Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγει για... 150 εκατ. ο Μοντεστό - Ο σύνθετος ρόλος Ντε Σάνκτις - Σαμπατίνι λόγω... Μανωλά-Βρέντζου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-07 15:32:00

Φεύγει για...150 εκατ. ο Μοντεστό - Σύνθετο ρόλο ο Ντε Σάνκτις - Σαμπατίνι λόγω... Μανωλά-Βρέντζου

Οι Μιχείες
Φεύγει για...150 εκατ. ο Μοντεστό - Σύνθετο ρόλο ο Ντε Σάνκτις - Σαμπατίνι λόγω... Μανωλά-Βρέντζου

Αλλαγές στο οργανόγραμμα! Εξελίξεις με Καρεμπέ-Τοροσίδη και αφίξεις. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τη... χημεία που αναζητούν στο Λιμάνι με τον επόμενο Τεχνικό/Εκτελεστικό Διευθυντή, για το casting που πέρασε ο Ντε Σάνκτις, για τη μεταγραφή Μοντεστό στη Μόντσα και τη σχέση με τους Γκαλιάνι-Μπερλουσκόνι, αλλά και τη σύνδεση του Βάλτερ Σαμπαντίνι με τους Πειραιώτες.

Πολλές και μεγάλες αλλαγές έρχονται στον Ολυμπιακό προσεχώς. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για το ταξίδι του Μόργκαν Ντε Σάνκτις στην Ελλάδα, για τον ρόλο που θα έχει στους Πειραιώτες εφόσον προσληφθεί, για τους λόγους που αποχωρεί ο Φρανσουά Μοντεστό, αλλά και για τη σύνδεση του Βάλτερ Σαμπατίνι με το Λιμάνι.

1/ΝΤΕ ΣΑΝΚΤΙΣ: μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα, μεγάλη καριέρα ως τερματοφύλακας, φιλόδοξος και καριερίστας, προερχόμενος από μια τεράστια σχολή (Ιταλία/Καμπιονάτο γαρ), στέλεχος σε μια από τις top ομάδες της Σέριε Α αλλά... Δεν έχει δουλέψει μέχρι τώρα ούτε ως αθλητικός Διευθυντής, ούτε ως τεχνικός Διευθυτής. Ξεκίνησε στην Ρόμα το 2017 ως Team manager, το 2019 αναβαθμίστηκε σε Squad leader (επικεφαλής/υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος) ενώ για κάποιους μήνες λειτούργησε και ως το... δεξί χέρι/αναπληρωτής του Τιάγκο Πίντο! 

Ο τελευταίος είναι Πορτογάλος, μόλις 37 χρονών, ένας τεχνοκράτης του ποδοσφαίρου, για μια 3ετία (2017-20) Διευθυντής Ποδοσφαίρου στην Μπενφίκα, έχει το γενικό κουμάντο στην Ρόμα. Πήγε το 2021, με τον τίτλο του Sporting Director αλλά με υπεραρμοδιότητες και ένα κλειστό συμβόλαιο ως το 2024! Αυτός πήρε τον Μουρίνιο στην Ρόμα, αυτός έκανε τον μεταγραφικό προγραμματισμό, αυτός είναι σε ανοικτή γραμμή με τον "χρυσοδάκτυλο" ατζέντη Μέντες. Ο ντε Σάνκτις , λοιπόν,  μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο (28) ήταν ουσιαστικά βοηθός του Τιάγκο Πίντο, του είχε εκχωρήσει αρμοδιότητες από την γεμάτη του ατζέντα. Μέχρι εκεί όμως. Σύμφωνα δε με τον ιταλικό αστικό μυθο επήλθε ρήξη στη σχέση του Πίντο με τον ντε Σάνκτις και έτσι αποχώρησε...

2/ ΝΤΕ ΣΑΝΚΤΙΣ: επιβεβαιώθηκε πως πέρασε ένα τριήμερο στην Ελλάδα, απο την οποία αναχώρησε την Δευτέρα. Ουσιαστικά πέρασε εδώ από casting αλλά άκουσε/είδε και τι ...εστί  Ολυμπιακός αφού πρέπει να προκύψει και η απαραίτητη χημεία αλλά και... ταύτιση φιλοσοφίας/πλάνων, με ξεκάθαρες γραμμές και προοπτική. Στην Ιταλία ήδη θεωρούν πως θα υπάρξει happy end, από το ρεπορτάζ των "ερυθρόλευκων" βγαίνει πως άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδος και γενικότερα στον Οργανισμό. Ο Μόργκαν ντε Σάνκτις, ανεξάρτητα απο τον τίτλο που θα πάρει έρχεται - αν τελικά έρθει - για να έχει την γενική ευθύνη στον προγραμματισμό και την λειτουργία της ομάδας. Ουσιαστικά δηλαδή θα πάρει κάποιες από τις αρμοδιότητες της Γενικής Διευθυντρίας Λίνας Σουλούκου, του Αθλητικού Διευθυντή Κριστιάν Καρεμπέ, του  Τεχνικού Διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη αλλά και του Φρανσουά Μοντεστό που ήταν κάτι πολύ περισσότερο απο τσιφ σκάουτ!!!

3/ ΝΤΕ ΣΑΝΚΤΙΣστην ελληνική μανατζερική πιάτσα λένε πως έχει σχέση με τον Ανδρέα Δημητρίου, τον Κύπριο ατζέντη και φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Δημητρίου είχε πάει και τον Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ, ήταν και στην μεταγραφή του Λιβάι Γκαρσία. Είναι προφανές πως μια τέτοια αλλαγή, να πας σε Ιταλούς, σημαίνει πως κάπου θα αλλάξει και το ...γαλλικό μοντέλο που τα τελευταία χρόνια ήταν κυρίαρχο στον Ολυμπιακό (με ό,τι συνεπακόλουθα υπάρξουν). Μέχρι και Γάλλους επικεφαλής πήγε στην Ακαδημία, τον Ανιγκό μαζί με έναν συνεργάτη του!

4/ΜΟΝΤΕΣΤΟ: ήταν η πρώτη μεταγραφή ποδοσφαιριστή του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προέδρου/ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Στην συνέχεια έγινε ο άνθρωπος του οποίου την ποδοσφαιρική γνώμη εμπιστευόταν όσο κανενός άλλου ο boss. Και στους "ερυθρόλευκους" και στην Φόρεστ, ο Κορσικανός δεν ήταν απλά ο Νο 1 σκάουτ ήταν και πολλά άλλα μαζί. Όλα αυτά τα χρόνια ο Μοντεστό "μεγάλωσε", εξελίχθηκε, απέκτησε πολύ μεγάλη ατζέντα και έφτιαξε  όνομα και φήμη στο ευρωπαικό football. Αποτέλεσε ένα ακόμη πρόσωπο/στέλεχος που μέσω του Ολυμπιακού θα κάνει μεταγραφή σε τοπ πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη έχει την τεχνογνωσία για να εξελίσσει, να κτίζει καριέρες σε παίκτες, προπονητές πλέον και σε αρχισκάουτ/τεχνικούς διευθυντές

5/ΜΟΝΤΕΣΤΟ: πάει, λοιπόν, στην Μόντσα, την νεοφώτιστη στην Serie A, των Μπερλουσκόνι/Γκαλιάνι που φιλοδοξούν να την κάνουν "μικρη Μίλαν"! Πάει για να διαχειριστεί ένα  μπάτζετ περίπου 150 εκατομμυρίων. Στην Ιταλία πέρασε και ως παίκτης (της Κάλιαρι), βοήθησε στο να γίνουν deal (Νικολάου). Ο Μοντεστό στην Μόντσα αποτελεί προσωπική επιλογή του chairman Αντριάνο Γκαλιάνι. Τα κονέ τα είχε. Μην ξεχνάμε πως το περασμένο καλοκαίρι ο Μοντεστό είχε φέρει για τον Ολυμπιακό Β τον εγγονό του Γκαλιάνι, που στην πορεία κατέληξε στον Πανιώνιο...

6/ΣΑΜΠΑΤΙΝΙ: το τελευταίο 6μηνο το πέρασε ως αθλητικός διευθυντής της Σαλερνιτάνα. Της ομάδας που έκανε το ...θαύμα και έμεινε στην Serie A στο φινάλε της σεζόν. Από τους κορυφαίους Διευθυντές στην Ιταλία, έμπειρος, ο 67χρονος Βάλτερ Σαμπατίνι ήταν για 5 χρόνια Sporting Drector στην Ρόμα, έχοντας κάνει τις μεταγραφές των Μανωλά, Χολέμπας και Τοροσίδη. Έχει περάσει από Μπολόνια, Σαμπντόρια, Παλέρμο Λάτσιο από αντίστοιχες θέσεις, πήγε σε ΜLS και Κίνα. Στην Ιταλία γράφουν πως είναι κι αυτός στην λίστα του Ολυμπιακού, κάποιοι υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να έρθουν πακέτο με τον ντε Σάνκτις. Δεν το ξέρω... Αυτό που έμαθα πάντως είναι ότι ο Βάλτερ Σαμπαντίνι έχει πολύ καλή σχέση, είναι φίλος του...Γιάννη Βρέντζου!!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την ΑΕΚ... στον Ολυμπιακό - "Πολυθεσίτης, τον έβαζα και φορ" - "Ανακάλυψη στην Πολωνία"!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags