Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρέιντζερς: Το πιο ποδοσφαιρικό παράδειγμα ενός ολικού restart
| 2022-05-24 04:33:00

Ρέιντζερς: Το πιο ποδοσφαιρικό παράδειγμα ενός ολικού restart

Sportdog Team
Ρέιντζερς: Το πιο ποδοσφαιρικό παράδειγμα ενός ολικού restart

Πνιγμένη από χρέη και καταδικασμένη σε μία μακρά και δύσκολη επανεκκίνηση, η Ρέιντζερς όχι μόνο γύρισε από τα «αλώνια», αλλά ετοιμάζεται να στρογγυλοκαθίσει στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Κανείς φίλαθλος στην Σκωτία δεν πρόκειται να ξεχάσει την σεζόν 2012/13. Είτε οπαδός της Ρέιντζερς, είτε της Σέλτικ, είτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας, εκείνη η χρονιά σηματοδοτούσε κάτι πρωτόγνωρο. Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωνε το καλοκαίρι του 2012 την -στην ουσία- πτώχευση του. Η κακή διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου και τα λογιστικά ατοπήματα των Ντέιβιντ Μάρει και Κρεγκ Γουάιτ, οδηγούσαν τους «Τζερς» υπό καθεστώς administration και εν τέλει στην ολική κατάρρευση. Έτσι λοιπόν, προ δέκα ετών, εκείνη η προετοιμασία, έβρισκε τους Σκωτσέζους να προετοιμάζονται για πρώτη φορά, όχι για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά για την τέταρτη κατηγορία της χώρας!

Έχοντας ένα «προκάτ» ρόστερ, νεαρούς παίκτες από τα τμήματα υποδομών και τις «σημαίες» Νιλ Αλεξάντερ και Λι ΜακKάλοχ, ξεκίνησε ουσιαστικά το μακρύ ταξίδι για την επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Με την εταιρία δημόσιας ευθύνης Rangers Football Club PLC να έχει περάσει πλέον στα έμπιστα χέρια του Ντάγκλας Παρκ και λοιπών επενδυτών, γράφτηκε μια νέα σελίδα στα ιστορικά κιτάπια του συλλόγου. Αυτή τη φορά, μεγάλος σύμμαχος ήταν και ο κόσμος, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, είχε έρθει ουκ ολίγες φορές σε αντιπαράθεση με το καθεστώς της παλαιάς διοίκησης.

Επίσημα, όλα ξεκίνησαν εκείνο το αυγουστιάτικο δειλινό, στο απόμερο Πίτερχεντ απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Εκεί που όλοι κατάλαβαν όμως τι επρόκειτο να ακολουθήσει, ήταν ο αγώνας της επόμενης εβδομάδας. Εκεί, όπου στο «πονεμένο» Άιμπροξ, μαζεύτηκαν 49,118 (!) φίλαθλοι για τον αγώνα απέναντι στην Ίστ Στέρλινγκσαιρ. Εννοείται ότι κάθε εντός έδρας αγώνας της ομάδας, ήταν ρεκόρ για την τέταρτη κατηγορία. Ο κόσμος έδινε παντού και πάντα το παρόν, ξέροντας πως αυτή η κατάσταση είναι πέρα για πέρα περιστασιακή. Φυσικά η τελευταία επαγγελματική κατηγορία παραήταν… μικρή για να χωρέσει την ομάδα του Άλι ΜακΚόιστ, ο οποίος είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της επιστροφής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags