Facebook Pixel Europa League: Αετοί της Ευρώπης! Η Άιντραχτ λύγισε τη Ρέιντζερς στο θρίλερ και σήκωσε το Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-19 00:57:00

Αετοί της Ευρώπης! Η Άιντραχτ λύγισε τη Ρέιντζερς στο θρίλερ και σήκωσε το Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αετοί της Ευρώπης! Η Άιντραχτ λύγισε τη Ρέιντζερς στο θρίλερ και σήκωσε το Europa League (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γερμανική ομάδα, που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League, έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου με δραματικό τρόπο, καθώς επικράτησε της Ρέιντζερς στα πέναλτι!

Europa League: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θριάμβευσε στον δραματικό τελικό του Europa League και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στη ιστορία της (το είχε καταφέρει το 1980, όταν η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο UEFA).

Στον συναρπαστικό τελικό της Σεβίλλης η γερμανική ομάδα επικράτησε της Ρέιντζερς με 5-4 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 1-1.

Ο Μπορέ ήταν ο ήρωας του τελικού για την Άιντραχτ, καθώς ισοφάρισε στο 69' και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ η Ρέιντζερς είχε προηγηθεί από το 57 με γκολ του Αρίμπο.

Ωστόσο, οι Γερμανοί χρωστούν τη νίκη τους στον τερματοφύλακα Τραπ, ο οποίος έκανε μια από τις σπουδαίοτερες αποκρούσεις της σεζόν στο 118' κρατώντας την ομάδα του ζωντανή. Στη διαδικασία των πέναλτι, η Άιντραχτ ήταν αλάνθαστη, με τους παίκτες της να ευστοχούν και στα πέντε χτυπήματα. Ο Τραπ απέκρουσε το πέναλτι του μοιραίου της Ρέιντζερς, Ράμσεϊ, και στη συνέχεια ο Μπορέ σκόραρε στο τελευταίο χτύπημα της Άιντραχτ για το τελικό 5-4.

Πέραν της τεράστιας επιτυχίας που αποτελεί η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης εξασφάλισε επίσης την παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Το ματς

Η Άιντραχτ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και ήταν η πιο απειλητική ομάδα σε όλοκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 12', αλλά αρχικά ο Καμάντα και εν συνεχεία ο Σο νικήθηκαν αμφότεροι από τον ΜακΓκρέγκορ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 20' μετά από διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή και ωραίο σουτ του Κνάουφ.

Η Ρέιντζερς ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και απείλησε με ένα καλό σουτ του Αρίμπο να φεύγει άουτ στο 26'. Ο Κόστιτς απάντησε για την Άιντραχτ και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές, όμως τόσο το εναέριο βολέ που επιχείρησε (30') όσο και το διαγώνιο πλασέ του μετά από φοβερή κούρσα 60 μέτρων (32') κατέληξαν λίγο άουτ.

Μια κεφαλιά του Λάντστραμ που απέκρουσε ο Τραπ (36') και ένα σουτ του Τζακ που κατέληξε άουτ (45+2') ήταν οι δύο τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους, που άνηκαν στη Ρέιντζερς.

Η Άιντραχτ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και έφτασε... μια ανάσα από το γκολ στο 49', όταν η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια μετά από σουτ του Λίντστρεμ και κόντρα στον Καμαρά. Ωστόσο ένα ατομικό λάθος κόστισε στους Γερμανούς, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το... πουθενά. Στο 57' ο Σο έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Αρίμπο πίεσε τον Τούτα και αυτός έχασε την ισορροπία του, γλιστρώντας στο χορτάρι. ο Αρίμπο πήρε το δώρο της άμυνας, έφυγε απέναντι από τον Τραπ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 της Ρέιντζερς!

Η Άιντραχτ έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε άμεσα στη διεκδίκηση της νίκης. Ο Μπάσεϊ έσωσε τη Ρέιντζερς με σωτήρια προβολή σε πλασέ του Λίντστρεμ (59') και ο Καμάντα πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ (67'), όμως στη 69' η Άιντραχτ δικαιώθηκε για την υπεροχή της. Μετά από εξαιρετική συρτή σέντρα στου Κόστιτς, ο Μπορέ πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο στόπερ της Ρέιντζερς, που αδράνησαν, και ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή!

Ο Χάουγκε δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 77' για την Άιντραχτ και ο Σακάλα στο 85' για τη Ρέιντζερς, με αποτέλεσμα το 90λεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 1-1 και ο τελικός να οδηγηθεί στην παράταση.

Στο 94' ο Άρφιλντ σούταρε λίγο άουτ για τη Ρέιντζερς και στο 95' ο Μπάσεϊ έσωσε για δεύτερη φορά τους Σκωτσέζους. Εξαιτίας λάθους του Μπάσεϊ ο Μπορέ έφυγε τετ α τετ με τον ΜακΓκρέγκορ, αλλά ο αμυντικός της Ρέιντζερς βρήκε τα κουράγια να τον κυνηγήσει και να βάλει καθοριστική κόντρα στο πλασέ που επιχείρησε ο επιθετικός της Άιντραχτ.

Σε... ζευγάρια συνέχισαν να σημειώνονται οι μεγάλες ευκαιρίες, αφού στο 106' ο Τραπ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μπάρισιτς για τη Ρέιντζερς και στο 107' ένα σουτ του Χρούστιτς πέρασε εκατοστά άουτ για την Άιντραχτ. Στο 118' ο Τραπ έκανε την επέμβαση της... ζωής του με το πόδι σε πλασέ του Κεντ από τη μικρή περιοχή, γλιτώνοντας την ομάδα του και στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι!

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία είδαμε 6 σερί εντυπωσιακές εκτελέσεις, μέχρι που ο Ράμσεϊ σούταρε με άσχημο τρόπο το 4ο πέναλτι της Ρέιντζερς και νικήθηκε από τον Τραπ. Ο Μπορέ ανέλαβε το 5ο και τελευταίο πέναλτι της Άιντραχτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας στους Γερμανούς το τρόπαιο με σκορ 5-4!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags