«Καμιά φορά αναρωτιέμαι, καταλαβαίνουν καθόλου οι διαιτητές από ποδόσφαιρο;». Ένα από τα σπουδαιότερα «τέκνα» στην ιστορία της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο θρυλικός Ρόι Κιν, είχε εκφράσει αυτήν την απορία και ίσως όταν το έκανε είχε στο μυαλό του και τον διεθνή Ουαλό διαιτητή, Κιθ Κούπερ. Ο πρώην ρέφερι της Πρέμιερ Λιγκ ήταν αυτός που σφυρίξε στον πρώτο τελικό του Κιν με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν μία αμφισβητούμενη φάση πέναλτι (για χέρι του Αντρέι Καντσέλσκις) είχε ουσιαστικά κατοχυρώσει το Λιγκ Καπ του 1994 υπέρ της Άστον Βίλα.

Μπορεί η απορία του Ιρλανδού παλαίμαχου να πήρε περίπου 30 χρόνια να απαντηθεί, όμως από χθες ίσως να έχει -έστω λίγο- αναθεωρήσει. Ο γιος του εν λόγω διαιτητή, που ήταν μόλις 15 ετών το 1994, είναι από χθες ήρωας για όλο το Νότιγχαμ, δίπλα στους… Ρομπέν των Δασών και φυσικά τον Μπράιαν Κλαφ. Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος, όσο «ανιέρη» κι αν ακούγεται η σύγκριση του Στιβ Κούπερ με τον θρυλικό τεχνικό, που οδήγησε την Φόρεστ στο μοναδικό της πρωτάθλημα και δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών! Όταν ο Κλαφ ανέλαβε τους «Κόκκινους» τον Ιανουάριο του 1975 η ομάδα περνούσε μια σχετική κρίση, παρόμοια με την φετινή.

Είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας με μόλις δύο νίκες σε εννέα αγώνες, οι υποσχέσεις για άνοδο, μετά την 7η θέση της προηγούμενης σεζόν, είχαν ήδη κάνει φτερά (μαζί με τον Ντάνκαν ΜακΚένζι των 28 γκολ) και ο σύλλογος βολόδερνε κάτω από το μέσο της βαθμολογίας υπό τις οδηγίες του πολύπειρου, αλλά σχετικά αποτυχημένου, Άλαν Μπράουν. Για την ακρίβεια ο θρυλικός Άγγλος τεχνικός δεν «αναγέννησε» άμεσα τον σύλλογο, αφού μαζί του τα πήγε ακόμα χειρότερα μέχρι το φινάλε της χρονιάς, όμως τα αποτελέσματα της δουλειάς του έμελλε γρήγορα να γίνουν εμφανή, με τον πλέον εμφατικό τρόπο!

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr