Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: "Σείστηκε" η Λεωφόρος - Επέστρεψε στην Ευρώπη με "τεσσάρα" και μπαλάρα ο Παναθηναϊκός! (Vids)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-14 21:54:00

"Σείστηκε" η Λεωφόρος - Επέστρεψε στην Ευρώπη με "τεσσάρα" και μπαλάρα ο Παναθηναϊκός! (Vids)

Του Χρήστου Δημόπουλου
"Σείστηκε" η Λεωφόρος - Επέστρεψε στην Ευρώπη με "τεσσάρα" και μπαλάρα ο Παναθηναϊκός! (Vids)

Οι Πράσινοι έκαναν... πάρτι απέναντι στον ΠΑΣ, τον διέλυσαν με το ευρύ 4-0 και εξασφάλισαν την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από πέντε χρόνια.

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Παναθηναϊκός μετά από 5 δύσκολα χρόνια απουσίας επιστρέφει και επίσημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τη νίκη του επί του ΠΑΣ στη Λεωφόρο (4-0). Απίστευτη εμφάνιση από την ομαδάρα του Γιοβάνοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός που έκανε πορεία πρωταθλητισμού σε όλα τα πλέι-οφ, δεν θα μπορούσε να αφήσει βαθμούς με τον ΠΑΣ στο «σπίτι» του. Με το γνωστό ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και καθολική υπεροχή, οι «πράσινοι» επικράτησαν των Γιαννιωτών στο «Απ. Νικολαΐδης» με το εμφατικό 4-0, πανηγυρίζοντας και μαθηματικά έτσι την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, μετά από 5 επίπονα χρόνια απουσίας!

Σκόραρε στο πρώτο μέρος και φίλησε το Τριφύλλι ο Βιγιαφάνιες, άκουσε το όνομά του σε σύνθημα από την κερκίδα ο Γιοβάνοβιτς! Τους 19 βαθμούς στα πλέι-οφ έφτασε το «τριφύλλι»!

Το ματς

Μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στη σχεδόν γεμάτη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως νευρικά στο ματς, επιχειρώντας κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Πρώτη τελικά για τους «πράσινους» στον αγώνα ήταν ένα σουτ του Κώτσιρα στο 9', το οποίο από κόντρα κατέληξε κόρνερ. Σημειώνεται, ότι οι Γιαννιώτες στα πρώτα 18 λεπτά είχαν προλάβει να παραχωρήσουν 7 κόρνερ στον Παναθηναϊκό (σ.σ. και στο ημίχρονο 11)!

Στο 18ο λεπτό το «τριφύλλι» άγγιξε το 1-0, όταν η κεφαλιά του Σένκεφελντ σταμάτησε σε σώμα παίκτη του ΠΑΣ, ακριβώς πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και καταλήξει στα δίχτυα! Από νέα κεφαλιά αυτή τη φορά του Παλάσιος στο 20' η ομάδα του Γιοβάνοβιτς απείλησε ξανά, δείχνοντας πως έχει ανεβάσει στροφές και κυνηγούσε πολύ πιο δυναμικά το προβάδισμα.

Τεράστια τριπλή(!) ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 27'. Αρχικά ο Βιγιαφάνιες με τακουνάκι πήγε να βάλει ένα από τα γκολ της χρονιάς, με τους αμυντικούς του ΠΑΣ αρχικά να διώχνουν. Στη συνέχεια της φάσης ο Βέλεθ σούταρε φοβερά με το δεξί στα όρια της περιοχής, αναγκάζοντας σε εκπληκτική επέμβαση τον Λοντίγκιν! Από το κόρνερ που προήλθε ο Βέλεθ ξανά πήρε την κεφαλιά, με τον Λοντίγκιν και πάλι να ίπταται για να διώξει σωτήρια!

Το πολυπόθητο γκολ για τους «πράσινους» ήρθε εν τέλει στο 38'. Σε ιδανική αντεπίθεση ο Αϊτόρ άνοιξε πανέμορφα από αριστερά στον Χουάνκαρ, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ στην κίνηση, με τον Βιγιαφάνιες να ακολουθεί και με άπιαστο πλασέ στο «Γ» να νικάει τον Λοντίγκιν για το 1-0! Σκορ, με το οποίο πήγε ο Παναθηναϊκός και στα αποδυτήρια, σε ένα ιδανικό φινάλε στην ανάπαυλα της Λεωφόρου.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να απειλήσει, με τον Γκατσίνοβιτς συγκεκριμένα στο 47' να κλέβει από τον Παντελάκη, όμως το σουτ που επιχείρησε με τη μία πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, παρότι ο Σέρβος είχε όλο το χώρο μπροστά του για να πάει σε καθαρό τετ-α-τετ. Νέα καλή στιγμή στο 49', όταν Χουάνκαρ-Αϊτόρ συνεργάστηκαν φανταστικά από αριστερά, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Μακέντα δεν μπόρεσε να εμπλακεί και να κάνει την προβολή για να σκοράρει προ κενής, ουσιαστικά, εστίας.

Το «τριφύλλι» παρότι είχε το σκορ υπέρ του, δεν εμφάνισε καμία διάθεση για να ρίξει ρυθμό στην επανάληψη. Στο 57' ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο παιχνίδι τον Καρλίτος, κρατώντας στο χορτάρι ταυτόχρονα τον Μακέντα και παίζοντας έτσι με δύο φορ στο ίδιο σχήμα (Μακέντα-Καρλίτος). Η συνύπαρξή τους, πάντως, κράτησε 9'. Στο 63ο λεπτό από ακόμη ένα κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ, με τον στόπερ του Παναθηναϊκού να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να αστοχεί οριακά!

Στο 68' οι «πράσινοι» σφράγιζαν το τρίποντο με τον Μαουρίσιο. Ο Καρλίτος κατέβασε την μπάλα με πλάτη στην περιοχή, γύρισε και μοίρασε ωραία στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0! Το... πάρτι συνεχίστηκε στο 71', όταν ο Καρλίτος βγήκε στο τετ-α-τετ και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0 επί του ΠΑΣ, με τον Ισπανό στράικερ να επανέρχεται στα γκολ το 2022! Το... κερασάκι στην «τούρτα» έβαλε στο 87' ο Χουάνκαρ, που με μακρινό σουτ (κόντραρε κιόλας η μπάλα) διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

Με το γνωστό ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και καθολική υπεροχή, οι «πράσινοι» επικράτησαν των Γιαννιωτών στο «Απ. Νικολαΐδης», πανηγυρίζοντας και μαθηματικά έτσι την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, μετά από 5 επίπονα χρόνια απουσίας! Τους 19 βαθμούς στα πλέι-οφ έφτασε το «τριφύλλι», κάνοντας μακράν την καλύτερη πορεία απ' όλους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα!

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (75' Σάρλια), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (57' Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (57' Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Παλάσιος (75' Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (66' Κουρμπέλης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σνάιντερ, Λώλης (60' Μπρένερ), Στάνκο, Λιάσος , Ντομίνγκεθ (46' Σιόντης), Κύρκος (60' Κόντε).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags