Ολυμπιακός - Τεντί Τεμά: Μια σούπερ λύση από το Βέλγιο έχουν στο μπλοκάκι τους οι Πειραιώτες, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ απο τον εγχώριο Τύπο, καθώς ο 28χρονος Γάλλος χαφ είναι παίκτης με τα στοιχεία του Μαντί Καμαρά στο παιχνίδι του αλλά πιο δημιουργικός.

Ο Τεμά αγωνίζεται στην ομάδα-έκπληξη του βελγικού πρωταθλήματος, την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία τού βελγικού πρωταθλήματος και φέτος διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βασίλη Τσαπραλή, που παρακολουθεί το βελγικό πρωτάθλημα, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον 28χρονο χαφ.

"Παιζει διαφορετικά στην Ουνιόν - Ολοκληρωμένος παίκτης - Τον ανεβάζει ένα καλό 6άρι"

"Παικταράς είναι, έχει κάνει τρομερή χρονιά με τον Ουνιόν και πριν από λίγες μέρες είχε ακουστεί για Πρέμιερ Λιγκ. Τον θέλουν πολλές ομάδες, διανύει όντως εξαιρετική χρονιά. Τον βολεύει και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του βέβαια, που είναι διαφορετικός σε σχέση με εκείνον του Ολυμπιακού, καθώς η Ουνιόν παίζει με πρέσινγκ και τρανζίσιον", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Καλός συνάδελφος.

Άλλα στοιχεία του;

"Είναι καλός στην πάσα, ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, με ταχύτητα, δεν είναι για το κορυφαίο επίπεδο, αλλά είναι πολύ καλός. Έχει και μακρινό σουτ, έχει βάλει και κάποια γκολ έτσι".

Θεωρείς ότι είναι παίκτης που μπορεί να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό;

"Ναι, προφανώς, είναι για βασικός. Φέτος έχει πλάι του ένα 6άρι που κάνει πολλή δουλειά και έχει αναδειχτεί και αυτός".

"Θυμίζει Μαντί Καμαρά - Στην 11άδα με Εμβιλά - Δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα"

Θυμίζει τον Μαντί δηλαδή;

"Με τον Μαντί μοιάζει, ναι. Αλλά ο Τεμά ίσως να είναι πιο παραγωγικός και πιο δημιουργικός. Θεωρώ ότι με έναν κόφτη πλάι του, για να παίζει ως 8άρι (αν και μπορεί και ως 10άρι τύπου Καμαρά), μπορεί να πάει καλά. Από τους παίκτες που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, θα ταίριαζε με τον Εμβιλα".

Τέλος, πες μου πόσα λεφτά θεωρείς ότι μπορεί να κοστίζει;

"Μέχρι πέρσι ήταν στη Β΄ Εθνική η ομάδα του, φέτος ανεβηκε και πήγε να πάρει πρωτάθλημα - Το έχασε προτελευταία αγωνιστική. Οι πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ουνιόν είναι καλές, στην Μπράιτον έδωσε με 12 εκατ. ευρώ τον επιθετικό της. Δεν πουλάει φθηνά και από τη στιγμή που έχει ανοίξει ήδη παρτίδες με την Αγγλία, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα ο Τεμά".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μεγάλη ανατροπή με Μαρτίνς - Το πρώτο όνομα για αντι-Καμαρά - "Τέλος" ο Ονιεκούρου!