Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: "Χρόνια η ιστορία με τον Φορτούνη - Για αυτό δεν τον βάζει ο Μαρτίνς - Τελειωμένος από τα πλέι οφ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-10 10:00:00

"Χρόνια η ιστορία με τον Φορτούνη - Για αυτό δεν τον βάζει ο Μαρτίνς - Τελειωμένος από τα πλέι οφ"!

του Γιώργου Κτενά
"Χρόνια η ιστορία με τον Φορτούνη - Για αυτό δεν τον βάζει ο Μαρτίνς - Τελειωμένος από τα πλέι οφ"!

"Έπρεπε να στήσει την ομάδα πάνω του, αλλά επιμένει πορτογαλικά"! Ο Σάκης Τσιώλης, ο προπονητής που ανέδειξε τον Έλληνα άσο στον Αστέρα Τρίπολης, σχολιάζει τα σενάρια για το μέλλον τους και τους λόγους που φαίνεται να μένει εκτός πλάνων στους Πειραιώτες.

Αβέβαιο παρουσιάζεται το μέλλον του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, καθώς μπαίνοντας στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, φαίνεται πως βρίσκεται εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς.

Το Sportdog.gr επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, τον προπονητή που γνωρίζει καλά τον Έλληνα άσο αφού τον βοήθησε να ξεχωρίσει στον Αστέρα Τρίπολης και του ζήτησε να σχολιάσει τις εξελίξεις και να κάνει μία… πρόβλεψη για το πού θα παίζει του χρόνου ο «Φόρτου».

"Χρόνια η ιστορία με τον Φορτούνη - Για αυτό δεν τον βάζει ο Μαρτίνς - Δεν υπάρχει χώρος"

"Ξέρουμε ποιος είναι ο Φορτούνης, δεν θα τον μαθαίναμε αν έπαιζε περισσότερο στα πλέι οφ. Αλλά στα πλέι οφ δεν έπαιξε πολύ γιατί ήταν ειλημμένη η απόφαση για το μέλλον του. Για ποιο λόγο έγινε αυτή η ιστορία εδώ και τόσα χρόνια με τον Φορτούνη; Γιατί δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά, που ήταν τραυματίας. Η φιλοσοφία του Μαρτίνς είναι πάνω στο πορτογαλικό 4-3-3, να παίζει χωρίς καθαρό 10άρι ή με τον Καμαρά σε αυτή τη θέση", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος τεχνικός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Άρα, από τη στιγμή που δεν έπαιζε με 10άρι και δύο αμυντικά χαφ ο Μαρτίνς, είχε θέματα ο Κώστας. Ο Μαρτίνς με τριάδα σε ευθεία (με Μπουχαλάκη, καμαρά, Γκιγιέρμε παλιότερα και Εμβιλά τώρα) για να μπορούν να καλύπτουν καλύτερα τους μπακ που έβγαιναν μπροστά - Για να έχει πλάτος και τρεξίματα. Άρα έβγαλε τον παίκτη πίσω από τον φορ, με αποτέλεσμα να υπάρχει χώρος για τον Φορτούνη".

"Αυτό θα έκανα με Φορτούνη - Από παλιά το ίδιο ο Μαρτίνς - Να τι κάνουν στον Ολυμπιακό με τον Κώστα"

Μπορεί να έχει θέση στον Ολυμπιακό;

"Ως προπονητής θα έφτιαχνα την ομάδα πάνω στη Φορτούνη, αλλά ο Μαρτίνς έχει άλλη άποψη και στηρίζεται στο πορτογαλικό τρόπο που παίζουν 4-3-3 - Με τρεις χαφ στην ευθεία. Τον αντιμετώπισα και όταν είχαμε παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης εναντίον της Μαρίτιμο και πάλι έτσι είχε παίξει".

Αν τελικά φύγει ο Φορτούνης από τον Ολυμπιακό θα είναι έκπληξη;

"Ο ίδιος ο παίκτη από τη στιγμή που η ομάδα μπορεί να του εξασφαλίσει μεταγραφή, γιατί να μην φύγει; Θέλει να παίζει, είναι τέτοιος παίκτης, αφού τον στηρίζουν απόλυτα τον προπονητή στον Ολυμπιακό, να ευχηθούν στον Κώστα να πάει καπου να παίξει για να έχει παιχνίδια και να γίνει ο άξονας της εθνικής ομάδας".

"Μπορεί στα άκρα - Δεν τον αξιολογεί έτσι ο Μαρτίνς - Εκεί να παίξει μπάλα"

Ο Μαρτίνς ψάχνει εξτρεμοδεκάρι - Μπορεί σε αυτόν τον ρόλο ο Φορτούνης;

"Φυσικά και θα μπορούσε να είχε ρόλο, αλλά δεν τον βλέπει έτσι στην αξιολόγηση που κάνει ο Μαρτίνς. Για εμένα παίζει εύκολα και στα πλάγια και ειδικά σε ματς μέσα στο Καραϊσκάκη. Όσοι τον αγαπάμε θέλουμε να τον δούμε να παίζει".

Ποιο πρωτάθλημα θα του ταίριαζε;

"Θα του ταίριαζε πρωτάθλημα και ομάδα που να παίζει με 10άρι πίσω από τον φορ - Όταν τον αξιοποιούσε έτσι στον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης πετύχαινε 8-10 γκολ κάθε σεζόν και έβγαζε 10-12 ασίστ. Πρέπει να δει την ομάδα που θα πάει και το σύστημα που παίζει αυτή η ομάδα. Για παράδειγμα να μην στην Πορτογαλία. Αλλά σε πρωταθλήματα που παίζουν με 10άρι οι ομάδες, έχει θέση σε όλα".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για τη νέα πρόκληση στην καριέρα σας με την Καλαμάτα;

"Έχει προοπτικές και δυνατότητες μεγάλες, έχει κόσμο, υπήρξα κι ξανά μέλος πριν από 15-16 χρόνια και είχα περάσει ωραία. Πολύ περισσότερο που τωρα στην ομάδα ηγείται ο κύριος Πρασσάς από την Αμερική, έχει όραμα και το διαπιστώνω κάθε μέρα. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε καλή ομάδα, που να πρωταγωνιστεί".

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ραντεβού Μαρινάκη με Φορτούνη - "Χρυσό" πωλητήριο από Ολυμπιακό - Η συμφωνία για να... φύγει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags