Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ο Μαντί Καμαρά και η προοπτική της Πρεμιερλιγκάτης Φόρεστ, ο Κουχάρσκι και τα σχεδόν... 3 εκατομμύρια που πρέπει να "γλιτώσει" στην ΑΕΚ.

Διαβάστε στον σημερινό "Ευαγγελιστή"

1/ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ - ΣΙΣΕ: παίκτες σαν κι αυτούς δεν βρίσκεις όχι στο ρόστερ αλλά ούτε στην 11άδα της Νότιγχαμ. Και με την Φόρεστ στην Πρέμιερ Λιγκ και τα έσοδα που θα έχει, κανένας δεν θα μπορεί να προσάψει τίποτα στον Μαρινάκη, αν ένας απο τους δυο (ή και δυο, αν και το βλέπω χλωμό), πουληθεί στις τιμές που έχουν κοστολογηθεί εδώ και ένα χρόνο (με 8ψηφια ποσά) απο τους "ερυθρόλευκους" στην... ξαδέρφη. Θυμίζω άλλωστε οτι το καλοκαίρι του 2018 ο Μαρινάκης είχε κάνει την πιο ακριβή αγορά στην ιστορία της, δίνοντας 15.000.000 στην Μπενφίκα για τον ταλαντούχο μέσο Ζοάο Καρβάλιο, πελάτη του Μέντες και σήμερα παίκτη του Ολυμπιακού.

Για την ιστορία η δεύτερη πιο ακριβη μεταγραφή που έχει κάνει ever η Φόρεστ, ήταν ο φορ Αζομπαλόνγκα (πριν την πάρει ο Έλληνας ιδιοκτήτης) ενώ ακολουθούν ο Γκράμπαν με 6,8 εκατ. και ο Αρτερ με 5,5 εκατ. ευρώ. Επίσης αγορές Μαρινάκη, το 2018 και το 2020 αντίστοιχα και οι δυο απο την Μπόρνμουθ! Εδώ που τα λέμε η Νότιγχαμ της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι και το καλύτερο (βοηθητικό) σκαλοπάτι για τον Καμαρα, ώστε  να αποδείξει πως αξίζει τα λεφτά τους στο...θαυμαστό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ (πριν απο δυο χρόνια ακουγόταν ακόμη και για την Αρσεναλ). Σημειωλογικά να αναφέρω πως ο μοναδικός παίκτης του σημερινό ρόστερ της Φόρεστ που είχε 8ψηφιο ποσό  και μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία απο αυτή του Μαντί Καμαρά είναι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Μπρέναν Τζόνσον (15.000.000 έναντι 13.000.000)...

2/KOYXAΡΣΚΙ: ένας λογος που πείστηκε ο Μελισσανίδης για τον 41χρονο Πολωνο τεχνικό διευθυντή είναι πως θεωρείται "μάστερ" στις πωλήσεις! Και εδώ που τα λέμε κοντά στα 37.000.000 ευρώ πήγε στα Ταμεία της Λέγκια, στην 4ετία που ήταν ο επικεφαλής της. Τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι περιμένει πολύ δουλειά στην ΑΕΚ, όχι μόνο στις μεταγραφές (εκεί που λίγο πολύ ο Αλμείδα έχει δώσει ήδη ονόματα/στόχους και θα θέλει να περάσει ως επι το πλείστον τους "δικούς" του παίκτες) αλλά και στις αποδεσμεύσεις - παραχωρήσεις - πωλήσεις. Τσιντώτας/Μπακάκης/Βράνιες/Σβάρνας/Λε Ταλέκ/ Αλμπάνης/Ντάνκοβιτς/ Φράντσον είναι 8 παίκτες με συμβόλαια που οι συνολικές καθαρες ετήσιες αποδοχές τους πλησιάζουν τα 3.000.000 ευρώ! Πολλά λεφτά για παίκτες που δεν θα υπολογίζονται για την νέα σεζόν και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να φύγουν με το λιγότερο δυνατό κόστος για το Ταμείο της ΑΕΚ (για να μην...χαλάει και το κλίμα στα Σπάτα βεβαίως, βεβαίως).

Όχι και το πιο εύκολο. Θυμίζω την περσινή αποτυχία των Παπαδημητριου - Κονέ που αγόρασαν δυο δεξιούς μπακ αλλά δεν μπορεσαν να απαλλαγουν απο το συμβόλαιο (300άρα) του Μπακάκη ή εστω να τον στείλουν κάπου δανεικό αντί να μείνειανενεργός στο ρόστερ της. Απο εκεί και πέρα ο Κουχάρσκι για να κερδίσει τις εντυπώσεις και το αφεντικό ξέρει πως υπάρχει και ο ...δρόμος της περήφανης πώλησης. Εκεί μόνο δυο παίζουν: Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζουν τα δεδομένα για Ολυμπιακό λόγω Νότιγχαμ! Τα "σκάει" ο Μαρινάκης - Πάνω από 350 εκατ.!