Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Δεν γίνονται αυτά! Το εξωπραγματικό σενάριο που στέλνει Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ για τον τίτλο
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-19 00:30:00

Δεν γίνονται αυτά! Το εξωπραγματικό σενάριο που στέλνει Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ για τον τίτλο

Sportdog Team
Δεν γίνονται αυτά! Το εξωπραγματικό σενάριο που στέλνει Σίτι και Λίβερπουλ σε μπαράζ για τον τίτλο

Όλα τα έχουμε δει στην Αγγλία, αλλά αν γίνει κι αυτό πια...

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Στην τελευταία αγωνιστική της Premier League θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, με την Σίτι να έχει έναν βαθμό προβάδισμα από την Λίβερπουλ και αγώνα εντός έδρας με την Άστον Βίλα, την ώρα που οι Reds θα παίζουν στο "Άνφιλντ" με τη Γουλβς.

Με μια απλή νίκη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, με την Λίβερπουλ να θέλει νίκη δική της επί των "λύκων" και γκέλα των "Πολιτών" από το σύνολο του Στίβεν Τζέραρντ στο "Etihad".

Υπάρχει, όμως, και το απίθανο σενάριο του μπαράζ σε περίπτωση ήττας της Μάντσεστερ Σίτι και ισοπαλίας της Λίβερπουλ. Οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 90 πόντους και επομένως τον τίτλο παίρνει αυτή που θα έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Σίτι είναι αυτή τη στιγμή στο +72 και η Λίβερπουλ στο +66, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Σίτι χάσει με έξι γκολ διαφορά και η Λίβερπουλ φέρει ισοπαλία, τότε θα υπάρχει απόλυτη ισορροπία και θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση.

Αν, όμως, η ισοπαλία της Λίβερπουλ είναι με πολλά γκολ (τουλάχιστον 5-5) υπάρχει ενδεχόμενο να φτάσει την επίθεση της Σίτι (96-91 τα γκολ ως τώρα) και πάμε στο επόμενο κριτήριο. 

Αυτό είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, με τις δύο ομάδες να έχουν όμως από δύο πόντους καθώς τα δύο ντέρμπι έληξαν ισόπαλα, ενώ έχουν και από δυο εκτός έδρας γκολ, που είναι το αμέσως επόμενο κριτήριο.

Κι έτσι φτάνουμε στο μπαράζ, που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα! 

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας:
-Βαθμοί 
-Διαφορά τερμάτων
-Καλύτερη επίθεση
-Πόντοι στα μεταξύ τους παιχνίδια
-Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
-Μπαράζ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags