Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Φέρνει "διαμαντάκι" ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Όλες οι επιθέσεις περνούν από τα πόδια του (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-15 07:00:00

Φέρνει "διαμαντάκι" ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Όλες οι επιθέσεις περνούν από τα πόδια του (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φέρνει "διαμαντάκι" ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Όλες οι επιθέσεις περνούν από τα πόδια του (ΒΙΝΤΕΟ)

Το προφίλ του ποδοσφαιριστή που εντόπισε ο Ζοσέ Μπότο και ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Τούμπας.

Ο Νικολάς Κουαλιάτα θα αποτελέσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη θερινή μεταγραφική περίοδο, με τον Δικέφαλο να αποφασίζει να επενδύσει πάνω στο Next Big Thing της Γουόντερερς.

Ποιο είναι όμως το προφίλ του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού, για τον οποίο ο Δικέφαλος αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 1.500.000 ευρώ για να τον κάνει δικό του;

Μεγάλωσε με μια μπάλα στα πόδια

Θέλοντας και μη, ο Κουαλιάτα από μικρός είχε κολλημένη στα πόδια του μια μπάλα ποδοσφαίρου. Δε γινόταν άλλωστε να συμβεί κάτι άλλο, έχοντας έναν πατέρα, ο οποίος ήταν «μπλεγμένος με το χώρο του ποδοσφαίρου, όντας βοηθός προπονητή σε Μπλούμινγκ, Ντέφενσορ, Ιντεπετιέντε, Ολυμπία, Μπάνιγιας, Κουίτο και πλέον στη Νασιονάλ.

Ο μικρός Νικολάς, αγάπησε από μικρός το ποδόσφαιρο και κάθε φορά μετά το σχολείο, μαζεύονταν σε γειτονιές του Μοντεβιδέο μαζί με την παρέα του, στήνανε τέρματα με τσάντες και παίζανε. Έτσι ήρθε η πρώτη πρώιμη επαφή του Νικολάς με το άθλημα. Σε αλάνα, στο δρόμο, όπως λίγο-πολύ κάθε λατίνικη ιστορία ποδοσφαιριστή.

Ήθελε να γίνει όπως ο Νιτέγκο Φορλάν, ένας ήρωας για πολλά παιδιά. Με αυτόν μεγάλωσε ο Νικολάς, αυτόν είδε να παίρνει την Ουρουγουάη από το χέρι, στο Μουντιάλ του 2010 και να την οδηγεί μέχρι τα ημιτελικά. Ονειρευόταν, το πότε θα φύγει για την Ευρώπη, να ακολουθήσει τα όνειρά του. Μα για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να σκληραγωγηθεί στην πατρίδα του. Στα βάναυσα γήπεδα της Ουρουγουάης και να εξοικειωθεί στο σκληρό τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ντέφενσορ. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ώσπου το 2017, μετακόμισε στις ακαδημίες της Γουόντερερς. Ανέκαθεν έπαιζε μπροστά. Ξεχώριζαν οι επιθετικές του αρετές, η επαφή που είχε με τη μπάλα, το χάιδεμα. Ήταν γεννημένος Play Maker και το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται.

Το 2019, μεταπήδησε από τη Β' ομάδα στην πρώτη, την ομάδα ανδρών και γρήγορα έγινε ο νέος αστέρας της ομάδας. Για πολλούς, αποτελεί έκπληξη που ο συγκεκριμένος παίκτης κάθισε στη Λατινική Αμερική ως τα 22 του. Οποιοσδήποτε τον παρακολουθούσε, καταλάβαινε πως αργά ή γρήγορα θα μεταπηδούσε στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πάντως, πως ο Κουαλιάτα δεν βιάστηκε. Πήρε τον χρόνο του, κάθισε στη Γουόντερερς και πήρε και το "10".

Το αγωνιστικό του προφίλ

Στα 22 του, μετράει ήδη 72 συμμετοχές με τον σύλλογο, 7 γκολ και 12 ασίστ, ωστόσο οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν μπορούν να αποτυπώσουν πλήρως την εικόνα του στο γήπεδο. Για την ακρίβεια, ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να την αποτυπώσουν. Για την Γουόντερερς ο Κουαλιάτα είναι πολύ παραπάνω από ένας παίκτης των 7 γκολ και 12 ασίστ.

Για την Γουόντερερς, ο Κουαλιάτα είναι ο παίκτης που από τα πόδια του περνάνε όλες, μα όλες οι επιθέσεις. Οι συμπαίκτες του, κάθε φορά που έχουν τη μπάλα στα πόδια τους, τον ψάχνουν μανιωδώς, να του την δώσουν, μιας και αυτός είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Είναι ένας πραγματικός Play Maker, κατεβαίνει χαμηλά, παίρνει μπάλες και τις κουβαλάει. Άλλωστε, το στατιστικό που τον κατατάσσει στην 4η θέση με τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στο πρωτάθλημα, είναι χαρακτηριστικό.

Χωρίς αυτόν, η Γουόντερερς επιθετικά είναι ακίνδυνη. Είναι όπως ένα όπλο, δίχως τη σφαίρα.

Έχει εξαιρετικές επαφές με τη μπάλα, οι οποίες τον βοηθούν στο να βγαίνει γρήγορα μπροστά και να μην χάνει το κοντρόλ. Τα αγγίγματά του με την «στρόγγυλη θεά» είναι απαλά τόσο όσο χρειάζεται για να τον βοηθήσουν να ξεδιπλώσει μια κόντρα επίθεση. Μεγάλο προσόν για έναν παίκτη, όταν βγαίνει μπροστά και κουβαλάει τη μπάλα να μην κάνει λάθος κοντρόλ, ανοίγοντας τη μπάλα και δίνοντας ευκαιρία στους αμυντικούς να την αποσπάσουν.

Ο ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι θα έχει στα χέρια του έναν παίκτη με μεγάλες προοπτικές, τον οποίο τον «βολιδοσκοπούσαν» αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες εδώ και καιρό, ενώ και ο Μπότο τον είχε στη λίστα του εδώ και μήνες. Πλέον, ο Δικέφαλος θα πρέπει να «δουλέψει» πάνω στον παίκτη και κυρίως στη Έν του, προκειμένου να δυναμώσει και να μπορέσει να σταθεί στην ευρωπαϊκή σκηνή.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας για πρωτοκλασάτο άσο του ΠΑΟΚ - Στα… κάγκελα ο Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags