Facebook Pixel Τζο Αρίμπο: Η φαινομενική πολυτέλεια της ποδοσφαιρικής πολυθεσίας
| 2022-05-23 04:33:00

Τζο Αρίμπο: Πολυθεσίτης, πολυτεχνίτης και… πολυάσχολος

Sportdog Team
Τζο Αρίμπο: Πολυθεσίτης, πολυτεχνίτης και… πολυάσχολος

Σε μία φαινομενικά ατελείωτη σεζόν, ο Τζο Αρίμπο δεν έχει μείνει φέτος ούτε μια φορά στον πάγκο, ενώ έχει αγωνιστεί σε έξι διαφορετικές θέσεις, αποδεικνύοντας σωστή την Ρέιντζερς που επένδυσε στο ταλέντο του.

Στην αρχή της χρονιάς, αν ο Τζο Αρίμπο έριχνε μια ματιά στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο, θα παρατηρούσε ότι μέχρι το φινάλε αν οι ομάδες του (Ρέιντζερς και εθνική Νιγηρίας) πήγαιναν στον τελικό κάθε διοργάνωσης, θα μπορούσε θεωρητικά να γράψει περί τις 80 συμμετοχές, σε ένα πραγματικά απίστευτο νούμερο για μια σεζόν που διαρκεί κάτι λιγότερο από δέκα μήνες. Ο Νιγηριανός διεθνής αποδείχθηκε βιονικός και σήμερα (με δύο ακόμα παιχνίδια να απομένουν) έχει ήδη φτάσει τις 65 και παρά το γεγονός ότι σε μόλις πέντε παιχνίδια πέρασε ως αλλαγή, σε κανένα αγώνα που ήταν διαθέσιμος δεν έμεινε εκτός αποστολής ή για όλο το 90λεπτο στον πάγκο.

Την δεδομένη στιγμή υπάρχει μόλις ένας ποδοσφαιριστής παγκοσμίως που τον ξεπερνά σε συμμετοχές κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Λούις Ντίαζ της Λίβερπουλ, που όμως υπολείπεται σε λεπτά συμμετοχής (έχει 164′ λιγότερα), η εθνική Κολομβίας έδωσε σαφώς περισσότερα επίσημα ματς φέτος και φυσικά έχει αγωνιστεί σε δύο διαφορετικούς συλλόγους, αφού μεταγράφηκε τον Ιανουάριο από την Πόρτο. Επιπλέον ο Αρίμπο έζησε την γνωστή «μοίρα» των Αφρικανών ποδοσφαιριστών, αφού το Κύπελλο Εθνών της ηπείρου τους γίνεται εν μέσω της κανονικής δράσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Για να φτάσουμε στα σημερινά εντυπωσιακά κατορθώματα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο 2014 και στην 6η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όταν ο Αρίμπο συστήθηκε στο κοινό μέσω της Στέινς Τάουν σε ηλικία 17 ετών. Το πληθωρικό του ταλέντο και η εκπληκτική σωματοδομή του τράβηξαν γρήγορα τα βλέμματα μεγαλύτερων συλλόγων, με την Τσάρλτον να κινείται τάχιστα, να του κλείνει δοκιμαστικό στις ακαδημίες της τον Σεπτέμβριο του 2015 και τελικά τον Μάιο της ίδιας σεζόν να του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags