Facebook Pixel ΑΕΚ: Φέρνει τον Μεξικανό Μέσι ο Αλμέιδα! Μεταγραφή 15,4 εκατομμυρίων - Δεν είναι Λιβάι Γκαρσία
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-04 18:36:00

Φέρνει τον Μεξικανό Μέσι ο Αλμέιδα! Μεταγραφή 15,4 εκατομμυρίων - Δεν είναι Λιβάι Γκαρσία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φέρνει τον Μεξικανό Μέσι ο Αλμέιδα! Μεταγραφή 15,4 εκατομμυρίων - Δεν είναι Λιβάι Γκαρσία

Ποιός είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει προκύψει για τα εξτρέμ της ΑΕΚ. Η εντυπωσιακή καριέρα του, οι μέχρι τώρα μεταγραφές και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για αυτόν και οι λόγοι που τον θέλει ο Αργεντινός προπονητής στην Ένωση.

ΑΕΚ - Ντιέγκο Λαϊνέζ: Το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες για την ενίσχυση στα εξτρέμ. Ο Μεξικανός, Ντιέγκο Λαϊνέζ είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, που φέρεται να έχει πέσει στην αντίληψη της ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει από τη θητεία του στο Μεξικό με την Τσίβας, όταν ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στην Αμέρικα, πριν να ανοίξει πανιά πέρα από τον Ατλαντικό.

Γεννήθηκε στη Βιλερμόσα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ταμπάσκο. Το 2017 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Αμέρικα, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Μεξικό, τη σεζόν 2018-2019.

Μεταγραφή 15,4 εκατομμυρίων για τον... Μεξικανό Μέσι

Εκείνη η χρονιά ήταν πιο γεμάτη της καριέρας του με 34 συμμετοχές, 6 γκολ και 2 ασίστ. Κατέκτησε τον Νοέμβριο του 2018 το πρωτάθλημα του Μεξικό και τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή για τη Ρεάλ Μπέτις, η οποία έβγαλε από τα ταμεία 15,4 εκατ.δολάρια, προκειμένου να τον φέρει στην Ευρώπη.

Όπως φαίνεται η ισπανική ομάδα κέρδισε την κούρσα απέναντι στον Άγιαξ, ο οποίος ως γνωστόν, συνηθίζει να βρίσκει ταλέντα σε όλο τον κόσμο, να τα εντάσσει στο ρόστερ του και μετά τα πουλάει με πολλά εκατομμύρια.

Ο Αίαντας πρόσφερε όμως 15 εκατομμύρια και έτσι το μεγάλο ολλανδικό πρότζεκτ δεν κατέστη δυνατό για τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο από 16 χρονών οι οπαδοί τον αποκαλούσαν «Μεξικανό Μέσι» λόγω φυσικής του διάπλασης και ταπεραμέντου. Μάλιστα τότε είχε βρεθεί στο top10 της ετήσιας λίστας της ιστοσελίδας Goal.com με τους καλύτερους κάτω των 19 ετών παγκοσμίως και δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα με τους... ζαλισμένους οπαδούς που του έχουν αποδώσει αυτό το παρατσούκλι. O Λαϊνέζ ήταν όγδοος στη σχετική κατάταξη ταλέντων.

Είναι βαριά η σύγκριση με τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Το ποδόσφαιρο όμως εκτός από άθλημα είναι και θέαμα, οπότε η υπερβολή αποτελεί ένα από τα συστατικά στοιχεία της δημοτικότητας και τηςν εμπορικότητάς του.

​​

Στην ομάδα της Ανδαλουσίας είχε στην αρχή ολιγόλεπτες συμμετοχές σε πρωτάθλημα (12) και Κύπελλο (2). Τη δεύτερη αγωνιστική περίοδο (2019-2020) είχε 18 παιχνίδια με ένα γκολ και ασίστ, την τρίτη έπαιξε εφτά περισσότερα ματς και έφτιαξε 4 γκολ, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε, είχε 13 συμμετοχές με 2 τέρματα.

Και τα δύο γκολ που σημείωσε, ήταν σε δύο αναμετρήσεις στους δύο πρώτους γύρους του Copa Del Ray, απέναντι σε Αλικάντε και Ταλαβέρα. Στη συνέχεια του ισπανικού Κυπέλλου όμως ήταν είτε μεταξύ πάγκου και εκτός ομάδας, η οποία στο τέλος της διαδρομής πανηγύρισε την κατάκτησή του στον τελικό με τη Βαλένθια (6-5 στα πέναλτι).

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τον Λαϊνέζ είναι, ότι είναι διεθνής με την Εθνική Μεξικό, με την οποία μετρά 17 συμμετοχές με 3 γκολ. Μάλιστα το ντεμπούτο του το έκανε σε ηλικία 18 χρονών, 2 μηνών και 30 ημερών με προπονητή τον Βραζιλιάνο, Ρικάρντο Φερέτι, έναν προπονητή πολυνίκη στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Με τις ομάδες που κοούτσαρε κατέκτησε 7 πρωταθλήματα στο Μεξικό (5 με την Τίγκρες, 1 με την Πούμας, 1 με τη Γουαδαλαχάρα) και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών.

 

Δεν είναι Λιβάι Γκαρσία

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, δεν έχει καμία σχέση με τον Λιβάι Γκαρσία που αγωνίζεται στην ίδια πλευρά και έχει άλλα στοιχεία. Είναι βραχύσωμος ως εξτρέμ (1,68 μ.) με καλή τεχνική κατάρτιση και εμπνεύσεις, μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητας στις διεισδύσεις. Έχει ατομική ενέργεια με ντρίπλα.Επίσης το δεξί του πόδι δεν το έχει μόνο για να ανεβαίνει στο λεωφορείο. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει. 

Στερείται όμως των φυσικών χαρακτηριστικών που θα μπορούσαν να τον έκαναν περισσότερο λειτουργκικό σε καταστάσεις που το παιχνίδι πάει στη δύναμη. Tα μόνα κοινά στοιχεία που μπορεί να παρατηρήσει κανείς με τον μεσοεπιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνκο είναι ότι είναι αριστεροπόδαρος και πως μπορεί να παίξει τόσο δεξιά όσο και αριστερά.

Ο Λαϊνέζ έχει συμβόλαιο με την ομάδα από τη Σεβίλλη μέχρι το 2024. Επειδή όμως δεν υπολογίζεται ως βασική επιλογή ψάχνεται να βρει ομάδα και να παίξει ως δανεικός, παίρνοντας στα πόδια του αγωνιστικά λεπτά, τα οποία θα γέμιζαν με λεπτά εμπειρίας το ευρωπαϊκό βιογραφικό του. Διάλεξε να πάει κατευθείαν στην Ισπανία, ίσως λόγω της κοινής γλώσσας. 

Δεν του βγήκε και ψάχνει ένα πρωτάθλημα για να ξαναέρθει στην επιφάνεια. Ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό θα ήταν ιδανικό, όπου καλοί ντριπλαδόροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος "έφτιαξε" την καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Η περίπτωση του ΠΑΟΚ

Ο Ντιέγκο Λαϊνέζ ήταν μία περίπτωση που ακούστηκε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο μαζί με το όνομα του Αργεντινού, Φράνκο Σέρβι. Αμφότεροι οι λατινοαμερικανοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στη λίστα των υπό εξέταση εξτρέμ . Από ότι φαίνεται δεν πολύ συγκίνησε τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ζοσέ Μπότ, ο οποίος όπως γράφτηκε εκείνη την εποχή, είχε στα ραντάρ του, άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα άκρα.

Το όνομά του επανήλθε στο προσκήνιο στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες. Θεωρείται όμως απίθανο ο ΠΑΟΚ να κάνει κίνηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το λιγότερο 5 θα είναι τα νέα πρόσωπα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στις 21 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται, ότι πέρσι η τρίτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ είχε γίνει στις 18 Ιουλίου. 

Η εικόνα με την Παναγία

Ο Ντιέγκο Λαϊνέζ είναι ιδιαίτερα ενεργός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου ανεβάζει φωτογραφίες, όχι μόνο ποδοσφαιρικές, αλλά και από την καθημερινότητά του. Μάλιστα πρέπει να είναι αρκετά θρήσκος, μιας και στο μπάνερ που κοσμεί το προφίλ του στο Twitter έχει αναρτηθεί μία εικόνα της Παναγίας της Γουαδαλούπης, η οποία λατρεύεται από τους Μεξικάνους και αποτελεί μέρος της ταυτότητάς τους. Ο ναός της είναι ο τρίτος πιο επισκέψιμος ιερός τόπος του πλανήτη, καθώς τον επισκέπτονται περίπου 20 εκατομμύρια προσκυνητές ετησίως.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags