Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κανένας οίκτος Μαρτίνς για ΑΕΚ - Πολύ βαρύ για να μείνει ο Τζαβέλλας - Δεν θα τους... βλέπει ο Τσούμπερ
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-18 11:56:00

Κανένας οίκτος Μαρτίνς για ΑΕΚ- Πολύ βαρύ για να μείνει ο Τζαβέλλας-Δεν θα τους... βλέπει ο Τσούμπερ

του Ευάγγελου Μίχου
Κανένας οίκτος Μαρτίνς για ΑΕΚ- Πολύ βαρύ για να μείνει ο Τζαβέλλας-Δεν θα τους... βλέπει ο Τσούμπερ

Τα κουράγια Μάνταλου, το "μπούλινγκ" στα Σπάτα και τα συνθήματα! Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το νέο γήπεδο που... έσωσε την Ένωση στη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό, για τους Ελ Αραμπί, Κούντε και Βαλμπουενά που είχαν έξτρα κίνητρο, τις δηλώσεις... αποχώρησης του αρχηγού των κιτρινόμαυρων, αλλά και το κλίμα που υπήρξε στο ΟΑΚΑ.

To AEK - Oλυμπιακός ήταν το τελευταίο πραγματικό ντέρμπι του πρωταθλήματος που τελείωσε.Και το μοναδικό ανταγωνιστικό μάτς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΠΑΣ-Άρης ...κράτησαν βαριά, βαριά 25' και ήταν παραστάσεις για έναν ρόλο). Στο ΟΑΚΑ το ματς κρίθηκε σε βάρος της Ένωσης στο τέλος, όταν ως συνήθως έμεινε απο δυνάμεις, χθές κι από παίκτες (τελειώνοντας με κάτι Μουστακόπουλους, Κορνέζους και Μιταϊδες).

***** Στο ΟΑΚΑ , λοιπόν, έγινε ένα...τρελό, τρελό ματς δύσκολο στην περιγραφή. Σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, στο οποίο η πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ  δεν πήγαν ΕΙΤΕ όντας απογοητευμένοι ΕΙΤΕ για να στείλουν με την αποχή/απουσία τους το δικό τους μηνυμα διαμαρτυρίας στον Μελισσανίδη κι ενώ εκείνοι που έδωσαν παρών το έκαναν για να γιουχάρουν και να βρίσουν, μπήκαν 7 γκολ αλλά μέτρησαν τα 5 και ψιλοχάρηκαν ποδόσφαιρο.

***** Απο την μία οι "κιτρινομαυροι" παραδόξως ήταν ανταγωνιστικοί - όσο μπορούσαν βεβαίως - μπας και κέρδιζαν ένα χειροκρότημα απο το εξοργισμένο κοινό τους. Απο την άλλη υπήρχαν 3-4 "ερυθρόλευκοι" με κίνητρα για να κερδίσουν. Ο Ελ Αραμπί που πέτυχε χατ τρικ, κυνηγώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο Κουντέ που ήθελε να επιβεβαιώσει πόσο τον αδίκησε όλη την σεζόν ο Μαρτίνς. Και ο Βαλμπουένα που έπαιζε για να αποδείξει πως δικαίως αξίζει ένα ακόμη συμβόλαιο έστω και μέχρι τα... 40 του!

***** Στον πάγκο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήθελε να δώσει ΤΙΠΟΤΑ  στην ΑΕΚ. Χρησιμοποίησε ο τι καλύτερο είχε στον πάγκο του στην επανάληψη για να γυρίσει το ματς και να το πάρει. Δεν έδειξε τον παραμικρό οίκτο για μια ομάδα/εναν οργανισμένο που είναι σωριασμένος. Σκέφθηκε προφανώς το τρομερό σερί που έχει με αντίπαλο την ΑΕΚ σε αυτή την 4ετία του στην Ελλάδα (11 νίκες - 4 ισοπαλίες) αλλά και την ικανοποίηση του αφεντικού (Βαγγέλης Μαρινάκης) που ζει για  να πανηγυρίζει νικες της ομάδας του στα ντέρμπι (πόσο μάλλον κόντρα στην ομάδα του Μελισσανίδη)...

***** Απο την άλλη ο υπηρεσιακός κόουτς Σωκράτης Οφρυδόπουλος στο τέλος  θύμισε περισσότερο... ποιητή/δημοσιογράφο. Μιλώντας για αρρυθμίες και παθογένειες όλης της σεζόν που έδωσαν στην ΑΕΚ αυτό που της άξιζε!! Λές και τον έβαλαν στην θέση του Γιαννίκη για να κάνει αναλύσεις μετά τα ματς και όχι για να πετύχει το μινιμουμ, την έξοδο στην Ευρώπη. Αποδείχθηκε βέβαια κι αυτός λίγος, χωρίς πραγματικό πλάνο. Ένα ματς δεν κατάφερε να πάρει , εκτός απο εκείνα με τον "πελάτη" ΠΑΣ. Ο Οφρυδόπουλος προδώθηκε απο την χθεσινή δηλωσή του, πως κόντρα στον Άρη η ΑΕΚ για 85' έκανε υπερβατική εμφάνιση."Υπερβατική..." είπε! Προηγήθηκε 0-2 στο "Βικελίδης" με τον ¨Αρη και το θεώρησε "υπερβατικό" για αυτή την ΑΕΚ...

***** Λιβάι Γκαρσία ως σέντερ φορ (σκόραρε ξανα, τρίτο γκολ στα 2 τελευταία ματς)και σου ...μπαίνουν ιδέες μήπως τελικά είναι αυτή η θέση του. Τρομερό το δεύτερο γκολ απο αέρος που έβαλε.  Και Μισελέν βεβαίως βεβαίως, κανονικός δεξιός μπακ, πάνω κάτω με συγκεκριμένα συν και πλην αλλά κανονικός παρά το... "μπούλινγκ" που έφαγε στα Σπάτα όλη την σεζόν. 

***** Ο Τσούμπερ που για 35´ χθες έδειξε πως με εναν καλό προπονητή, σε μια δουλεμένη ομάδα που θα είναι και ο ίδιος καλά γυμνασμένος, δεν θα τον... βλέπουν οι αντίπαλοι του  την νέα σεζόν!! Την φετινή τον "έκαψαν", απο ένα σημείο και μετά έπαιζε "καμμένος"!

*****  Είναι ντροπή να είσαι οπαδός, να πηγαίνεις στο γήπεδο και να βρίζεις/ να φτιάχνεις υβριστικά συνθήματα με... μάνες και οικογένειες για παίκτες της ομάδας σου. Αυτά που ακούστηκαν χθες για τον Τζαβέλα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Απο την άλλη βέβαια δεν μπορεί να μείνει πλέον στην ΑΕΚ ο Τζαβέλας. Ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις, χειρότερες κι απο εκείνες των οπαδών του Άρη εναντίον του στο "Βικελίδης" που είχαν προκαλέσει τότε την οργή/αντιδρασή του. Θυμίζω πάντως πως ο Τζαβέλας έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο...

***** Ο Αραούχο είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που βρίσκεται στο απυρόβλητο. Αποδείχθηκε και χθες, που ήταν στο γήπεδο και είδε το ματς παρέα με τον Μάνταλο. Τι άκουσε ο Αργεντίνος και τι ο φίλος/συμπαίκτης του. Ένας Μάνταλος συναισθηματικά φορτισμένος/σοκαρισμένος, που καλά, καλά  δεν μπορούσε να μιλήσει/ μπέρδευε τα λόγια του στο τέλος, όταν έκανε δηλώσεις... προαναγγέλοντας εμμέσως την αποχωρησή του το καλοκαίρι μετά απο 8 χρόνια στην ΑΕΚ. Ο "κιτρινόμαυρος" αρχηγός ήταν σε... σύγχυση, σε αυτό το βίντεο του είναι το σήμα καταθετέν της κατάστασης που βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ! Είπε πως θα αναλάβει τις ευθύνες και θα μιλήσει με πράξεις προσεχώς, όχι με λόγια. Τι ευθύνες όμως, εχει; Για τις αλλαγες προπονητων/τεχνικών διευθυντ'ων σαν τα πουκάμισα τα τελευταία χρόνια; Για τις ...άμυνες τσίρκο της ΑΕΚ την τελευταία 2ετία;  Για την νοοτροπία λούζερς και δημοσίων υπαλλήλων που καλλιεργείται στα Σπάτα; Ποιές ακριβές ευθύνες εννοούσε γιατί κι αυτός δεν ξέφυγε χθες απο τα... "μεγάλα λόγια". Σε ημέρες και ώρες που το ζητούμενο στον τρελαμένο  "πλανήτη ΑΕΚ" ήταν και είναι η... 'ευθιξία" και κάποιος "να παραιτηθεί"

***** Είναι καλύτερο και για την ΑΕΚ και για τον Μανταλο να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Κι ας εχει συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια. Είναι πολύ μεγάλη φθορά για τον Πέτρο όλο αυτό που γίνεται/ που τον βρίζουν σε κάθε στραβή. Μην ξεχνάμε πως στην ΑΕΚ είναι και παραχαιδεμένος ως παίδι του προέδρου. Και στην τελική δεν έχει τα κουράγια ο Μάνταλος...

***** Στην ΑΕΚ έβγαινε μια ανακούφιση χθες βράδυ, μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, του στυλ..."πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα περισσότερο". Δηλαδή που η... οργή του λαού της ΑΕΚ έμεινε στα (ντροπιαστικά πάντως) υβριστικά συνθήματα και στην στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων ( παικτών, στελεχών, παραγόντων, δημοσιογράφων). Προφανώς και όλοι φοβόντουσαν για πολύ χειρότερα. Ευτυχώς ο κοσμος αυτο-συγκρατήθηκε. Και δεν ήταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο γήπεδο (μέχρι και έξω απο τα επίσημα) αλλά βασικά η προσμονή να μπει η ομάδα στο νέο της γήπεδο, να επιστρέψει στα "ιερά χώματα" του συλλόγου. Και δεν ήθελαν να μπουν... τιμωρημένοι. Τους κράτησε, τους "εσωσε" η "Αγιά Σοφιά".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται "σκούπα" στην ΑΕΚ - Ο Μάνταλος είναι μόνο η αρχή - Αυτοί... διώχνουν τον Κριχόβιακ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags