφές ο Ολυμπιακός, "πάντρεμα" με Ιμπαγάσα - Χαοτική διαφορά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ"!

Ποιοι φεύγουν, η έκπληξη με Κούτρη και τα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Στο Λιμάνι πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα και ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα. Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις, ποιοι παίκτες θα έρθουν για να μπουν αμέσως στην ενδεκάδα, το μέλλον του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και οι αλλαγές στη μεσαία γραμμή.

Ολυμπιακός: Στην επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Μιχάλης Μαχαίρας, δημοσιογράφος που παρακολουθεί το ρεπορτάζ των Πειραιωτών.

Πού θα αποκτήσει παίκτες ο σύλλογος, ποιοι θα αποχωρήσουν και ποιοι πιτσιρικάδες θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα; Διαβάστε τη συνέντευξη που ακολουθεί...
 

"Πάντρεμα με Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό - Έτσι θα είναι η επόμενη μέρα - Να λύσουν τα χέρια του Μαρτίνς"
 

Μιχάλη, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής - Πώς περιμένεις να είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου;

"Ο Ολυμπιακός, μετά την εκτός έδρας επικράτηση στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, πανηγύρισε ένα (κατ’ εμέ) επάξιο πρωτάθλημα. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή η ομάδα του Πειραιά. Το Νο47 της ιστορίας του συλλόγου και το τρίτο συνεχόμενο, σε μια «ερυθρόλευκη» δυναστεία. Φαίνεται με εμφανή τρόπο η χαοτική διαφορά από τους υπόλοιπους, με έναν Ολυμπιακό που δεν εντυπωσίασε ομολογουμένως φέτος. Όμως και πάλι, όχι μόνο έφτασε στην πηγή, αλλά ήπιε και νερό, κατακτώντας τον τίτλο. Πλέον, στόχος της ομάδας είναι η βελτίωσή της, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερη και πιο ελκυστική ενόψει της νέας σεζόν. Μην ξεχνάει κανείς πως και φέτος ο Ολυμπιακός θα κληθεί από νωρίς να δώσει δύσκολα προκριματικά για το Champions League, όπως και πέρυσι. Σίγουρα, όσοι πάρουν χρόνο συμμετοχής, από τους ποδοσφαιριστές που δεν πήραν αρκετό μέσα στην χρονιά, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκείνους να κερδίσουν την προσοχή του Μαρτίνς. 

Τα τελικά συμπεράσματα θα παρθούν με το τέλος των Play Off. Εκεί θα γίνει και ένα «πάντρεμα» με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς αρκετοί «μικροί» θα συμμετέχουν στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων». Η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού θα περιλαμβάνει αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Φυσικά, θα πλαισιωθούν κι από μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν". 

Πρόσφατα είχε ανοίξει, πλαγίως, θέμα για τον Μαρτίνς αν και δεν φαίνεται να προκύπτει το παραμικρό. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει θέμα με τον Πορτογάλο;

"Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά κάτι. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, κάτι που δείχνει την καθολική στήριξη της Διοίκησης προς το πρόσωπό του. Να θυμίσω πως οι δύο πλευρές ήταν θετικές, συζητούσαν την συνέχιση της κοινής πορεία και το deal έγινε μεσούσης της φετινής σεζόν. Οφείλω να αναγνωρίσω στον Πορτογάλο πως ανέλαβε ένα δύσκολο έργο το καλοκαίρι του 2018, με τον Μαρτίνς να βελτιώνει την ομάδα, να την εξελίσσει, να αφήνει τη σφραγίδα του. Και ποιος δεν κάνει λάθη; Όμως τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα είναι η παρακαταθήκη του. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό. Μπορεί να είχαν ακουστεί κάποια παράπονα εν μέσω της χρονιάς, μετά από κάποια «στραβά» αποτελέσματα, αλλά νομίζω το ταμείο, μόνο μείον δεν είναι για τον Μαρτίνς. Δύσκολα θα δούμε αντικατάσταση στον πάγκο. Το θέμα είναι να αποκτηθούν παίκτες, ώστε να «λύσουν» τα χέρια και του προπονητή".

"Αυτοί θα πάρουν προαγωγή στην πρώτη ομάδα - Έχουν τελειώσει δύο - Τέσσερις-πέντε μεταγραφές 11άδας"
 

Στο έμψυχο υλικό, ποιοι πιστεύεις ότι δεν έχουν μέλλον στο Λιμάνι;

"Πριν αναφέρω ποιοι δεν έχουν μέλλον, θέλω να τονίσω τη σημαντικότητα της ομάδας Β’ του συλλόγου. Με αρκετά νεαρά παιδιά να έχουν κερδίσει την προσοχή του Πέδρο Μαρτίνς, ύστερα από την πορεία τους στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Super League 2. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της β’ ομάδας πήραν σημαντικές νίκες, απέκτησαν χαρακτήρα νικητή, έκαναν πρωταθλητισμό (ασχέτως του αν δεν υπάρχει άνοδος εξ αρχής για τις β’ ομάδες), δείχνοντας πως αξίζουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.  Θεωρώ δεδομένο πως θα πάρουν «προαγωγή» οι Κίτσος, Κινκούε, Μπαγκαλιάνης, Σουρλής, Βοϊλης, Κειτά και αρκετοί άλλοι. 

Τώρα, για το κομμάτι αποχωρήσεων, θεωρώ νο1 ποδοσφαιριστή που θα πρέπει να βρει άμεσα λύση ο Ολυμπιακός, είναι ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός σε καμία των περιπτώσεων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο λιμάνι και θα αποτελέσει παρελθόν. Έχει βαρύ συμβόλαιο και στόχος είναι να αποκτηθεί ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής στη θέση αυτή. Μάλιστα, ενώ είχε τις ευκαιρίες από τον Μαρτίνς, πλέον βλέπουμε να μένει παραγκωνισμένος στον πάγκο. Ή μάλλον μεταξύ πάγκου και… εκτός αποστολής. Συν τοις άλλοις, σημαντικό είναι το κριτήριο του κόσμου, ο οποίος μάλλον… θα χαρεί στην είδηση πως αποχώρησε.  Σίγουρα, ο Κένι Λαλά είναι ένας δεύτερος ποδοσφαιριστής, ο οποίος λογικά θα κουνήσει μαντήλι. Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, για τους Καμαρά, Αγκιμπού και Μαντί. Σίγουρα, θα δεχτούν προτάσεις οι «ερυθρόλευκοι» για τους δύο Αφρικανούς. Επιπλέον, συχνά πυκνά γράφονται στα ρεπορτάζ προτάσεις για τον Παπέ Αμπού Σισέ, διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης, Κυπελλούχος στο Κόπα Άφρικα. Σίγουρα οι «μετοχές» του έχουν ανέβει, με αρκετές ομάδες να τον έχουν στα υπόψιν. Φυσικά, ο Ολυμπιακός θα έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς αν ικανοποιηθεί και οικονομικά ο σύλλογος, θα τον αφήσει να βρει προορισμό αλλού".

Πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

 "Να τα πάρουμε από την αρχή. Στην εστία, αλλά και στο δίδυμο των στόπερ, ο Ολυμπιακός θεωρώ πως δεν έχει ανάγκη μεταγραφών. Σίγουρα τα άκρα της άμυνας θα είναι απ’ τις πρώτες θέσεις που θα κοιτάξει να ενισχυθεί η ομάδα. Όπως ανέφερα και παραπάνω, θα ανέβουν και ποδοσφαιριστές από τη β’ ομάδα, όμως θα δούμε το επιτελείο των «ερυθρόλευκων» να ψάχνει κάτι ποιοτικό από το μεταγραφικό παζάρι. Θεωρητικά, η ομάδα του Πειραιά πηγαίνει για 4-5 ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Δύο ακραίοι αμυντικοί, δύο εξτρέμ (με έφεση στην διείσδυση και τη δημιουργία) και σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου στον άξονα (Καμαρά πχ.) ή στην επιθετική γραμμή (Ελ Αραμπί) θα υπάρξει αντικατάσταση με ισάξιας ποιότητας αθλητή. 

Θεωρώ πως είναι ένα αρκετά σημαντικό καλοκαίρι το φετινό, καθώς η Διοίκηση του Ολυμπιακού μπορεί να απογειώσει το ρόστερ της ομάδας. Ήδη οι διαφορές απ’ τον δεύτερο είναι χαοτικές. Οι «διώκτες» του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουν τεράστια άλματα και να δαπανήσουν πολλά εκατομμύρια για να τον φτάσουν. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία, με ουσιαστικές κινήσεις να δημιουργήσει ευρωπαϊκή ομάδα για πορεία σε κάποιο θεσμό (είτε είναι το Champions League, είτε το Europa League, είτε ακόμη και το Conference League)".


 

"2+ εκατ. ευρω ο Αραμπί - Θα ψήσει τον Μαρτίνς ο Κούτρης - Δεν χωράει ο Κούντε"
 

Ειδική κατηγορία ο Αραμπί - Τι μπορούμε να πούμε για τη δική του παραμονή ή αποχώρηση;

Η περίπτωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι σίγουρα ιδιαίτερη. Ο Μαροκινός αποτελεί την αιχμή του δόρατος των «ερυθρόλευκων», δείχνοντας πως και στα 35 του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εδώ και μήνες ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κουβέντα ανανέωσης συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται φέτος τον Ιούνιο, ενώ θα μπορούσε από τον χειμώνα να βρει τον επόμενο προορισμό του. Ο ίδιος έχει περίπου 2.000.000 ευρώ τον χρόνο συμβόλαιο. Σίγουρα, θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του αν θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Όμως, να τονίσω κάτι. Ο Ελ Αραμπί μπορεί εύκολα να βρει αυτά (ή και παραπάνω) τα χρήματα σε ομάδα του Κατάρ για παράδειγμα. Αν ο ίδιος κοιτάξει το οικονομικό κομμάτι, τότε δύσκολα θα μείνει στο «λιμάνι». Αν πάλι, προτιμήσει να κερδίζει τίτλους και να ζει όσα απολαμβάνει στον Πειραιά, τότε θα βάλει την υπογραφή του. Όσο για την παραμονή του, είμαι αισιόδοξος, αλλά στον αθλητισμό, αν δεν μπουν οι υπογραφές, όλα αλλάζουν.  Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια, ουδείς αναντικατάστατος. Αν σε περίπτωση ο Μαροκινός στράικερ αποχωρήσει, τότε θα αντικατασταθεί από εξίσου ικανό επιθετικό. 

Παίκτες όπως ο Ρόνι Λόπες και Κούντε, αλλά και κάποιοι που βρίσκονται εκτός Ολυμπιακού (όπως ο Ραντζέλοβιτς) πιστεύεις ότι θα έχουν νέα ευκαιρία στην ομάδα;

"Σχετικά με τον Ρόνι Λόπες, νομίζω πως ναι μεν έχει κερδίσει προπονητή και φιλάθλους, με τις τελευταίες εμφανίσεις του (όπως με ΠΑΣ Γιάννινα εντός και ΠΑΟΚ εκτός), όμως η ρήτρα που έχει μπει για να αποκτηθεί είναι ένα τεράστιο αγκάθι. Μιλάμε για ένα ποσό άνω των 9 εκατ. ευρώ. Αν μπορέσει ο Ολυμπιακός να επαναδιαπραγματευθεί το κομμάτι αυτό, προσωπικά θα τον ήθελα στην ομάδα. Τον θεωρώ ικανό «μπαλαδόρο» που μπορεί να βγει μπροστά.

Αντιθέτως, σχετικά με τον Ραντζέλοβιτς, θεωρώ απίθανο να τον δούμε με τα «ερυθρόλευκα». Πιο πιθανό να βρεθεί ομάδα για εκείνον, ίσως από την πατρίδα του και να τον δούμε να αποχωρεί. Δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω τις εμφανίσεις του στη Λεγανές. Όμως, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα ως παίκτης και δύσκολα θα «πείσει» τον Μαρτίνς για παραμονή το καλοκαίρι. Κάτι που πιστεύω ακράδαντα πως θα καταφέρει ο Λεονάρντο Κούτρης. 

Τέλος, ο Κούντε έχει δείξει πως παραμένει αρκετά… πίσω στα πλάνα του Μαρτίνς, έχοντας μπροστά του τους Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη. Σίγουρα δεν γίνεται να παίζουν όλοι μαζί. Ο Πορτογάλος, σε κάποιες αναμετρήσεις προσπάθησε να «χωρέσει» τον Καμερουνέζο στην ενδεκάδα, μπορώ να πω πως ως εφεδρική λύση θα του έβαζα θετικό πρόσημο. Όμως, φτάνει αυτό για να παραμείνει στο ρόστερ; Ο Μαρτίνς τον έχει αφήσει εκτός αποστολής αρκετά ματς, δείγμα του ότι δεν υπολογίζεται από τους Πειραιώτες. Θεωρώ πως αν παίρνει χρόνο στα Play Off είναι για να ξεκουραστούν βασικοί ποδοσφαιριστές. Τέλος, οι πληροφορίες που έχω αναφέρουν πως δεν υπολογίζονται και οι Μάρκοβιτς, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανακοίνωσε" αποχωρήσεις ο Μαρινάκης - Υπογράφει σε μεγάλη ομάδα ο Ουάρντα - Καυγάς για Κυριάκο!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags