Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης: Χωρίς... φρένα ο Άρης - Πέρασε εύκολα και από τα Γιάννενα και τελείωσε την χρονιά τρίτος
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-17 21:52:00

Χωρίς... φρένα ο Άρης - Πέρασε εύκολα και από τα Γιάννενα και τελείωσε την χρονιά τρίτος

Sportdog Team
Χωρίς... φρένα ο Άρης - Πέρασε εύκολα και από τα Γιάννενα και τελείωσε την χρονιά τρίτος

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την φετινή σεζόν η ομάδα του Χερμάν Μπούγκος, μιας και πέρασε από τα Γιάννενα και με το συγκεκριμένο τρίποντο κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία της Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης: Παίζοντας εκπληκτικά οι Κίτρινοι ήταν κυρίαρχοι στην Ήπειρο και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα νικώντας με 0-3 και τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Super League. Οι παίκτες του Μπούργκος ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με σκόρερ τους Φαμπιάνο, Καμαρά και Εμπακατά έφτασαν σε μια πολύ εύκολη επικράτηση, με τους φιλοξενούμενους λόγω και των προβλημάτων που υπήρχαν να μην μπορούν σε κανένα σημείο του αγώνα να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί, με τους Γιαννιώτες να ολοκληρώνουν και αυτή μια πολύ καλή χρονιά στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Ο αγώνας στους Ζωσιμάδες θα ξεκινήσει με τους Κίτρινους θα θέλουν να πάρουν επιβάλλουν τον ρυθμό τους και βρουν γρήγορα ένα γκολ, με τον Ιτούρμπε μόλις στο 2΄να κάνει ένα σουτ από πλάγια θέση και την μπάλα να περνάει άουτ. Το τέρμα δεν θα αργήσει να έρθει όταν στο 8’ και μετά από την εκτέλεση κόρνερ από τον Ματίγια, ο Μαντσίνι θα πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στον Φαμπιάνο που θα κάνει απευθείας το γυριστό σουτ και θα κάνει το 0-1. Οι παίκτες του Μπούργκος παρά το γρήγορο γκολ θα συνεχίσουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και μάλιστα έχοντας κλεισμένους τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό, που είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω και των αρκετών αλλαγών που είχαν στην ενδεκάδα τους.

Οι Κίτρινοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων, κάτι που θα το μετατρέψουν και σε νέο τέρμα στο 22’, όταν μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα ο Καμαρά θα βγει ωραία στην πλάτη του ΠΑΣ και θα νικήσει με πλασέ τον Λοντίγκιν κάνοντας το 0-2, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας που είχε ταξιδέψει στην πόλη της Ηπείρου. Ο επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων θα συνεχιστεί και θα έχουν άλλες τρεις ευκαιρίες, όμως αρχικά το σουτ του Πάλμα, θα κοντράρει στον Ποζνάσκι και θα περάσει κόρνερ, ενώ η κεφαλιά του Φαμπιάνο και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε θα περάσουν άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Γιαννιώτες  θα έρθει στο 39’ όταν ο Σνάιντερ, από δεξιά, θα κάνει την σέντρα, με τον Κύρκο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά την μπάλα να περνάει ψηλά.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον ΠΑΣ να απειλεί, όταν ο Γκαρντάφσκι θα κάνει ένα πολύ δυνατό και επικίνδυνο σουτ, όμως ο Κουέστα θα αποκρούσει δύσκολα. Ο Άρης παρά το σκορ δεν έδειχνε να ρίχνει σε καμία περίπτωση τον ρυθμό συνεχίζοντας να πιέζει ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων και να παίρνει εύκολα την μπάλα, θέλοντας να πετύχει κι άλλα τέρματα. Στο 56’ οι Κίτρινοι θα ακουμπήσουν το 0-3, όταν ο Μαντσίνι θα βρει με κάθετη πάσα τον Ματέο Γκαρσία που θα βγει απέναντι από τον Λοντίγκιν, όμως το πλασέ που θα κάνει θα περάσει άουτ. Όσο περνούσε η ώρα οι Ηπειρώτες έπαιρναν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας με την σειρά τους να απειλήσουν τον Κουέστα, χωρίς όμως να μπορούν διασπάσουν την άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

O ρυθμός στους Ζωσιμάδες είχε αρχίσει να πέφτει, ενδεικτικό και της περιόδου που βρισκόμαστε, κάτι που έδειχνε να ευνοεί τους γηπεδούχους. Στο 69’ ο Πάλμα πήγε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ, όταν θα κάνει εκπληκτική ενέργεια μετά από πάσα του Καμαρά, όμως πριν σουτάρει θα τον κόψουν οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Οι Γιαννιώτες θα συνεχίζουν να πιέζουν ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, κυρίως από στημένες φάσεις, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Το… κερασάκι στην τούρτα της εύκολης επικράτησης του Άρη θα το βάλει στο 81’ ο Εμπακατά, που θα πάρει την μπάλα από παράλληλη μπαλιά του Σάκιτς, θα κάνει ωραία κίνηση και θα σουτάρει με το δεξί έξω από την μεγάλη περιοχή νικώντας τον Λοντίγκιν και κάνοντας το 0-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόρερ: 8’ Φαμπιάνο, 22’ Καμαρά, 81' Εμπακατά

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας (72’ Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (61’ Κόντε), Καραχάλιος (8’ Λιάσος), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάκιτς, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μαντσίνι (58’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (53’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (73’ Δεληζήσης), Πάλμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags