Facebook Pixel Μάνταλος κερνά, Μπακασέτας πίνει! Ελλαδάρα και με Κόσοβο – Κατέβασε ρολά ο Βλαχοδήμος (Vid)
| 2022-06-05 23:40:00

Μάνταλος κερνά, Μπακασέτας πίνει! Ελλαδάρα και με Κόσοβο – Κατέβασε ρολά ο Βλαχοδήμος (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μάνταλος κερνά, Μπακασέτας πίνει! Ελλαδάρα και με Κόσοβο – Κατέβασε ρολά ο Βλαχοδήμος (Vid)

Η Εθνική επικράτησε 1-0 στην Πρίστινα και έκανε το δύο στα δύο στο Nations League. Φανέλα βασικού για Μπάλντοκ που έχασε μεγάλη ευκαιρία. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

Σε μία αναμέτρηση που θύμισε την εξέλιξη της αναμέτρησης με τη Βόρειο Ιρλανδία, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 του Κοσόβου και πάλι με γκολ του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Πέτρου Μάνταλου.

Άριστη αμυντική λειτουργία από τους παίκτες του Πογιέτ, ιδιαίτερα από τον Χατζηδιάκο. Για πρώτη φορά ο Τζορτζ Μπάλντοκ φόρεσε φανέλα βασικού. Μάλιστα ο Άγγλος δεξιός μπακ έχασε μεγάλη ευκαιρία, να χριστεί σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Λημνιό, ο οποίος “κέρδισε” την αποβολή του Αλίτι, που έπρεπε να είχε κοκκινιστεί από το πρώτο μέρος για την προκλητική συμπεριφορά του. Το Κόσοβο ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας Μούριτς.

Δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις έκανε στην αρχή και στο τέλος του παιχνιδιού ο Βλαχοδήμος που κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στην εστία του. Έτσι η Ελλάδα με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο Nations League πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Είναι πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός, ότι το ματς στη Λάρνακα, ανάμεσα σε Κύπρο και Βόρειο Ιρλανδία, ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Βασικός ο Μπάλντοκ

Ο Πογέτ παρέταξε την Εθνική σε διάταξη 4-3-3. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε τα δοκάρια με τους Χατζηδιάκο και Μαυροπάνο μπροστά του και τους Μπάλντοκ, Τσιμίκα στα άκρα. Οι Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας τοποθετήθηκαν στον άξονα, ο Λημνιός και ο Μασούρας στα επιθετικά άκρα και ο Γιακουμάκης στην κορυφή.

Κόσοβο: Μούριτς - Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι - Λοσάι, Φαζλίζι, Ζεγκρόβα, Ζενέλι, Ρασίτσα - Μουρίτσι.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (56' Σιώπης), Μάνταλος (86' Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας (78' Δουβίκας), Γιακουμάκης (56' Παυλίδης)

 

Το ματς

Η αναμέτρηση θύμισε κάτι από το πρώτο ματς της 1ης αγωνιστικής απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερο αέρα και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Εθνική μας. Μάλιστα στο 5' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Ζένελι που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα.

Στη συνέχεια η Ελλάδα προσπάθησε να γίνει απειλητική κυκλοφορώντας τη μπάλα από τα άκρα, με Μπάλντο και Τσιμίκα να έχουν ανεβάσματα, ενώ ο Μασούρας που ξεκινούσε από το πλάι συχνά πυκνά προσπαθούσε να κάνει κίνηση να συγκλίνει και να γίνεται σαν δεύτερος φορ.

Η Ελλάδα έβγαζε ενέργεια και έχτιζε ωραία τις επιθέσεις της από το 20' και μετά. Στο 36' οι προσπάθειες της απέδωσαν καρπούς. Ο Μάνταλος που βρισκόταν υπό πίεση, μοίρασε στον Μπακασέτα που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την πάσα του πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ. Η μπάλα του στρώθηκε ιδανικά, στο αριστερό, καλό του πόδι και εξαπέλυσε έναν κεραυνό και άνοιξε το σκορ σε ένα χρονικό σημείο παρόμοιο με το τέρμα που σημείωσε στο Μπέλφαστ λίγες ημέρες νωρίτερα (στο 39').

Έτσι η Ελλάδα πήγε ξανά προηγούμενη στο σκορ στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά. Στο 49' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη με τον Μούριτς να διώχνει. Τέσσερα λεπτά αργότερα η εθνική είχε δοκάρι μετά από μία κακή σέντρα του Μασούρα, η χαρακτηριστικότερη ευκαιρία όμως χάθηκε στο 63'. Ο Λημνιός βρήξε από τα δεξιά τον Μπάλντοκ που μπήκε στην περιοχή και ήρθε τετ α τετ με τον Μούριτς που απέκρουσε σε κόρνερ.

Η αποβολή του Αλίτι (με δεύτερη κίτρινη - και τις δύο κάρτες κέρδισε ο Λημνιός) στο 72' έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στους διεθνείς μας, οι οποίοι αύξησαν την πίεσης τους στην περιοχή των γηπεδούχων. Οι Κοσοβάροι όμως ήταν αυτοί που έκαναν τη μεγάλη φάση και μάλιστα από το πουθενά.

Στο 83' ο Ραχμάνι έπιασε κεφαλιά, ύστερα από γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί τη δεύτερη σημαντική επέμβασή του στο ματς, μετά από αυτή στο 5'. Στις καθυστερήσεις το Κόσοβο έμεινε με 9 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μούριτς που έκανε χέρι εκτός περιοχής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags