Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: "Έσπασαν το γυαλί, άρχισε το ψέκασμα! Πατούσε ο ένας πάνω στον άλλον - Σφαλιάρες με... καρτελάκια"
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-23 12:11:00

"Έσπασαν το γυαλί, άρχισε το ψέκασμα! Πατούσε ο ένας πάνω στον άλλον - Σφαλιάρες με... καρτελάκια"

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Έσπασαν το γυαλί, άρχισε το ψέκασμα! Πατούσε ο ένας πάνω στον άλλον - Σφαλιάρες με... καρτελάκια"

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ! Τί έγινε και πνίγηκε ο κόσμος από τα χημικά. Πώς προκλήθηκαν οι εντάσεις.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2021-2022 βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Ωστόσο το παιχνίδι αμαυρώθηκε εξαιτίας των επεισοδίων που έγιναν στις εξέδρες. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να περιορίσει τους ταραξίες. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτή με αποτέλεσμα, όταν οι ομάδες βγήκαν στις 20:00 για τη σέντρα, ο διαιτητής Λαόθ να δώσει εντολή να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Με τον κίνδυνο να καούν στο... ζέσταμα, οι παίκτες επανέλαβαν τη διαδικασία της προθέρμανσης με λίγο λιγότερη ένταση. Έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα άργησε για μισή ώρα ίσως και παραπάνω.

Το τί συνέβη στις εξέδρες και πως ξεκίνησαν τα έκτροπα περιγράφει στο Sportdog, ο οπαδός του Τριφυλλιού, Μ.Μ.που βρέθηκε στη θύρα 7 και ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν. Για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Πώς ξεκίνησε η ένταση;

Μ.Μ. : «Όταν έσπασαν το διαχωριστικό πλέξι γκλας».

Πώς το έκαναν; Γιατί φαινομενικά το πλέξι γκλας έχει μεγάλη δυσκολία θραύσης...

Μ.Μ. : «Έσπασαν καθίσματα και άρχισαν να βαράνε το γυαλί με τις καρέκλες του σταδίου».

Τί έγινε όταν το έσπασαν;

Μ.Μ.: «Χαμός. Με το που σπάει το τζάμι αρχίζουν και ψεκάζουν τα ΜΑΤ! Πέταγαν όπου να 'ναι δακρυγόνα! Και κρότου λάμψης έριξαν. Δεν τους ένοιαζε που έριχναν, αν υπήρχαν οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Και τρέχαμε τώρα, παππούδες, παιδιά να βγούμε από τη θύρα. Η πόρτα όμως ήταν κλειστή και καβαλήσαμε το διαχωριστικό και περάσαμε έξω από τη διπλανή θύρα. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Και έτσι όλοι όσοι ήμασταν στη Θύρα 7, τη βγάλαμε όρθιοι σε άλλες θύρες».

Θεωρείς, ότι υπήρχε κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος πάνω στην προσπάθεια να βγείτε από τη θύρα;

Μ.Μ. : «Σίγουρα. Σπρώχναμε ο ένας τον άλλον. Πατούσε ο ένας πάνω στον άλλον. Προκλήθηκε πανικός».

Ματς είδες καθόλου;

Μ.Μ. : «Το είδα από την “5”. Το πρώτο ημίχρονο με αυτά και με αυτά δεν το ευχαριστήθηκα».

Επεισόδια όμως έγιναν και στον περίγυρο του αγωνιστικού χώρου! Πώς μεταφέρθηκε η ένταση στον στίβο του γηπέδου; Ο οπαδός του ΠΑΟΚ, Α.Κ. που μίλησε με το Sportdog, υποστηρίζει, ότι τα έκτροπα εντός του σταδίου προέκυψαν από διαπληκτισμό των Staff των δύο ομάδων.

Κατά τον φίλο των ασπρόμαυρων, «τα staff των Παναθηναϊκών που έφεραν εμφανώς καρτελάκια κατέβασαν ένα πανό της Θεσσαλονίκης από το πάνω διάζωμα και προσπάθησαν να το μεταφέρουν. Πλησίαζαν σιγά σιγά και ξαφνικά επιτέθηκαν στα staff των ΠΑΟΚτσήδων. Έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Έπαιξαν σφαλιάρες. Όλα έγιναν δευτερόλεπτα» μέχρι να επέμβει η αστυνομία και να αντιδράσει με τον γνωστό τρόπο δηλαδή ρίχνοντας χημικά, τα οποία έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο αποπνικτική και έτσι στις 20:00 δεν είδαμε ποτέ τη σέντρα στον τελικό.

Αλήτικο χτύπημα είχαμε όμως και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του Αϊτόρ για το 1-0. Από την κερκίδα του ΠΑΟΚ εκσφενδονίστηκε πέτρα που βρήκε τον Ισπανό σκόρερ στο χέρι και με αφορμή τον τραυματισμό του, ο Λαόθ πήρε τις ομάδες και επέστρεψε ξανά στα αποδυτήρια με τον τελικό να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα...

Εν τέλει ο Ισπανός διαιτητής μεταπείστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και το ματς συνεχίστηκε μετά από 15 λεπτά. Οι ρίψεις αντικειμένων όμως συνεχίστηκαν. Οι συστάσεις από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ να σταματήσουν να ρίχνουν αντικείμενα δεν έπιασαν τόπο. Κάποια στιγμή έγινε νέα ανακοίνωση, που ανέφερε, ότι το στάδιο έχει κλειστό κύκλωμα καμερών και οι υπεύθυνοι μπoρούν να βρεθούν άμεσα ανά πάσα στιγμή.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε μία μετά τον τελικό, ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά συλλήψεις -17- ατόμων για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, εξύβρισης, απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων κια περί αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Μετά από ελέγχους, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-18- βεγγαλικά

-12- ναυτικές φωτοβολίδες

-10- καπνογόνα

-10- βεγγαλικά με φυτίλι

-2- πυρσοί

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, με την αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων στα επεισόδια, τόσο εντός όσο και εκτός του Σταδίου, συνεχίζονται.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλητεία και ανικανότητα στον τελικό της ντροπής - Από τύχη δεν είχαμε νεκρό - Άλλο ΠΑΟ, άλλο ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags