Facebook Pixel Ο Κουρτουά "καθάρισε" τη Λίβερπουλ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ - Έχασε τα άχαστα ο Σαλάχ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-29 00:31:00

Ο Κουρτουά "καθάρισε" τη Λίβερπουλ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ - Έχασε τα άχαστα ο Σαλάχ (Vid)

Sportdog Team
Ο Κουρτουά "καθάρισε" τη Λίβερπουλ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ - Έχασε τα άχαστα ο Σαλάχ (Vid)

Με τον Βέλγο σε μεγάλη βραδιά και σκόρερ τον Βινίσιους, οι Ισπανοί επικράτησαν 1-0 των Άγγλων και αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν ήταν καλύτεροι της Λίβερπουλ, η οποία έχασε πάμπολλες ευκαιρίες και είχε και δοκάρι με τον Μανέ, οι Ισπανοί επικράτησαν 1-0 των Άγγλων με γκολ του Βινίσιους στον τελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε ρολά και είχε μεγάλες επεμβάσεις ιδιαίτερα απέναντι στον Σαλάχ που έχασε τα άχαστα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε 9 αποκρούσεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ σε τελικό της διοργάνωσης και έδωσε στην ομάδα την 14η κούπα στην ιστορία της.

Οργανωτικό φιάσκο

Οργανωτικά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού της χρονιάς θύμισε κάτι από Ελλάδα, Super League και τελικό Κυπέλλου. Μετά από καθυστέρηση μισής ώρας, με αιτιολογία, ότι ο κόσμος λόγω της κίνησης δεν μπόρεσε να μεταβεί έγκαιρα στο Σταντ ντε Φρανς και την ύπαρξη καταγγελιών, ότι οπαδοί με εισιτήριο απομακρύνθηκαν έξω από το γήπεδο από τις δυνάμεις, ασφαλείας, ξεκίνησε ο φετινός τελικός του Champions League, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, πριν τη σέντρα του οποίου, κατά την ανάκρουση του ύμνου, οι φίλαθλοι γιούχαραν, δείχνοντας ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά τους για τη διοργάνωση.

Κατέβασε ρολά ο Κουρτουά, δοκάρι ο Μανέ

Η Λίβερπουλ πήγε σε σετ παιχνίδι. Οι παίκτες του Κλοπ προσπάθησαν με υπομονή και αρκετό κράτημα της μπάλας, να μεταφέρουν τη μπάλα προς την περιοχή της Ρεάλ, η οποία στην αρχήvέπαιξε με πολλές διαγώνιες μπαλιές προς τον Βινίσιους και στην πλάτη του Άρνολντ. Οι Άγγλοι όμως πατούσαν πιο άνετα περιοχή και δοκίμασαν την ετοιμότητα του Κουρτουά, ο οποίος στο 14' εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Ντίας. Ο Βέλγος τερματοφύλακας είχε δύο ακόμα καθοριστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Σαλάχ στο 16' και 17'.

Οι «Κόκκινοι» άρχισαν να κερδίζουν μέτρα και να ανεβάζουν τις γραμμές. Στο 21' μάλιστα είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Μανέ, με τον Κουρτουά να έχει και την τύχη με το μέρος του, αφού η μπάλα πήγε να χτυπήσει στην πλάτη του. Στο 35' ο τερματοφύλακας των Ισπανών είχε μία ακόμα σημαντική επέμβαση σε κεφαλιά του Σαλάχ ύστερα από σέντρα του Άρνολντ.

Ακυρώθηκε γκολ του Μπενζεμά, μπροστά με Βινίσιους

Η Ρεάλ, που την περισσότερη ώρα είχε παθητικό ρόλο, απείλησε για πρώτη φορά στο 36' με τον Βινίσιους να ντριπλάρει μαγικ΄τον Κονατέ στην περιοχή της Λίβερπουλ, αλλά ο Χέντερσον στη συνέχεια έκοψε σωτήρια. Στο 43' ο Μπενζεμά σκόραρε, μετά από φάση διαρκείας, το γκολ όμως ακυρώθηκε, ορθώς ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Ρεάλ δεν χαρίστηκε για δεύτερη φορά. Στο 59', ύστερα από συρτό παράλληλο γύρισμα του Βαλβέρδε στα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βινίσιους και αυτός την έστειλε στα δίχτυα με δεξί πλασέ για το 0-1. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει.

Βρήκε όμως και πάλι απέναντί της τον Κουρτουά. Στο 64' ο Βέλγος έκανε μεγάλη απόκρουση στο φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ, ο οποίος δεν κατάφερε να τον κερδίσει, ούτε πέντε λεπτά αργότερα, όταν Ζότα του έστρωσε με το κεφάλι, αλλά ο Αιγύπτιος νικήθηκε εξ επαφής. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Στο 80' ο γκολκίπερ της Ρεάλ είχε ξανά καθοριστική επένβαση σε δύο προσπάθειες του παίκτη της Λίβερπουλ, στο 80' και στο 83', δείχνοντας, ότι αυτήν τη βραδιά είναι ανίκητος.

Και ήταν στην κυριολεξία, αφού η Ρεάλ διατήρησε το υπέρ της 1-0 μέχρι τέλους και κατέκτησε το Champions League.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77' Kεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Σαλάχ, Λουίς Ντίας (65' Ζότα).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε (85' Καμαβινγκά), Βινίσιους (90' Ροντρίγκο), Μπενζεμά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags