Facebook Pixel Άρης: Αποκάλυψη Θωμαΐδη - Αυτό είναι το έγγραφο της UEFA που αθώωσε τον Άρη
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-27 18:06:00

Αποκάλυψη Θωμαΐδη - Αυτό είναι το έγγραφο της UEFA που αθώωσε τον Άρη

Sportdog Team
Αποκάλυψη Θωμαΐδη - Αυτό είναι το έγγραφο της UEFA που αθώωσε τον Άρη

Η ΠΑΕ Άρης δικαιώθηκε πανηγυρικά στο θέμα της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του, μετά την έφεση που κατέθεσε ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης. 

Άρης: Η ΠΑΕ Άρης δικαιώθηκε πανηγυρικά στο θέμα της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του, μετά την έφεση που κατέθεσε ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης. Η εκπομπή «Στη σέντρα» του Μetropolis 95.5 και ο Κυριάκος Θωμαίδης αποκάλυψαν το έγγραφο της UEFA βάσει του οποίου επιβεβαιώθηκε η δικαίωση της ΠΑΕ Άρης. 

Είναι σημαντική η σημείωση της UEFA: «Όλες οι οφειλές της παλιάς ΠΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται και υποχρεώσεις της νεας ΠΑΕ» που αφορά στον Άρη αλλά βέβαια και όλες τις ομάδες που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους υποχρεώσεις.

Το έγγραφο ανέφερε: «Αγαπητέ κύριε Βασίλη Σαράκη,

Σας ευχαριστούμε για το email που αποστείλατε στις 20/05/2022 σχετικά με την αδειοδότηση του Άρη στην Σουπερλιγκα.

Έχουμε λάβει όλες τις πληροφορίες όσο αφορά την αδειοδότηση του Άρη για τη σεζόν 22/23 σο αφορά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένη και της απόφασης του CAS όσο αφορά τη συνέχεια της νέας ΠΑΕ Αρης που σχετίζεται με την παλιά ΠΑΕ.

Έτσι λοιπόν, όλες οι οφειλές της παλιάς ΠΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται και υποχρεώσεις της νέας ΠΑΕ.

Παρόλα αυτά, αυτές οι οφειλές δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 50 ("Υποχρεώσεις προς εργαζόμενους") μέχρι τις 32 Δεκ του 2021, επειδή αναφέρονται σε ποδοσφαιριστές που είχαν υπογράψει συμβόλαιο με την παλιά ΠΑΕ και όχι την νέα. Με βάση λοιπόν την ερμηνεία των νόμων, οι οικονομικές υποχρεώσεις οι οποίες απασχολούσαν τους παίκτες της παλιάς ΠΑΕ και αναδείχθηκαν με την απόφαση του CAS της 27ης Ιανουαρίου 2022, πλέον ΔΕΝ θεωρούνται υποχρεώσεις στα πλαίσια του FFP για την απόδοση άδειας συμμετοχής από την ΟΥΕΦΑ για την περίοδο 2022/23.

Ετσι λοιπόν, η απόφαση της ΕΠΟ (13 Μαιου 2022) που απέδωσε την αδειοδότηση στον Άρη, συμβαδίζει απόλυτα σωστά με τα άνωθεν.

Το metrosport.gr σας παρουσιάζει το έγγραφο της UEFA που δεν έχει στη διάθεση της ούτε η ΠΑΕ Άρης αλλα εξασφάλισε ο Κυριάκος Θωμαίδης και φέρνει τις υπογραφές του επικεφαλής αδειοδοτήσεων των συλλόγων Άλες Ζαβρλ και του διευθυντή οικονομικής βιωσιμότητας και έρευνας Αντρέα Τραβέρσο.

Πηγή: metrosport.gr

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα "χνάρια" του Μαρινάκη ο Καρυπίδης - Συμφωνία που γιγαντώνει τον Άρη - Αλλάζει όλη η Λίγκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags