Facebook Pixel ΑΕΚ: Το... στοίχημα Κουχάρσκι και ο "Πρίγιο" - Αδικία Μελισσανίδη σε Μάνταλο - Τελευταία ευκαιρία ο… Αλμέιδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-28 21:14:00

Το...στοίχημα Κουχάρσκι και ο Πρίγιο- Αδικία Μελισσανίδη σε Μάνταλο- Τελευταία ευκαιρία ο… Αλμέιδα

GOALάρες by Εvaggelistis
 Το...στοίχημα Κουχάρσκι και ο Πρίγιο- Αδικία Μελισσανίδη σε Μάνταλο- Τελευταία ευκαιρία ο… Αλμέιδα

Η διάθεση για μεταγραφές, το άκυρο Μαϊστόροβιτς και το πόστο Κονέ! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει τις ζυμώσεις που έγιναν στην Ένωση τα τελευταία 24ωρα, παρουσιάζει την κατάσταση ως το... θέατρο του παραλόγου και αποκαλύπτει πώς κατέληξαν στον Πολωνό, τη "μάχη" με τον Μάριτς, το μεγάλο όνομα που κυνήγησαν, τον ρόλο του Μπρούνο Άλβες, το παρασκήνιο με την παραμονή Πέτρου Μάνταλου και τις "ελπίδες" λόγω του Αργεντινού προπονητή, που έχει ζητήσει συγκεκριμένους παίκτες.

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης που πρώτα έστειλε το "μήνυμα" στους "διαφωνούντες" οπαδούς" με το φάγωμα τελικά μόνο του Παπαδημητριου και την παραμονή των Παπαδόπουλου -Μάνταλου, βγάζει τώρα "μεγάλη διάθεση για μεταγραφές" αφού προηγουμένως - μέσα στο Σάββατο - κατέληξε σε συμφωνία με τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι που θα αντικαταστήσει τον "Παπ" και θα είναι ουσιαστικά ο "αντι-Μαϊστόροβιτς", με τον Κονέ μάλλον να καταλήγει...σκάουτ!

Στην ουσία πρόκειται για μια επιλογή έκπληξη και ένα ακόμη "στοίχημα" του Μελισσανίδη με τον 41χρονο Πολωνό που έχει δοκιμαστεί μόνο στην πατρίδα του και σε μια μόνο ομάδα, που αποτέλεσε και το ποδοσφαιρικό του σπίτι. Γιατί "όνομα" ο Κουχάρσκι έκανε στην Λέγκια, εκεί που πέρασε απο όλα τα πόστα: προπονητής σε Κ17 και Κ19 (χωρίς δίπλωμα Pro αλλά UEFA A), Διευθυντής της Ακαδημίας, τσιφ σκάουτ( δύο φορές), για να καταλήξει αθλητικός Διευθυντής της με 3 πρωταθλήματα.

Αυτός εισηγήθηκε την απόκτηση του Πριγιοβιτς από μια μικρή ομάδα της Τουρκίας, του Καρλίτος από την Βίσλα, του ελεύθερου Οφοε, τους οποίους στην συνέχεια η Λέγκια πούλησε σε ΠΑΟΚ (2,9 εκατ.), Αλ Ουαντα (1,8 εκατ.) και Ολυμπιακό (2,5 εκατ.) αντίστοιχα. Και δικές του πωλήσεις ήταν του Σεμπαστιάν Σιμάνσκι σε Ντιναμό Μόσχας, του Μαγέφσκι στην Μονακό και του Καρποβνικ στην Μπράιτον, οι πιο ακριβές στην ιστορία της Λέγκια με συνολικό κέρδος 20.000.000 ευρώ!

Ενδιάμεσα απο τσιφ σκάουτ μέχρι να γίνει αθλητικός διευθυντής στην Λέγκια, διετέλεσε "εξωτερικός συνεργάτης", με 6μηνο συμβόλαιο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017). Τον τελευταίο χρόνο ήταν μέλος της Τεχνικής Επιτροπής στην... Π.O. της Πολωνίας, δηλαδή κάτι σαν τον ...δικό μας Τάκη Φύσσα.

ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ" κι ακόμη:

Ο Πέτρος που έμεινε περισσότερο για τον Μελισσανίδη και λιγότερο για την ΑΕΚ,  η "μεγάλη εικόνα" απο αυτό εντός και εκτός αποδυτηρίων που θα είναι άδικη για τον διεθνή μέσο και οι Σιμάνσκι/Γαλανόπουλος/Μανταλος που υπολογίζονται για να συμπληρώνουν τα "ζεύγη" στην 3άδα των χαφ...

Γιατί ο Αλμειδα - σήμερα - φαντάζει σαν η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ, το αρχικό οργανόγραμμα που προέβλεπε παλαίμαχο γνωστο ξένο ποδοσφαιριστη για Α. διευθυντη, τον Μαϊστόροβιτς Τεχνικό Διευθυντή και τον Μπρούνο Αλβες για το ποδοσφαιρικό τμημα αλλά κόλλησε στους δυο πρώτους και η ...εναλλακτική που παίχθηκε μεταξύ Ράντοσλαβ Κουχάρσκι και Μίλος Μάριτς (και οι δυο συναντηθηκαν/μίλησαν με τον "τιγρη")

1/MEΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: έστειλε το ξεκάθαρο/ηχηρό "μήνυμα" στους οπαδούς της ΑΕΚ, πως αυτό ειναι το "αφεντικό" που δεν δέχεται "τελεσίγραφα" για συνεργατες του/στελεχη/παίκτες που πρέπει να φύγουν, ούτε "συνδιοικεί" υποκύπτοντας σε απαιτήσεις και θέλω των οργανωμένων αλλά και δεν...μασσάει απο "κραυγές" και "συνθηματολογία"! Είναι ο "τελικός αποφασίζων" και θα κάνει πάντα εκείνο που αυτός θέλει και κρίνει σωστό, παρά τις αντιδράσεις! Καπως έτσι συνεχίζει πανίσχυρος στο κλάμπ, συμμετέχοντας σε όλες τις κομβικές αποφάσεις (ακόμη και στον σχεδιασμό της νέας ομάδας) ο "αντιαυτού" ΓΙάννης Παπαδοπουλος, παρότι persona non grata για σημαντική μερίδα των "κιτρινόμαυρων" οπαδών. Όπως συνεχίζει και ο Πέτρος Μάνταλος, μάλιστα ξεκαθαριστηκε πως θα είναι ο αρχηγός με τον οποιο η ΑΕΚ θα μπεί στο νέο της γήπεδο. Ουσιαστικά δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σαν να απάντησε  στις υβρεις κατα των Παπαδοπουλου/Μανταλου που ακουστηκαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε οσα ακολουθησαν στα social media που ζητούσαν την απομπομπή τους με το... " όσο είναι ο Μελισσανιδης στην ΑΕΚ θα είναι και οι Παπαδόπουλος, Μάνταλος είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει". Στους δεύτερους, ποιός ξέρει, μπορεί ο "τίγρης" να προσφέρει και...ξιδάκι!

2/ΜΑΝΤΑΛΟΣ: είναι αρκετά καλός παίκτης, που πιθανότατα αν έμενε ελεύθερος θα τον ηθελε και ο Μαρτίνς και ο Λουτσέσκου και ο Γιοβάνοβιτς. Δεν είναι όμως, ουτε ηγέτης, ούτε ισχυρή προσωπικότητα ενώ αρχηγός μπορεί να είναι λόγω παλαιότητας, γιατί προτίμησε την ΑΕΚ απο την... Β' Εθνική και επειδή έπαθε μαζί της 2 χιαστούς, μέχρι εκεί ομως! Είναι επίσης στα μάτια αρκετών και ο εκπρόσωπος μιας νοοτροπίας λούζερ (μετράει 4 χαμένους τελικούς) και... "δημοσιων υπαλλήλων" που έχει "ριζώσει" στα Σπάτα και έτσι - για παράδειγμα -μπορείς να κάνεις 3 σερι εντός έδρας ήττες απο Βολο/ΟΦΗ/Παναιτωλικό και να μην...τρέχει κάστανο! Είναι άδικο κι απαράδεκτο βέβαια ο Πέτρος Μάνταλος να τρώει κάθε χρόνο όλο το ανάθεμα αλλά και να σηκώνει ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του (που δεν αντέχει και στο φινάλε δεν το ζήτησε/επεδίωξε ο ίδιος) και στα καλά και στα άσχημα. Για να το ανέχεται και να συνεχίζει, με κίνδυνο να του συμβεί και την επόμενη σεζόν από την στιγμή που παραμένει, σημαίνει πως ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός είναι χαμηλός...

3/ΜΑΝΤΑΛΟΣ:  σίγουρα δεν τον "προστατεύει", έτσι όπως τον...διαχειρίζεται και το αφεντικό της ΑΕΚ, του οποίου αποτελεί απριόρι Νο1 ποδοσφαιρική αδυναμία. Γιατί ο τι του δίνεις ένα απο τα κορυφαια συμβόλαια στο ροστερ (plus 700.00 ευρώ ετησίως), δεν σημαίνει πως μπορεί να τον χρησιμποιείς και σαν "όχημα" για να στείλεις το δικό σου μήνυμα στους οπαδούς που αντιδρουν. Όπως δηλαδή έπραξε τώρα  ο Μελισσανίδης με τον Μάνταλο. Και τον διεθνή μέσο ουσιαστικά να συνεχίζει, περισσότερο για χάρη του Μελισσανίδη και λιγότερο για χάρη της ΑΕΚ!! Τι, όχι; Θυμίζω πως ο ίδιος, ο Μάνταλος, την βραδιά του αγώνα με τον Ολυμπιακό (που πάλι τον "κατακρεούργησαν"  παρότι δεν αγωνίστηκε), βγήκε απο μόνος του και δήλωσε πως "αναλαμβάνει τις ευθύνες" του, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα πως θέλει να αποχωρήσει απο την ΑΕΚ, αυτή ήταν η προθεσή του. Προφανώς γιατί δεν άντεχε άλλο. Απο την επομένη κιόλας, ο Μελισσανίδης του το ξέκοψε, δεν του άφησε κάνενα περιθώριο! Το είχαμε γραψει άλλωστε τότε. Η... μεγάλη εικόνα όμως τι ΘΑ λέει, και στον κόσμο προς τα έξω και προς τα μέσα, σε ομάδα/αποδυτήρια/ νέο προπονητή/συμπαίκτες; Πως ο Μάνταλος είναι ο... ποδοσφαιριστής του προέδρου/ιδιοκτήτη και κανει οτι του λέει. Κάτι που είναι πολύ άδικο για τον Μάνταλο!

4/ΑΛΜΕΙΔΑ: επικοινωνιακά πέρασε προς τα έξω πως ζήτησε  την παραμονή του Μάνταλου και να μπει με αυτόν αρχηγό η δική του ΑΕΚ στην "Αγια Σοφιά". Δεν το αμφισβητώ, έτσι πρέπει να έγινε/είναι. Αυτό πάντως που ξέρω πολύ καλά είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητησει την απόκτηση τριών βασικών  αξονικών χαφ, εφόσον δεν παραμείνει ο Κριχόβιακ. Εκτός απο "6άρι" και βασικό "8άρι" και βασικό "10άρι με...κοχόνες", όπως χαρακτηριστικά είχε πεί σε στελέχη της ΑΕΚ! Δηλαδή θέλει βασικούς για τις ...θέσεις του Μάνταλου. Για να καταλάβετε, στον αρχικό  σχεδιασμό και σε σύστημα 4-3-3, οι Σιμάνσκι - Γαλανόπουλος -Μάνταλος προορίζονται για να συμπληρώνουν τα ζευγάρια των τριων μέσων!  Επίσης, ο Αλμέιδα έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει παίκτες aggressive,που θα βγάζουν ενταση και διάρκεια, όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις, οι οποίες αναμένονται να είναι πολύ δυνατες...

5/ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ: το έχει πάρει πάνω του για τις αλλαγές στην ΑΕΚ, μόνο που ξανά οι οπαδοί της νιώθουν (δικαιολογημένα)... στο ίδιο έργο θεατές. Κι αυτό αφού την πλήρωσε τελικά μόνο ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να ήταν εκτελεστικός διευθυντής αλλά την πραγματική "εξουσία" στο κλάμπ την είχαν άλλοι. Άλλωστε οι τίτλοι/ρόλοι (αθλητικός, τεχνικός, γενικός, εκτελεστικός) στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη, είναι όπως τα αξιώματα στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ενωση: μικρή σημασία/αξία έχουν Κάποιος ήρθε στην θέση του Παπαδημητρίου, όπως ήρθε κι αυτος στην θέση του Ιβιτς. Αλλαξε ο προπονητής και το τιμ, θα αλλάξει και ο τιμ μανατζερ. Μια απο τα ιδια δηλαδή κάθε χρόνο: αλλαγές προσώπων/στελεχών/υπαλλήλων  με στοχοποίηση ή όχι των πιο "εύκολων" ή των πιο "επικίνδυνων" (όπως στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ο Μηνάς Λυσανδρου) και  προσθήκη νέων...στοιχημάτων με αμφιλεγόμενα κριτήρια, σίγουρα πάντως όχι τεχνοκρατικά αλλά "εγωκεντρικά και "παλαιοκομματικά", που έχουν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης της ΑΕΚ απο τον Μελισσανίδη ( αυτός και το σύγχρονο ποδοσφαιρικό marketing παραμένουν δυο παράλληλοι δρόμοι που δεν συναντιούνται).

6/ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ- ΑΛΒΕΣ: και η ζωή στον πλανήτη ΑΕΚ συνεχίζεται, χωρίς να αλλάζει η νοοτροπία, η φιλοσοφία, η κεντρική αντίληψη. Κάπως έτσι ο Μελισσανίδης κάνει Διευθυντή της Ακαδημίας τον Κυριάκιδη (παρότι ο ίδιος δεν πολυήθελε), χωρίς να τον ενδιαφέρει αν κάνει ή αν έχει την τεχνογνωσία!! Θέλει και θα φέρει τον Μπρούνο Αλβες ως στέλεχος αλλά χωρίς να ξέρει ακριβώς για που τον προορίζει και τι μπορεί να περιμένει απο αυτόν, μόνο και μόνο επειδή έπαιξε ενα χρονο στην ΑΕK, πήρε Euro με την Πορτογαλία, "έχει γνωριμίες" (έτσι λένε), "μπορεί να γίνει ο ...δικός μας Καρεμπε" (έτσι τον...λανσάρουν)! Χωρίς να έχει δοκιμαστεί κάπου φορώντας το...κουστούμι του και όχι τα ποδοσφαιρικά!! Κρατάει τον Μιχαηλίδη - και θα του βρει μια θέση- επειδή  ειναι δικό του παιδί. Παρότι ο Χρυσόστομος απο την στιγμή που ο Αλμέιδα δεν τον ήθελε στο τημ του ζήτησε να φύγει αλλά ο Μελισσανιδης δεν τον άφησε γιατί ... "δεν ξέρει κανείς το θα γίνει μετά απο 6 μηνες ή ένα χρόνο" (με τον Αλμέιδα και το 6μελές τημ του, να υποθέσω)!!!

7/ΑΕΚ -Τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : μαθαίνω πως σχεδίαζαν (:) εδώ και δέκα ημερες το νέο οργανόγραμα του κλάμπ με αθλητικό διευθυντή απο την Σκανδιναβία (μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστής, που δεν έχει διαρρεύσει και δύσκολα θα έρθει), με τεχνικό διευθυντή τον πρώην Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (προσφέροντας του λιγότερα χρήματα απο τα 180 χιλιάρικα που πήρε στην προηγούμενη θητεία ) και προϊστάμενο του ποδοσφαιρικού τμήματος τον Μπρούνο Αλβες! Κι απο την στιγμή που και του Σουηδού δεν προχώρησε για τ. διευθυντής, ο Μελισσανιδης μίλησε τόσο με τον Κουχάρσκι (το πολωνικό λόμπι της ΑΕΚ θα έπαιξε ρόλο), όσο και με τον (εδω και 2,5 χρόνια) agent Μίλος Μάριτς (πρώην παίκτη του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό)...

8/ΚΟΥΧΑΡΣΚΙ-ΜΑΡΙΤΣ: ο Σέρβος φέρεται να γνώρισε τον Μελισσανίδη όταν συναντήθηκαν για τον κόουτς Λέκο, τον οποίο παρεμπιπτόντως ο "τίγρης" απέρριψε για να επιλέξει τον Αλμέιδα, ο οποίος αποτέλεσε  πρόταση/"δουλειά" του Γιάννη Παπαδημητρίου, τον οποίο όμως, απέλυσε απο την ΑΕΚ και κράτησε τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος προσπάθησε να "ψήσει" τον Μαϊστόροβιτς, αλλά τελικά ο  εκλεκτός του δεν θα είναι ο Σουηδός αλλά  ο Κουχάρσκι και μένει να δούμε τις αρμοδιότητες του Κονέ, που μάλλον θα γίνει βοηθός του (σκάουτ)!!! Τέτοιο μπέρδεμα ούτε στο ...γνωστό τραγούδι του Λουκιανου Κηλαϊδόνη με τις γκόμενες αλλά και τόσο... θέατρο του παραλόγου που μπροστά του και του Ιονέσκου ωχριά...

9/ΑΛΜΕΙΔΑ: για πολλούς εντός ΑΕΚ - όπως και για τον υπογράφοντα - το μόνο που έχει αλλάξει στο δεδομένο ταιμινγκ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (μετά το 2018) είναι ο Αργεντινός προπονητής ("μαθητής" του Μπιελσα). Ο Ματίας Αλμέϊδα  θεωρώ πως είναι αυτό που λέμε "τελευταία ευκαιρία" για την ΑΕΚ. Αν όμως, δεν βγει και δεν γυρίσει ο...τροχός και το κλιμα, τότε ουτε η "Αγια Σοφιά"... δεν θα σώσει κανέναν!  Στο αισιόδοξο, ρεπορταζιακό μηνυμα της ημέρας, είναι " η μεγάλη διάθεση για μεταγραφες" που έβγαλε χθες ο Μελισσανίδης, εν αναμονη της άφιξής Αλμέιδα για να πιάσει δουλειά και της πρόσληψης του Κουχάρσκι. Βέβαια και την προηγούμενη 2ετία έγιναν μεταγραφες, επεσε χρήμα με τα γνωστα αποτελέσματα στο χορτάρι αφού την διαφορά έκαναν που... διοχετευθηκαν/ποιοί τα διαχειριστηκαν/σε τι επιλογες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον... τέλειωσε από ΑΕΚ ο Αλμέιδα - Στον "αέρα" κλεισμένη μεταγραφή από Ελλάδα - Ποιοι φεύγουν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags