Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Ολυμπιακός: Δικαίωση Πογέτ - Μεταγραφή για τον ηγέτη Μπακασέτα - Παίκτης αποκάλυψη της Εθνικής... για Ολυμπιακό
| 2022-06-05 23:54:00

Δικαίωση Πογέτ - Μεταγραφή για τον ηγέτη Μπακασέτα - Παίκτης αποκάλυψη της Εθνικής... για Ολυμπιακό

του Παναγιώτη Νικολάου
Δικαίωση Πογέτ - Μεταγραφή για τον ηγέτη Μπακασέτα - Παίκτης αποκάλυψη της Εθνικής... για Ολυμπιακό

Ο κόουτς που τόλμησε, η Εθνική που αλλάζει και η τεράστια έκπληξη! Μετά από πολύ καιρό η Ελλάδα έπαιξε μπάλα και κέρδισε δικαιότατα στο Κόσσοβο και δείχνει έτοιμη να επιστρέψει ξανά στο προσκήνιο. Οι αλλαγές του προπονητή και οι παίκτες που ξεχώρισαν.
 

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική Ελλάδας, που έφυγε με διπλό και από το Κόσοβο, πήρε από την αρχή σημαντικό προβάδισμα για την 1η θέση στον όμιλο του Nations League και έχει μπει με ιδανικό τρόπο στην εποχή Γκουστάβο Πογέτ.

Η δεύτερη νίκη ήρθε με τρόπο πανομοιότυπο σε σχέση με αυτή στη Βόρεια Ιρλανδία. Ίδιο σκορ (1-0), με τον Μπακασέτα να πετυχαίνει και πάλι το γκολ της νίκης και την Εθνική συνολικά να δέχεται ελάχιστες φάσεις σε μια δύσκολη έδρα. Οι διαφορές είναι πως αυτή τη φορά δημιούργησε σαφώς περισσότερες φάσεις για να σκοράρει δεύτερο γκολ, καθώς και ότι ο Πογέτ έκανε διαφορετική διαχείριση στο ματς. Στη Βόρεια Ιρλανδία χρησιμοποίησε αρχικά τρεις αμυντικούς και εν συνεχεία τρεις στόπερ για να απορροφήσει την πίεση, ενώ στο Κόσοβο έπαιξε με μόνο ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Κουρμπέλης και στη συνέχεια Σιώπης) μέχρι το 86', όταν μπήκε ο Μπουχαλάκης.

Σε γενικές γραμμές πάντως το επιθετικό σχήμα με Μπακασέτα και Μάνταλο ως "οκτάρια" βγήκε στον Πογέτ, αφού η Εθνική ήλεγξε τον ρυθμό και κυκλοφόρησε αρμονικά την μπάλα. Οι απαραίτητες εκτός έδρας νίκες ήρθαν έστω με το μίνιμουμ των γκολ και στα εντός έδρας ματς που ακολουθούν (με Κύπρο την Πέμπτη και Κόσοβο την Κυριακή) περιμένουμε να δούμε την ομάδα πιο επιθετική και κυριαρχική.

Ο Μπακασέτας έβαλε τη σφραγίδα του με ένα ακόμα εξαιρετικό γκολ, έδειξε ξανά το γιατί έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της Εθνικής και με τέτοιες εμφανίσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι βέβαιο ότι τα σενάρια για μεταγραφή του "Μπάκα" με οκταψήφιο ποσό θα φουντώσουν ακόμα περισσότερο.

Η αποκάλυψη του ματς για την Ελλάδα πάντως ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος συστήθηκε στους Έλληνες φιλάθλους με μια καταπληκτική εμφάνιση. Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δικαίωσε τον Πογέτ για την επιλογή να τον ρίξει τον έριξε αμέσως στα βαθιά και φανέρωσε έχουν ξεχωρίσει σε αυτόν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και φέρονται να τον έχουν στη λίστα τους.

Ο Μπάλντοκ είχε τρεξίματα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έδειξε μεγάλη έφεση στο επιθετικό παιχνίδι με συνεχείς προωθήσεις και έφτασε κοντά σε ένα τρομερό γκολ στο 63'. Δείχνει να έχει μπει στην ομάδα εντελώς "ξεψαρωμένος", κάτι που φάνηκε από ένα φοβερό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51' ο Λημνιός κέρδισε την κίτρινη κάρτα από τον Αλίτι και ο Μπάλντοκ έσπευσε να τον αγκαλιάσει δίνοντάς του συγχαρητήρια, αλλά και επαινώντας τον για τις αμυντικές βοήθειες που του έδινε στη δεξιά πλευρά!

Ο Λημνιός στη συνέχεια ζάλισε ξανά τον Αλίτι και κέρδισε την αποβολή του, ενώ θα μπορούσε να έχει συνδυάσει την εξαιρετική του εμφάνιση και με ασίστ, αλλά στο 74' χάθηκε το... άχαστο. Το σημαντικό για την Εθνική είναι πως βλέπουμε τον Λημνιό αναγεννημένο και ικανό να δημιουργήσει φοβερό δίδυμο με τον Μπάλντοκ στο δεξί άκρο.

Τα εύσημα αξίζει και το αμυντικό δίδυμο Μαυροπάνος-Χατζηδιάκος, που βρίσκει πατήματα και χημεία, έχοντας επιτρέψει ελάχιστες ευκαιρίες στους αντίπαλους επιθετικούς σε δύο ματς. Τέλος Βλαχοδήμος "μίλησε" στη μοναδική φάση που χρειάστηκε και απέτρεψε την ισοφάριση με μεγάλη απόκρουση στο 83'.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσος της Ατλέτικο για ΠΑΟΚ - Κυνηγάει σούπερ deal o Μπότο - "Ανοικτό" για Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags