Facebook Pixel Sportdog.gr | Χάιντουκ Σπλιτ: Το φετινό θαύμα της Κροατίας έχει χρώμα… βρετανικό
| 2022-05-22 04:33:00

Χάιντουκ Σπλιτ: Το φετινό θαύμα της Κροατίας έχει χρώμα… βρετανικό

Sportdog Team
Χάιντουκ Σπλιτ: Το φετινό θαύμα της Κροατίας έχει χρώμα… βρετανικό

Εδώ και 15 χρόνια η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σαρώνει το πρωτάθλημα της Κροατίας , όμως φέτος ένας προπονητής, με προϋπηρεσία στην 10η κατηγορία της Αγγλίας, την κοντράρει στα ίσα, όντας στο τιμόνι της Χάιντουκ Σπλιτ.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει συχνά πυκνά, ταξιδεύουμε ανά τον πλανήτη, ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές και άξιους πρεσβευτές του βρετανικού ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο φως, όμορφες ιστοριούλες. Μετά τις «εξορμήσεις» στην Ισλανδία, σε άγνωστα μέρη και νησιά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αφρικής, της Ινδίας και φυσικά της Ελλάδας, προορισμός μας σήμερα είναι οι ακτές της Αδριατικής και συγκεκριμένα το Σπλιτ της Κροατίας. Εκεί όπου οι περίπου 160,000 κάτοικοι της περιοχής ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο καμάρι της πόλης και άλλοτε Γιουγκοσλάβικη υπερδύναμη, την ομώνυμη Χάιντουκ.

Οι φίλοι της ΑΕΚ ίσως την θυμάστε από τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2010/11. Αυτή ήταν και η τελευταία παράσταση που είχε σε υψηλό επίπεδο. Οι κακές επιλογές της παλιάς διοίκησης και το ξεπούλημα ανερχόμενων ποδοσφαιριστών, την οδήγησε σταδιακά στην ευρωπαϊκή αφάνεια, φτάνοντας σε ντροπιαστικούς αποκλεισμούς από ομάδες όπως η Τομπόλ από το Καζακστάν και η Γκζίρα της Μάλτας!

Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο «χτένι», οι οπαδοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αγόρασαν ένα ποσοστό της τάξεως του 30%, έχοντας ένα οργανωμένο πλάνο για να επιστρέψει η ομάδα στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, αλλά και σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το πλάνο αυτό τέθηκε από φέτος σε εξέλιξη. Ένας προπονητής νεαρός σε ηλικία, ο Γενς Γκούσταφσον, έφτασε στην Κροατία με εξαιρετική προϋπηρεσία σε Νόρκεπινγκ και Χάλμσταντ, αποφασισμένος να φέρει ένα μείγμα από έμπειρους αλλά και ανερχόμενους παίκτες, με θητεία στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.


Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags