Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Δεν "Χ"άλασε κανέναν - Με το μυαλό σε... φιέστα και Κύπελλο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Φάληρο
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-14 21:57:00

Δεν "Χ"άλασε κανέναν - Με το μυαλό σε... φιέστα και Κύπελλο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Sportdog Team
Δεν "Χ"άλασε κανέναν - Με το μυαλό σε... φιέστα και Κύπελλο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Φάληρο

Σε ένα ντέρμπι που λίγοι θα θυμούνται μετά από καιρό Ερυθρόλευκοι και Δικέφαλος του Βορρά μοιράστηκαν βαθμούς στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση την φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Σε ένα ντέρμπι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον Ερυθρόλευκοι και Δικέφαλος τους Βορρά ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 και πλέον οι πρωταθλητές σκέφτονται τη... φιέστα, ενώ το σύνολο του Λουτσέσκου την διπλή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, με την δεύτερη να κρίνει τον Κυπελλούχο Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι σόκαραν το Καραϊσκάκης με το τέρμα του Σοάρες στο 2', όμως ο Καρβάλιο πριν βγει το ημίχρονο έκανε το τελικό σκορ, με τους Πειραιώτες να έχουν ευκαιρίες να φτάσουν και σε άλλα τέρματα και να πάρουν τη νίκη.

Το ματς:

Το ντέρμπι στο Φάληρο ξεκίνησε με τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τους πρωταθλητές, μιας και μόλις στο 2’ ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς θα πιάσει στον… ύπνο την Ερυθρόλευκη άμυνα και θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σοάρες να προλαβαίνει την κακή έξοδο του Τζολάκη και με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο… σοκ θα ανεβάζουν την απόδοσή τους και θα πιέσουν ψηλά την άμυνα των παικτών του Λουτσέσκου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρούν πιο εύκολα την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 10’ οι Πειραιώτες θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Κούντε θα εκτελέσει, από μακριά ένα φάουλ, με την μπάλα να δείχνει να αιφνιδιάζει τον Πασχαλάκη, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν στο 16’, όταν μετά από λάθος του Μπαγκαλιάνη η μπάλα θα φτάσει στον Σβαμπ, που θα σουτάρει έξω από την περιοχή, όμως ο Τζολάκης θα μπλοκάρει εύκολα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε στόχο να χτυπάει στην αντεπίθεση και στο 18’ θα χάσει ακόμα μια ευκαιρία, όταν στην αντεπίθεση ο Μιτρίτσα θα βρει τον Ζίβκοβιτς που θα κάνει το πλασέ, έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο αγώνας είχε πολύ ωραίο ρυθμό, όμως οι παίκτες του Μαρτίνς παρά το γεγονός ότι είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, αφού η αμυντική συμπεριφορά των Ασπρόμαυρων ήταν πολύ καλύτερη από άλλες αναμετρήσεις. Στο 25’ οι Πειραιώτες θα απειλήσουν όταν μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Γκάρι Ροντρίγκες θα πιάσει την κεφαλιά, μόνος του, από το ύψος της μικρής περιοχής με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι θα ανεβάσουν κι άλλον την πίεσή τους, αλλά και το πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων θα συνεχιστεί, μιας και η διπλή ζώνη άμυνας που είχε επιλέξει ο Λουτσέσκου είχε αποδειχθεί μεγάλο εμπόδιο.

Τελικά οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου μέρους, χτυπώντας και αυτοί στην αντεπίθεση. Μετά από λάθος του Τσαούση, στο 41’, ο Ανδρούτσος θα κάνει ωραία προσπάθεια, θα γυρίσει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Καρβάλιο με πλασέ θα κάνει το 1-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα φτάσει μια ανάσα από το να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν στο 45’, σε μια φάση που έμοιαζε με τον γκολ του Σοάρες, ο Ζίβκοβιτς θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σβαμπ να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Τζολάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με την ίδια εικόνα, μιας και παρά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός ήταν αυτός συνέχισε να έχει τη κατοχή της μπάλας, με στόχο να βρει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει το προβάδισμα, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις. Οι Ερυθρόλευκοι θα απειλήσουν και θα φτάσουν πολύ κοντά στο τέρμα, όταν στο 57’ μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Μανωλάς θα πάρει μόνος του την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ μετά από δύο λεπτά ήταν ο Παπασταθόπουλος που θα σηκωθεί πιο ψηλά από όλους και θα προσπαθήσει να βρει δίχτυα με το κεφάλι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Η πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος θα έρθει στο 64’ όταν μετά από σέντρα ο Μιτρίτσα θα πιάσει το βολέ,  με τον Τζολάκη να διώχνει δύσκολα. Οι δύο ομάδες θα ρίξουν τον ρυθμό τους, δείγμα και της κούρασης που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές από τα συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 86' οι Πειραιώτες θα χάσουν την καλύτερη ευκαιρία τους να πάρουν προβάδισμα, όταν μετά από ωραία κίνηση και κάθετη του Λόπες ο Ελ Αραμπί δεν θα προλάβει για λίγο να σπρώξει με προβολή στα δίχτυα, ενώ ο Πορτογάλος στο 90+1΄θα δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ μετ ον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 41’ Καρβάλιο - 2’ Σοάρες

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κούντε (71’ Εμβιλά), Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Καρβάλιο, Φαντινγκά, Τικίνιο (70’ Ελ Αραμπί), Κανέ, Μπαγκαλιάνης (46’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Ροντρίγκες (84' Βαλμπουενά).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (86' Τέιλορ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης, Σβαμπ, Κούρτιτς, Σοάρες (70’ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα, Τσόλακ (70’ Άκπομ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags