Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Συνέτριψε την ΑΕΚ, αλλά έμεινε εκτός πλέι οφ ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2022-05-14 18:56:00

Συνέτριψε την ΑΕΚ, αλλά έμεινε εκτός πλέι οφ ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Συνέτριψε την ΑΕΚ, αλλά έμεινε εκτός πλέι οφ ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τη χειρότερη φετινή ΑΕΚ με 96-72 στην Πυλαία αλλά η νίκη του Περιστερίου τον άφησε ένατο στην ισοβαθμία και εκτός playoffs.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω συντρίβοντας με 96-72 την αδιάφορη αλλά υπέρμετρα χαλαρή ΑΕΚ στο κλειστό της Πυλαίας για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ωστόσο η νίκη του Περιστερίου επί του Λαυρίου άφησε στην ισοβαθμία ένατο και εκτός playoffs τον «Δικέφαλο του Βορρά» για πρώτη φορά από τη σεζόν 2007/08.

Η «Ένωση», που ήταν ούτως ή άλλως τέταρτη αλλά έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs τον Άρη (εφόσον νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα στο ματς που αρχίζει στις 20:00) ή τον Προμηθέα (εφόσον οι «κίτρινοι» χάσουν).

Ο Ζερμέν Λοβ με 20 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ενώ 16 πρόσθεσαν Ντέιβιντ Ντιλίο και Βλάντο Γιάνκοβιτς, με τον Μάντζαρη να προσθέτει 2 με 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο Άντι Ράουτινς με 15 (5/9 τρίποντα) και ο Ίαν Χάμερ με 14 πόντους διασώθηκαν από την ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς Φλιώνη και Γκρίφιν.

Το ματς

Μάντζαρης, Λοβ, Ντιλίο, Γιάνκοβιτς και Ρένφρο από τη μια και Κολόμ, Πετρόπουλος, Ανγκόλα, Χάμερ και Κουζέλογλου από την άλλη ήταν οι δύο αρχικές πεντάδες. Η διαφορά κινήτρου ήταν εμφανής από το πρώτο δευτερόλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει φουριόζος και να προηγείται 9-2. Το τάιμ άουτ και οι φωνές του Κούρο Σεγούρα δεν αφύπνισαν τους «κιτρινόμαυρους» και οι γηπεδούχοι με άξονες του Ντιλίο και Γιάνκοβιτς έφτασαν μέχρι και στο +14, 22-8.

Με ένα σερί 7-0 μεταξύ πρώτης και δεύτερης περιόδου η ΑΕΚ έδειξε σημεία ζωής (22-15), όμως με όπλο τα μακρινά σουτ και τους αιφνιδιασμούς ο ΠΑΟΚ εκτοξεύτηκε στο +17, 34-17! «Πείτε μου τι γίνεται! Δεν σας ενδιαφέρει το παιχνίδι;», φώναζε στο δεύτερο τάιμ άουτ που πήρε γρήγορα ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης» και τα λόγια του έπιασαν τόπο. Με διαδοχικά τρίποντα του Ράουτινς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους οκτώ, 36-28, αναγκάζοντας τον Άρη Λυκογιάννη αυτή τη φορά σε τάιμ άουτ. Οι παίκτες του σοβαρεύτηκαν και με οδηγό τον Γιάνκοβιτς έκλεισαν το ημίχρονο στο 49-36.

Ο Ντιλίο με τρίποντο έβαλε τον ΠΑΟΚ στο +16, 52-36, με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με ξέσπασμα του Χάμερ ψαλίδισαν την απόσταση στους οκτώ (57-49) και όχι στους έξι, όπως είχε αρχικά υποδειχτεί καθώς είχε κατακυρωθεί λανθασμένα ένα ακόμη καλάθι στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι και πάλι αντέδρασαν υποδειγματικά και με τον Λοβ σε ηγετικό ρόλο πάτησαν γκάζι για το 74-55 στο φινάλε της περιόδου. Παρότι Γκριν και Ρίβερς αποχώρησαν με ενοχλήσεις, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «σφυροκοπά» και με τρίποντο του Καμπερίδη έφτασε στο 87-63 με έξι λεπτά για το φινάλε. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από την είδηση της νίκης του Περιστερίου και συνεχίζοντας με την ίδια διάθεση ολοκλήρωσαν μια κακή σεζόν με μια καλή εμφάνιση.

Δεκάλεπτα: 22-12, 49-36, 74-55, 96-72

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags