Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Αύξηση" Φορτούνη 1.7 εκατ. για... πάγκο - Παράδοξο στην ΑΕΚ με Κουχάρσκι και... προϊστάμενο Άλβες!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-07 22:46:00

"Αύξηση" Φορτούνη 1.7 εκατ. για... πάγκο - Παράδοξο στην ΑΕΚ με Κουχάρσκι και... προϊστάμενο Άλβες!

GOALάρες by Εvaggelistis
"Αύξηση" Φορτούνη 1.7 εκατ. για... πάγκο - Παράδοξο στην ΑΕΚ με Κουχάρσκι και... προϊστάμενο Άλβες!

"Έγκλημα" και τιμωρία στην Εθνική Ελπίδων του ακριβοπληρωμένου Σίμου! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει τα δεδομένα για τον Έλληνα άσο του Ολυμπιακού που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, σχολιάζει τις αλλαγές στο οργανόγραμμα της Ένωσης και τα "παράλογα" που συμβαίνουν στη μικρή Εθνική.
 

Ποιό είναι το... τρομερό ποσό που θα πάρει βάσει συμβολαίου ο Κώστας Φορτούνης την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό; Ποιό είναι το παράδοξο στην ΑΕΚ με τον τίτλο που δόθηκε στον Μπρούνο Αλβες; Ποιό το "εγκλημα" και ποια η "τιμωρία" στην Εθνική Ελπίδων του ακριβοπληρωμένου κόουτς Γιώργου Σίμου;

Ο "Ευαγγελιστής" έχει τις απαντήσεις

1/ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Βέβαια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι βαθμό τον υπολογίζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Για βασικό, για το βασικό ροτέισον αλά game changer (όπως την σεζόν πριν τον δεύτερο χιαστό του) ή για πιο δεύτερο ρόλο. Για παράδειγμα, η ένδειξη πως μπορεί  την νέα σεζόν ο Πορτογάλος τεχνικός να εμπιστευτεί περισσότερο το 4-4-2 χωρίς "δεκάρι αλλά με δυο φορ (φουνταριστό και περιφερειακό), δεν είναι υπέρ του Κώστα Φορτούνη. Και όλα αυτά σε συνάρτηση με τις αποδοχές του διεθνή Έλληνα μέσου. Γιατί μπορεί να λέγεται δεξιά κι αριστερα πως οι αποδοχές του είναι 1.500.000 ευρώ, αλλά είναι υψηλότερες!! Συγκεκριμένα, όταν ο ατζέντης Πολ Κουτσολιάκος συμφωνούσε την ανανέωση του συμβολαίου του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό, σε αυτό οι αποδοχές του ήταν κλιμακωτές ανα χρόνο και καθαρές (άνευ φόρων). Ετσι για την τελευταία του σεζόν στους "ερυθρόλευκους" (2022-23), ο Κώστας Φορτούνης θα πρέπει να εισπράξει κοντά στο 1.700.000 ευρώ!!!

2/ΜΠΡΟΥΝΟ ΑΛΒΕΣ: επιτέλους ανακοινώθηκε απο την ΑΕΚ, όχι βέβαια ως τιμ μανατζερ ή  διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά ως αθλητικός διευθυντής. Δηλαδή θα φορέσει το... κουστούμι που προοριζόταν αρχικά για τον Γκούντγιονσεν! Εύλογα βέβαια κάποιος θα παρατηρούσε πως για την ΑΕΚ μιλάμε, που οι τίτλοι στην πράξη μικρή σημασία έχουν. Γιατί όπως τουλάχιστον έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, είτε είχε έναν ή και δυο μαζί τεχνικούς διευθυντές, είτε είχε τεχνικό και γενικό διευθυντή, ο Δημήτρης Μελισσανίδης (ως ο τελικός αποφασίζων) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (ως ο "αντιαυτού") ήταν πάνω απο όλους στο... εκτελεστικό Οργανόγραμμα. Μένει να δούμε , λοιπόν, τώρα αν κάτι θα αλλάξει με Κουχάρσκι/Αλβες και κόουτς Αλμέιδα. Το γεγονός βέβαια πως είχες κλείσει εδώ και 1 μήνα για στέλεχος τον Μπρούνο Αλβες αλλά περίμενες να δεις που θα... κάτσει η μπίλια με τους άλλους, για να αποφασίσεις τι αρμοδιότητες και τι τίτλο θα έχει/θα τους δώσεις, δημιουργεί (μίνιμουμ) έναν εύλογο προβληματισμό. Γιατί λογικά άλλα προσόντα, άλλες εμπειρίες, άλλη "τεχνογνωσία" χρειάζονται σε έναν αθλητικό διευθυντή και διαφορετικά σε έναν τιμ μανατζερ. Επίσης, το οτι πρώτα παίρνεις έναν πρώην αθλητικό διευθυντή, απο την μεγαλύτερη ομάδα της Πολωνίας και τον κάνεις τεχνικό διευθυντή στην ΑΕΚ αλλά στην συνέχεια του...βάζεις προϊστάμενο, δίνεις τον τίτλο και την εξουσία(;) του αθλητικού διευθυντή δηλαδή, σε έναν μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως, μόλις πριν απο λίγες ημέρες κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, το λες και...παράδοξο, αν μη τι άλλο. Γιατί θεωρητικά  ο αθλητικός διευθυντής Μπρούνο Αλβες θα είναι ανώτερος του τεχνικού διευθυντή Ράντοσλαβ Κουχάρσκι! 

ΣΙΜΟΣ: είναι σε δυσχερέστατη θέση μετά το ντροπιαστικό 3-0 απο την Εθνική Ελπίδων της Κύπρου, του κόουτς Γιαννάκη Οκκά. Ένας βαθμός της έφτανε για να "κλειδώσει" την προνομιούχο δεύτερη θέση στον ομιλό της και να μην περιμένει τον τελευταίο αγώνα με την πρωτη κι ακαταμάχητη Πορτογαλία (μας είχε κερδίσει 5-0 στην Τρίπολη). Τώρα πλέον η K21 της Ισλανδίας με δυο νίκες στην έδρα της (8 και 11 Ιουνίου), κόντρα στις αδιάφορες Λευκορωσία και Κύπρο, μπορεί να κλεψει το εισιτήριο εφόσον η Ελλάδα δεν κάνει αποτέλεσμα στο Οπόρτο. Βλέπετε ο Σίμος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της Ελπίδων, την οποία μάλιστα  ανέλαβε με το δικό του τιμ! Εξαργύρωσε ουσιαστικά την πολύ καλή σεζόν που έκανε ως ρούκι "στον πάγκο του ΟΦΗ, παρότι την επομένη η ομάδα πήγαινε φουλ για υποβιβασμό και σώθηκε με την απολυση του / αλλαγή προπονητή (Νιόπλια). "Παιδί" του Σαμαρά, προβεβλημένος επικοινωνιακά, με καλές δημόσιες σχέσεις, έφτιαξε πολύ γρήγορα "όνομα" ως "head coach" σε βαθμό που να ακουστεί/παίξει ως υποψήφιος ακόμη και για πάγκους όπως της Εθνικής Κύπρου, του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Αμπελ Φερέϊρα!! Όσον αφορά στις αμφιλεγόμενες κλήσεις του Γιώργου Σίμου στην Ελπίδων, που σηκώνουν πολύ... σκόνη  και ιδιαίτερους σχολιασμούς στην ελληνική μανατζερική πιάτσα ή την χρησιμοποίηση παικτών ακόμη και σε άλλες θέσεις ώστε να πάρουν συμμετοχές, αναπόφευκτα πολλά ερωτήματα πέφτουν στους ("προϊσταμένους" του) Κώστα Κωνσταντινίδη, Γρηγόρη Γεωργάτο...

ΕΛΠΙΔΩΝ: παρότι διαθέτει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, είναι μια ομάδα χωρίς ποδοσφαιρική ταυτότητα, χωρίς αρχή/μέση/τέλος! Και παρότι ο εκλέκτορας/κόουτς Γιώργος Σίμος  διατείνεται πως διδάσκει το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο κατοχής, όπως είχε πει ο ίδιος σε μακροσκελή του συνέντευξη, όλα αυτά αποδεικνύονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αφού στο χορτάρι και σε πρακτικό επίπεδο δεν αποτυπώνονται. Τελευταίο παράδειγμα το ματς στην Κύπρο, με ένα ακαταλαβίστικο σύστημα, με 3 στοπερ εκ των οποίων ο ένας είναι αριστερός μπακ του Λεβαδειακού (Βήχος)! Χωρίς... μισό εξτρεμ αλλά με μπακ  χαφ Λύρατζη- Ζαγαρίτη! Χωρίς κλασικό στραικερ αλλά με φουνταριστό τον ακραίο Χριστόπουλο της ΑΕΚ. Και χωρίς "δεκάρι" αλλά με 4 κεντρικά χαφ! Με ασαφή τα καθήκοντα και τους ρόλους των παικτών στο γήπεδο. Μια ομάδα χωρίς ένταση, που τελείωσε ένα  ημίχρονο χωρίς τελική στην εστία της Κύπρου. Κατάφερε έτσι ο Σίμος να χάσει η Ελλάδα απο την Εθνικη Κύπρου σε επίπεδο Ελπίδων για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στο δια ταύτα οφείλει να μας απαντήσει τι παρουσίασε: μια ομάδα που είχε την κατοχή, μια ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο αλλά σtάθηκε άτυχη, μια oμάδα που πήγαινε για το αποτέλεσμα, εν τέλει τι ήθελε να κάνει και τι πέτυχε; Τελικά ούτε τι ήθελε καταλάβαμε, ούτε πέτυχε κάτι! Με αποκορύφωμα τις δηλώσεις στο τέλος, που είπε πως πρέπει να ανασυνταχθούμε για το δύσκολο επόμενο παιχνίδι με την Πορτογαλία. Μερικές φορές η σιωπή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία... Παρεμπιπτόντως ποιός ήταν ο αντίλογος του Γιωργου Σίμου σε όσα του είχε πει/"προσάψει" ο Γκους Πογέτ για την εικόνα της Ελπίδων στο ματς που είχε δει κόντρα στην Πορτογαλία;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Φεύγει για...150 εκατ. ο Μοντεστό - Σύνθετο ρόλο ο Ντε Σάνκτις - Σαμπατίνι λόγω... Μανωλά-Βρέντζου

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags