Facebook Pixel Ελλάδαρα ομαδάρα! "Καθάρισε" με Μπακασέτα τη Β.Ιρλανδία - Ντεμπούτο Μπάλντο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-06-02 23:40:00

Ελλάδαρα ομαδάρα! "Καθάρισε" με Μπακασέτα τη Β.Ιρλανδία - Ντεμπούτο Μπάλντοκ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ελλάδαρα ομαδάρα! "Καθάρισε" με Μπακασέτα τη Β.Ιρλανδία - Ντεμπούτο Μπάλντοκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εθνική επικράτησε 1-0 στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ και έτσι έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Nations League.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτερη, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας, με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39'. Έτσι η Εθνική ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Nations League, με τον Γκουστάβο Πογέτ να δοκιμάζει πρόσωπα και να βλέπει παίκτες, όπως Σιώπης, Ρότα, Λημνιός να βγάζουν σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να προβληματιστεί για τα τελευταία 20 λεπτά, όπου έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και δεν κατάφερε να βγάλει επιθετικές προσπάθειες, επειδή κλείστηκε. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα, το οποίο και κρατάει η γαλανόλευκη.

Ντεμπούτο έκανε ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες πήρε στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο και απασχολεί το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. 

Η ενδεκάδα Πογέτ

Με τον Λάζαρο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Πέτρο Μάνταλο σε θέση εξτρέμ παρέταξε ο Γκουστάβο Πογέτ την Εθνική κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον ομογενή Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα από δεξιά προς αριστερά. Μπουχαλάκης και Σιώπης ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Μπακασέτα μπροστά τους, Μάνταλο και Λημνιό στα άκρα και τον Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης να συμπληρώνει το 4-2-3-1 του Ουρουγουανού τεχνικού.

Β. Ιρλανδία: Πίκοκ-Φάρελ – Μπράντλεϊ, Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν – Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ – Α. ΜακΚαν – Λέιβερι (62' Λάφερτι), Γουάιτ.

Εθνική Ελλάδας: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Ρότα (Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Σιώπης (82' Τζαβέλλας), Μπακασέτας (69' Κουρμπέλης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (69' Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (69' Παυλίδης)

Το ματς

Στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, το παιχνίδι στερήθηκε φάσεων. Η Εθνική μας όμως είχε έναν πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έπαιξαν από τα άκρα και είδαμε πολλά ανεβάσματα των δύο μπακ. Ρότα και Τσιμίκας πίεσαν ψηλά και έβγαλαν ενέργεια στο παιχνίδι της γαλανόλευκης και προσπάθησαν να βρουν ο ένας τον άλλον.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 18' όταν ο Μάνερ δοκίμασε το πόδι του με τον Βλαχοδήμο να μη δυσκολεύεται να μαζέψει. Η Εθνική απάντηση τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπακασέτας σέρβιρε από δεξιά, ψάχνοντας το κεφάλι του Γιακουμάκη που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά Πίκοκ-Φάρελ είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε σταθερα τη μπάλα.

Μετά το 25' η Εθνική ανέβασε και άλλους ρυθμούς! Οι προσπάθειες από το πρέσινγκ της καρποφόρησαν στο 39'. Ύστερα από αντεπίθεση από δεξιά, ο Λημνιός έδωσε στον Μπακασέτα που βρήκε πεδίο βολής μπαίνοντας στην περιοχή, σούταρε με το δεξί και κάρφωσε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα που έμεινε ανήμπορος να αντιδράσει. Μάλιστα η Ελλάδα είχε και ευκαιρία για να φύγει για τα αποδυτήρια με ένα δεύτερο γκολ.

Στο 45', μετά από κλέψιμο του Τσιμίκα, ο τελευταίος έδωσε στον Μπακασέτα, εκείνος στον επερχόμενο Ρότα που σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήγε πολύ στη δύναμη! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και όσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην ελληνική άμυνα, τόσο προσπαθούσαν να εκνευρίσουν τους παίκτες της εθνικής μας! Τόσο μεσοαμυντικά όσο και στο κέντρο της άμυνας όμως, η ομάδα λειτούργησε αποτελεσματικότατα με τον Σιώπη και τον Μπουχαλάκη να κάνουν καταπληκτική δουλειά, όπως και οι Μαυροπάνος Χατζηδιάκος.

Στα τελευταία λεπτά η αγωνία στο παιχνίδι κορυφώθηκε. Με τους Βορειοϊρλανδούς να επιδίδονται σε καμινάδες προς την περιοχή μας. Οι διεθνείς όμως έδειξαν μεγάλη ψυχραιμία και κατάφεραν να εξουδετερώσουν την ασφυκτική πίεση που δεχόταν από τους Βρετανούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags