Facebook Pixel ΑΕΚ vs ΠΑΟΚ: Μάχη για τον Ολλανδό Ρίτσεντλι Μπαζούρ
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-11 19:51:00

Μάχη για... Ολλανδό Ρέτσο - Τον θέλει ο Μπότο, αντι-Βράνιες στην ΑΕΚ - Υπογράφει Ελλάδα Κυριάκος!

Οι Μιχείες
Μάχη για... Ολλανδό Ρέτσο - Τον θέλει ο Μπότο, αντι-Βράνιες στην ΑΕΚ - Υπογράφει Ελλάδα Κυριάκος!

Ο στόπερ 5 εκατ. που έρχεται Ελλάδα και η νέα ομάδα του Παπαδόπουλου. Το Sportdog.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του Ρίτσεντλι Μπαζούρ που απασχολεί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, εξηγεί γιατί βιάστηκε ο Νταμίρ Κάναντι και δίνει την είδηση για την συμφωνία του Κυριάκου Παπαδόπουλου με τον Αχιλλέα Μπέο.
 

Η στήλη σήμερα ασχολείται με...στόπερς. Απο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον "πολυσυλλεκτικό" Μπαζούρ, με ...ολίγο Κάναντι

1/KYΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: περίμενε να τον... περάσει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση, με αποδοχές κοντά στις 180.000 ευρώ. Πάνω, κάτω περίπου τα λεφτα που έπαιρνε και στον Ατρόμητο. Τελικά ο Τιμούρ "φαγώθηκε" απο τον νέο τεχνικό διευθυντή Νεόφυτο Λάρκου (πρώην της Ομόνοιας, την έβγαλε πρωταθλήτρια), ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν κάθετα αρνητικός στην προοπτική απόκτησης του Κυριάκου Παπαδόπουλου (ενώ "σούταρε" και τον Ρισβάνη)! Το ...κακό για τον Κυριάκο είναι πως δεν έκανε γκέλ ούτε σε Απολλων Λεμεσού/ΑΠΟΕΛ στους οποίους προτάθηκε, ψάχνουν για έμπειρο στόπερ και δίνουν... αξιοπρεπή συμβόλαια. Οπότε το... κανάλι που προσπάθησε πέρσι να τον περάσει χωρίς επιτυχία στην ΑΕΚ και ουσιαστικά τον πήγε στον Ατρόμητο, θα βοηθήσει να πάει στον Βόλο του Μπέου με ένα συμβόλαιο λίγο πάνω απο το 100άρικο. Πάλι καλά για τον άσο. Όσον αφορά στον Μπέο οτι πάει να κάνει τώρα μετον Κυριάκο, το έκανε και με τον Νίνη πρίν δυο καλοκαίρια. Και του βγήκε...

2/ΚΑΝΑΝΤΙ: μεσοβδόμαδα ανακοινωθηκε απο την κροατική Σιμπενικ (είναι πιο γνωστή απο την ομάδα μπάσκετ). Ο Νταμίρ είναι Αυστριακός αλλά κροατικής καταγωγής. Και παροτι είχε υψηλότερες φιλοδοξίες πείστηκε να πάει στην Σίμπενικ λόγω του...πρότζεκτ που του παρούσιάσε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας (Ντάριο Τάμπατς), με τον οποίο είναι φίλοι απο παλιά. Κάποιοι πάντως  άλλοι φίλοι του Κάναντι στην Ελλάδα, μάλλον πρέπει να απογοητεύτηκαν απο την επιλογή αυτή του Νταμίρ. Θεωρούν πως δεν έπρεπε να... βιαστεί και να υπογράψει αφού υπήρχε η προοπτική της Κύπρου.Όχι μόνο της Ανόρθωσης που ήταν βασικός υποψήφιος για  "αντι-Κετσπάγια" αλλά και του ΑΠΟΕΛ (κι ας έχει προπονητή με συμβόλαιο, τον Σοφρόνη Αυγουστή). Δεν έκανε όμως, υπομονή όπως του έλεγαν, πηγαίνοντας στα...σίγουρα.

3/ΜΠΑΖΟΥΡ:  απο Ελλάδα πρώτα οι Ολλανδοί τον... έγραψαν για Ολυμπιακό! Στην συνέχεια κι αφού ο ίδιος, ο 25 χρονων και 8 μηνών στόπερ/κόφτης/κεντρικός μέσος, βγήκε και δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα αλλά όχι στους "ερυθρόλευκους",  "εμφανίστηκε" στο προσκήνιο η ΑΕΚ. Τον... έστειλαν σαν "σκάουτινγκ Κουχάρσκι, που αρέσει πολύ στον Αλμέιδα" ! Έτσι ...λανσαρίστηκε και φάνηκε να έχει αρκετή δόση αληθειας. Εσχάτως οι Ολλανδοί έβαλαν στο...κόλπο και τον ΠΑΟΚ, τον οποίο εμφανίζουν πως είναι στα μεταγραφικά ραντάρ του Μπότο. Επειδή αρνήθηκε την πρόταση της Φέγενορντ και όπως φέρεται να διέρρευσε απο τεχνικό διευθυντή της τελευταίας (και πρώην του "δικεφάλου) Φράνκ Αρνεσεν, το έκανε γιατί βρίσκεται κοντά σε ελληνική ομάδα!! 

Το μόνο βεβαιο για τον Ρίτσεντλι Μπαζούρ απο το Κουρακάο, είναι πως πρόκειται για ελεύθερο, με χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 ευρώ, πρώην διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας, έκανε μια γεμάτη σεζόν στην Φίτεσε (43 ματς - 3294 λεπτα - 2 γκολ - 3 ασίστ) και λογικά αποτελεί ελκυστικό πακέτο για διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Επίσης, δεν δουλεύει με αποκλειστικό agents και όπως φαίνεται έχει δώσει πολλά mandates δεξιά κι αριστερα, με αποτελεσμα να στηθεί...χορός!

4/ΜΠΑΖΟΥΡ: το μεταγραφικό του παρελθόν θυμίζει σε πολλά τον Παναγιώτη Ρέτσο, με το που είχε γίνει το αστεράκι του Ολυμπιακού, προερχόμενος απο την Κ19 και αποτέλεσε σούπερ υπερηφανη πώληση. Έτσι και ο Ρίτσεντλι Μπαζούρ, διεθνής με όλες τις μικρες εθνικές ομάδες της Ολλανδίας (Κ13,Κ15,Κ16,Κ17,Κ19,Κ21), προιόν της Ακαδημίας της Αιντχόφεν αλλά με το που έκλεισε τα 16 του χρόνια την έκανε αμέσως για την Ακαδημία του Αγιαξ (Νοέμβριος του 2012) και μετά απο μόλις 1,5 χρόνο στην πρώτη ομάδα πουλήθηκε (Δεκέμβριο του 2016) αντί 12.000.000 στην Βόλφσμπουργκ (ο Ρέτσος βέβαια είχε κοστίσει 20 εκατ. στην Λεβερκούζεν). Στους "λύκους" όμως, ο Μπαζούρ δεν καθιερώθηκε και στο μισό της δεύτερης σεζόν του εκεί άρχισε να στέλνεται δανεικός. Πρώτα στην Πόρτο, μετά στην Ουτρέχτη για να πουληθεί τελικά το καλοκαίρι του 2019 στην Φίτεσε αντί 1.500.000 ευρώ! Δεν είναι ψηλός για στόπερ (1,84) και στην ΑΕΚ κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ο "αντι-Βράνιες"! Άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του ως κεντρικός μέσος, μάλιστα το 2016 που έκανε 6 συμμετοχές με την Εθνική Ολλανδίας στην μεσαία γραμμή των "οράνιε" χρησιμοποιήθηκε! Την σεζόν που πέρασε πάντως, στην Φίτεσε απο τα 43 παιχνίδια στα 40 ήταν στόπερ και μόλις στα 3 κεντρικός μέσος! 
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η πρόταση σε Βράνιες, "μάχη" με Κρέσπο - Στη... γωνία για Φορτούνη μεγάλη ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags