Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Έστειλε μήνυμα εν όψει τελικού ο ΠΑΟΚ - Νίκησε άνετα τον ΠΑΟ και βγήκε 2ος - Αποβολή Μακέντα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-17 21:54:00

Έστειλε μήνυμα εν όψει τελικού ο ΠΑΟΚ - Νίκησε άνετα τον ΠΑΟ και βγήκε 2ος - Αποβολή Μακέντα!

Έστειλε μήνυμα εν όψει τελικού ο ΠΑΟΚ - Νίκησε άνετα τον ΠΑΟ και βγήκε 2ος - Αποβολή Μακέντα!

Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με γκολ των Σβαμπ και Άκπομ και έστειλε μήνυμα στους Πράσινους εν όψει του μεταξύ τους τελικού του Κυπέλλου. Ανοησία από Μακέντα, που αποβλήθηκε και χάνει το μεγάλο ματς του Σαββάτου (21/5).

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και τελείωσε τη χρονιά με νίκη, μιας και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-0 μέσα στην Τούμπα, χάρη στην δυναμική του εκκίνηση και τα δύο γκολ των Σβαμπ και Άκπομ στο 14΄και στο 21΄αντίστοιχα. Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι κατάφεραν και κατέκτησαν εν τέλει την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, μιας και τελείωσαν τη χρονιά στους 64 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός που γνώρισε την πρώτη του ήττα στα φετινά πλέι οφ τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 61 βαθμούς.

Όσον αφορά τον αγώνα, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον μεγάλο τελικό, από τη στιγμή που και οι δύο αντίπαλοι επέλεξαν να προβούν σε αρκετές αλλαγές, με τον Γιοβάνοβιτς μάλιστα να αφήνει εκτός ενδεκάδας 9 βασικούς παίκτες. Πάντως, θα έχει και μια απώλεια από το πουθενά, μιας και ο Μακέντα κατάφερε να αποβληθεί στο διάστημα που αγωνίστηκε, μένοντας έτσι εκτός από τον τελικό.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μακρινό του Μπίσεσβαρ μόλις στο 2΄, ωστόσο ο Διούδης έδειξε πως ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί τις αρκετές αλλαγές του Παναθηναϊκού, στον οποίο ήταν αισθητές οι μαζικές αλλαγές, με τους παίκτες του να δυσκολεύονται αρκετά τόσο στο να κρατήσουν την μπάλα, όσο και στο να μπορέσουν να βρουν αγωνιστικό ρύθμο.

Μάλιστα, ένας τραυματισμός του Βιτάλ στο 5΄ τους αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο, με τον Βραζιλιάνο εν τέλει να συνεχίζει. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί και κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στο 7΄ μετά από ένα σουτ του Σβαμπ, το οποίο κόντραρε στα σώματα της πράσινης άμυνας.

Η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στους γηπεδούχους, όπου μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Λύρατζης έβγαλε σέντρα, με τον Άκπομ να πιάνει κεφαλιά και τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Παρόλα αυτά, 2΄ αργότερα έγινε το 1-0. Μια εκτέλεση φάουλ στην πλάτη της πράσινης άμυνας είχε ως αποτέλεσμα να κάνει ο Ίνγκασον κεφαλιά πάσα και ο Σβαμπ έμεινε αμαρκάριστος, με τον Διούδη αυτή τη φορά να αργεί να αντιδράσει και έτσι να γίνεται το 1-0 νωρίς στην αναμέτρηση.

Η αμέσως επόμενη φάση έμελλε να είναι και το 2-0 για τον ΠΑΟΚ στο 21΄. Πιο συγκεκριμένα, ο Λύρατζης έβγαλε σέντρα, ο Διούδης απέκρουσε, με τον Άκπομ να προλαβαίνει τον Κουρμπέλη και να νικάει ξανά τον Έλληνα διεθνή γκολκίπερ.

Ενδεικτικό της εικόνας του ματς στα πρώτα 25΄ ήταν τα 3-0 κόρνερ και οι 6-0 τελικές υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία στο 37΄ με τον Μαουρίσιο να χάνει τη μπάλα με τραγικό τρόπο, ο Ζίβκοβιτς έκανε γύρισμα στην περιοχή, με τον Διούδη να διώχνει και το σουτ του Σοάρες στη συνέχεια της φάσης έπεσε πάνω στον Σένκεφελντ την ώρα που έπεφτε στο έδαφος.

Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 41΄. Ο Βιτάλ έκλεισε προς τα μέσα και άλλαξε παιχνίδι με ωραία μπαλιά, βρίσκοντας τον Γκατσίνοβιτς στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος ήταν κακό.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο... ισορροπημένο και χαλαρό και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη ευκαιρία άνηκε ξανά στον ΠΑΟΚ, μιας και ο Βαρέλα με κεφαλιά - πάσα προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ίνγκασον, ο οποίος ωστόσο πιεζόταν, με αποτέλεσμα ο Διούδης να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 54΄ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει για δεύτερη φορά, ωστόσο ο Βιτάλ έπιασε ένα κάκιστο βολέ, με την μπάλα να μην πλησιάζει καν τον στόχο της. Με τη συμπλήρωση του 60΄ και οι δύο προπονητές ξεκίνησαν να ανοίγουν ακόμη περισσότερο το ρότεισον τους, κάνοντας μαζεμένες αλλαγές.

Στο 65΄ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει μια αρκετά γρήγορη αντεπίθεση με τον Καρλίτος να στέλνει την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο, ωστόσο έγινε κόντρα, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει νικητής. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βαγιαννίδης έκανε ένα τρομερό τάκλιν πάνω στον Ολιβέιρα λίγο πριν πλασάρει. Όπως ήταν λογικό, οι μαζεμένες αλλαγές των δύο προπονητών είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει αισθητά και ο ρυθμός του αγώνα.

Στο 75΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-0, μιας και μετά από ωραίο σόλο του Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός έδωσε την μπάλα στον Σίντκλεϊ,ο ο οποίος βρήκε με τακουνάκι τον Σβαμπ, με τον Αυστριακό να σπαταλάει μια τεράστια ευκαιρία για να χριστεί για δεύτερη φορά ως σκόρερ στην αναμέτρηση.

Στο 86΄ ο Μακέντα έκανε ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Η τελευταία μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 88΄. Πάντως η κεφαλιά του Βαγιαννίδη από πλεονεκτκή θέση ήταν κακή, μετά από υπέροχη σέντρα του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Ιταλός σε μια ανόητη κίνηση μάλιστα λίγο αργότερα κατάφερε να κιτρινιστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι που του στερεί και τη συμμετοχή του από τον τελικό του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags