Facebook Pixel
30/05/22 - 19:24

"Έσκασε" τώρα και είναι επίσημο: Πωλήθηκε κορυφαία ομάδα - Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης!

Sportdog Team
"Έσκασε" τώρα και είναι επίσημο: Πωλήθηκε κορυφαία ομάδα - Αυτός είναι ο νέος ιδιοκτήτης!
3.443views

Νέα εποχή στον ιστορικό σύλλογο, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε νέο επενδυτή.

Ιδιοκτήτης της Τσέλσι και επίσημα είναι από τη Δευτέρα (30/5) ο Τοντ Μπόελι, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Λονδίνου.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τσέλσι και διαδέχεται τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η διοίκηση του οποίου έβαλε την ομάδα στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital.

Αυτή η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, όταν ο κ. Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει την ομάδα μετά από 19 επιτυχημένα χρόνια ιδιοκτησίας. Κατά την πώληση της ομάδας, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής της ομάδας, τα καθαρά έσοδα από την πώληση να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι δεν θα ζητούσε την αποπληρωμή των δανείων που είχαν χορηγηθεί σε θυγατρικές της ομάδας

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της ομάδας ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες για τη συναλλαγή πώλησης. Η Raine, μια παγκόσμια εμπορική τράπεζα που επιλέχθηκε από τον ιδιοκτήτη για να εκτελέσει τη διαδικασία πώλησης, διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία συμβουλεύοντας αθλητικούς συλλόγους υψηλής ποιότητας για συγχωνεύσεις και εξαγορές και συμβουλεύει τον ιδιοκτήτη και την ομάδα στη διαδικασία».

Από εκεί και πέρα σημειώνονται οι τιμωρίες που επιβλήθηκαν στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη βρετανική κυβέρνηση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και έπειτα περιγράφεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά ενδελεχής και ολοκληρώθηκε σε επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα. Πολλοί περιέγραψαν την προτεινόμενη συναλλαγή ως “άνευ προηγουμένου” και ήταν. Μια συναλλαγή όπως αυτή θα χρειαζόταν κανονικά εννέα μήνες έως ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Tο κάναμε σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Η ομάδα έλαβε περισσότερα από 250 ερωτήματα από προτεινόμενους αγοραστές, πραγματοποίησε λεπτομερείς συζητήσεις με περισσότερα από 100 άτομα και οντότητες και σύναψε 32 συμφωνίες εμπιστευτικότητας, οι οποίες επέτρεψαν τη δέουσα επιμέλεια όσον αφορά στις εμπιστευτικές πληροφορίες της ομάδας. Τελικά, η ομάδα έλαβε 12 αξιόπιστες προσφορές, με αποτέλεσμα 4 και στη συνέχεια 3 τελικούς πλειοδότες. Ως προτιμώμενος πλειοδότης επιλέχθηκε η κοινοπραξία Τοντ Μπόελι και της Clearlake Capital»
.

Τέλος, αναφέρεται ένα μίνι-βιογραφικό των νέων ιδιοκτητών της Τσέλσι:

«Ο όμιλος με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital προτιμήθηκε πάνω από τους άλλους ομίλους μέσω της δύναμης της συνεργασίας μεταξύ των συστατικών μερών του ομίλου, που περιλαμβάνει τον Μαρκ Γουόλτερ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Guggenheim Capital. και ο Hansjorg Wyss, ιδρυτής του ιδρύματος Wyss. Η συμμετοχή του Τοντ και του Μαρκ στην ιδιοκτησία πολλών αθλητικών franchise με συνεχείς νικηφόρες παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Los Angeles Dodgers, των Los Angeles Lakers και των Los Angeles Sparks.

Πεποίθηση του Διοικητικού Συμβουλίου ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα να επιλύσει ορισμένες τρέχουσες προκλήσεις και θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία νέων ευκαιριών και να βοηθήσει την ομάδα να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους.

Πιστεύουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο και ο όμιλος Μπόελι/Clearlake έχουν ένα κοινό όραμα για το μέλλον της Τσέλσι»
.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ