Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεγάλη ανατροπή με Μαρτίνς - Το πρώτο όνομα για αντι-Καμαρά - "Τέλος" ο Ονιεκούρου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-19 13:27:00

Μεγάλη ανατροπή με Μαρτίνς - Το πρώτο όνομα για αντι-Καμαρά - "Τέλος" ο Ονιεκούρου!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεγάλη ανατροπή με Μαρτίνς - Το πρώτο όνομα για αντι-Καμαρά - "Τέλος" ο Ονιεκούρου!

Πώς αλλάζουν τα πλάνα του Πορτογάλου και οι αλλαγές στο ρόστερ. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Λιμάνι ήδη «δουλεύουν» για την επόμενη μέρα και το... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Ποιοι θα αποχωρήσουν, ποιοι κέρδισαν μία ακόμα ευκαιρία και ο... φευγάτος Νιγηριανός εξτρέμ.

Roller coaster θύμισε η πορεία του Ολυμπιακού στα πλέι οφ, με τις αγωνιστικές και ψυχολογικές μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να είναι ουκ ολίγες για τους Πειραιώτες. Τον προβληματισμό για τις μέτριες εμφανίσεις στο ξεκίνημα διαδέχθηκαν τρεις σερί νίκες (με ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Άρη κατά σειρά) και η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, για να ακολουθήσει μια εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι των "αιωνίων" που πόνεσε πολύ την ομάδα του Μαρτίνς.

Τουλάχιστον, ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να χαμογελά για το γεγονός ότι αναδείχθηκαν νέοι πρωταγωνιστές, στα ματς που έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Μετά το ανέβασμα του Ρόνι Λόπες, που σκόραρε κόντρα σε ΠΑΣ και ΠΑΟΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στα... βαθιά νεαρούς και "παγκίτες" απέναντι στον Άρη. Το αποτέλεσμα τον έκανε να χαμογελά, αφού ο Ολυμπιακό όχι μόνο εμφάνισε ανταγωνιστικό πρόσωπο αλλά έφυγε με μεγάλο διπλό από το Βικελίδης.

Πέραν των Παπαδόπουλου, Τζολάκη, Μπαγκαλιάνη, Κίτσου και Κανέ, θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Πιέρ Κούντε, ενός ποδοσφαιριστή που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Τα πράγματα για τον Καμερουνέζο δεν εξελίσσονταν καλά στον Ολυμπιακό και οι περισσότεροι θεωρούσαν πως ήταν ήδη "τελειωμένος" ενόψει καλοκαιριού. Κι όμως, η εικόνα του στο ματς της Θεσσαλονίκης έδειξε κάθε άλλο παρά ποδοσφαιριστή που τα έχει παρατήσει!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποδείξει από την αρχή της σεζόν πως πίστευε στις δυνατότητες του Κούντε. Του έδωσε πολλές ευκαιρίες, τον ξεκίνησε αρκετές φορές στην ενδεκάδα και τον στήριξε, όμως αφενός οι συχνοί τραυματισμοί και αφετέρου η αδυναμία του παίκτη να "κουμπώσει" με την ομάδα, είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει σταθερά μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η επαναδραστηριοποίησή του με αντίπαλο τον Άρη συνοδεύτηκε από αρκετά καλή απόδοση, σε βαθμό που το ματς αυτό συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στα 2-3 καλύτερα παιχνίδια του Κούντε με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. Εν συνεχεία ο Καμερουνέζος  έπαιξε βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του αλλά ούτε και απογοήτευσε, όμως τα πήγε πολύ καλύτερα ενάντια στην ΑΕΚ, όπου ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του.

Ο Μαρτίνς ελπίζει πως -έστω και στο φινάλε της σεζόν- ο διεθνής μέσος θα πάρει τα πάνω του ώστε να ανεβεί ψυχολογικά και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του... αντι-Καμαρά, σε περίπτωση που ο Αφρικανός άσος αποχωρήσει. Άλλωστε, με αυτο το σκεπτικό επιλέχθηκε το περσινό καλοκαίρι ο Κούντε, άσχετα εάν τελικώς ο Μαντί Καμαρά παρέμεινε στο Λιμάνι.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει το αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πάρουν την απόφαση να ποντάρουν στον Καμερουνέζο άσο ενόψει της νέας σεζόν ή θα τον βάλουν στη λίστα των υπο παραχώρηση παικτών, όπως -για παράδειγμα- θα γίνει σίγουρα με τον Ονιεκούρου.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος ακριβοπληρωμένος που "τέλειωσε" στο Λιμάνι - Κρούση σε... τιμωρημένο άσο της Serie A! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags