Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στον Ολυμπιακό, με αλλαγές σε επίπεδο στελεχών στο οργανόγραμμά της ΠΑΕ και κεντρικό ρόλο φαίνεται ότι έχουν οι Μόργκαν Ντε Σάνκτις και Βάλτερ Σαμπατίνι αυτή τη στιγμή - Αμφότεροι σε άμεση σύνδεση με το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κεστογλίδη, συνάδελφο δημοσιογράφο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ιταλία και στη Serie A και Serie B τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τις δύο περιπτώσεις.

"Ήταν τιμ μάνατζερ για δύο χρόνια στη Ρόμα ο Ντε Σάνκτις, αλλά σε περιόδους που η ομάδα είχε ως στόχο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα δεν ξέρω ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του. Τέλη Φεβρουαρίου έφυγε από την ομάδα, με θέση κάτι σαν αρχηγός αποστολών για την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρχαν αναφορές στο όνομά του όλο αυτό το διάστημα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι η άποψή σου για τον Σαμπατίνι;

"Είναι το ακριβώς αντίθετο, έχει μακρά πορεία ως τεχνικός διευθυντής, αθλητικός διευθυντής, έχει εμπειρίες, ξέρει τον χώρο. Κάνει πολύ καλή δουλειά όταν ήταν στη Ρόμα, ήταν τεχνικός διευθυντής την περίοδο που η ομάδα είχε φτάσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα ξανά - Είχε μείνει από το 2011 μέχρι το 2016 στη θέση του. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με καλές μεταγραφές, ήταν άμεση διεκδικήτρια του τίτλου απέναντι σε μια Γιουβέντους που δεν παιζόταν τότε".

"Αυτό πιστώνεται στη Ρόμα - Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα - Η μέρα με τη νύχτα με Ντε Σάνκτις"

Υπάρχουν μεταγραφές που του πιστώνονται κατ' αποκλειστικότητα στη Ρόμα;

"Πιστώνεται γενικά την πορεία της Ρόμα εκείνα τα χρόνια, που ήταν εξαιρετική γιατί ήταν η μοναδικη διεκδικήτρια του τίτλου μαζί με τη Γιουβέντους. Ήταν η ομάδα που χτυπούσε τη Γιουβέντους άμεσα. Φέτος τον ζήσαμε έντονα με την Σαλερνιτάνα, που πέτυχε έπος που δεν το πίστευε κανείς. Δεν συνέχισε, βέβαια, γιατί υπήρξαν διαφωνίες με τη διοίκηση για τις χρεώσεις στους μανατζερ. Αλλά πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της ομάδας, μαζί με τον Νικόλα (που κι αυτόν τον έφερε ο Σαμπατίνι) που έκαναν πολύ καλές μεταγραφές για το επίπεδο τη Σαλερνιτάνα".

Υπάρχει κάποιο αγαπημένο του παιδί που θα μπορούσε να φέρει και στον Ολυμπιακό;

Αγαπημένο παιδί δεν γνωρίζω, αλλά τα δεδομένα είναι ως εξής: Αν έρθει στον Ολυμπιακό δεν θα έχει το μπάτζετ που είχε στη Ρόμα ή ακόμα και στην Σαλερνιτάνα. Για παράδειγμα η Σαλερνιτάνα μόνο τον περασμένο Γενάρη είχε δώσει 11 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Αυτά τα ποσά δεν ξέρω αν υπάρχουν στην Ελλάδα".

Ήταν εκείνος, πάντως, που πραγματοποίησε τη μεταγραφή του Μανωλά από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα, το 2014.

"Η καλή ομάδα της Ρόμα την περίοδο 2011-16, είναι ομάδα που συνδυάστηκε με τον Σαμπατίνι.  Εκεί έκανε τις πιο μεγάλες επιτυχίες του, έφτασε να διεκδικεί τίτλο κ.λπ. Στην Ιταλία είναι γνωστός, οπότε δεδομένα θα πάρει παίκτες από εκεί αν έρθει στον Ολυμπιακό, που το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Είναι άνθρωπος που τον γνωρίζουν όλοι στην Ιταλία, καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Σε σχέση με τον Ντε Σάνκτις, ειδικά, είναι η ημέρα με τη νύχτα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει για...150 εκατ. ο Μοντεστό - Σύνθετο ρόλο ο Ντε Σάνκτις - Σαμπατίνι λόγω... Μανωλά-Βρέντζου