Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σκούπα" με απόφαση Μαρινάκη - Πωλήσεις 30 εκατομμυρίων - Φορτούνης και επτά παίκτες στην έξοδο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-12 10:00:00

"Σκούπα" με απόφαση Μαρινάκη - Πωλήσεις 30 εκατομμυρίων - Φορτούνης και επτά παίκτες στην έξοδο!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σκούπα" με απόφαση Μαρινάκη - Πωλήσεις 30 εκατομμυρίων - Φορτούνης και επτά παίκτες στην έξοδο!

Η... ταμπέλα πώλησης σε 3 ποδοσφαιριστές και τα ονόματα που φεύγουν. Σαρωτικές αλλαγές στο Λιμάνι με συμφωνία διοίκησης και Πέδρο Μαρτίνς. Ποιοι έχουν βγει ήδη στη... βιτρίνα και ψάχνουν ομάδα, πόσα είναι τα χρήματα που ζητάει η ΠΑΕ για να τους παραχωρήσει και οι ποδοσφαιριστές που θα "κοπούν" από την προετοιμασία.

Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, σε όλα τα επίπεδα είναι αυτό που διανύουμε για τον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχει απόφαση για να γίνουν προσθαφαιρέσεις τόσο στο ρόστερ όσο και στα στελέχη της ΠΑΕ!

Με την Μόντσα λοιπόν, στην οποία θα βρεθεί ο Φρανσουά Μοντέστο, έχουν συνδεθεί ήδη τα ονόματα των Σισέ και Καμαρά και προφανώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε το τρίγωνο (αν και εφόσον μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο) ανάμεσα σε Ολυμπιακό-Νότιγχαμ Φόρεστ-Μόντσα.

Γιατί οι Πειραιώτες προφανώς και επέτρεψαν στον Μοντέστο να αποχωρήσει, αλλά η επαφή μαζί του δεν θα πάψει να υπάρχει - Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μαζί του. Αλλά η επαφή, προφανώς, δεν θα πάψει μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται στο Λιμάνι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κορσικανός θέλει να πάρει τους Σισέ και Καμαρά στην νέα του ομάδα, καθώς είναι δικά του "παιδιά": Αυτός τους ανακάλυψε, τους έφερε στην Ελλάδα, δημιούργησε το περιβάλλον για να μεγαλουργήσουν.

Το ζήτημα είναι σε ποια τιμή θα πουλήσουν οι Πειραιώτες τους δύο παίκτες, καθώς για τον Σισέ κάποτε είχαν απορρίψει πρόταση 16 εκατ. ευρώ, αλλά με τη σεζόν που έκανε φέτος οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές. Δεν ισχύει το ίδιο για τη σεζόν που έκανε φέτος ο Καμαρά, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αγωνιστική του αξία και δεν μειώνει (κατά πολύ) τις απαιτήσεις του κλαμπ.

Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον σύλλογο, 25+ θα είναι η τιμή που θα ζητήσουν από την Μόντσα για να παραχωρήσουν τους δύο παίκτες μαζί - Κι αυτό ακριβώς επειδή θα είναι "πακέτο", διαφορετικά οι απαιτήσεις είναι 15 εκατ. για τον καθένα ξεχωριστά!

Ο Μοντέστο, άλλωστε, θα έχει να διαχειριστεί για τη φετινή ενίσχυση της ιταλικής ομάδας ένα μπάτζετ ύψους 150 εκατ. ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει το sportog, άρα ένα ποσό στα 25+ εκατ. ευρώ για να αποκτηθούν δύο παίκτες που έχουν καλή χημεία μεταξύ τους και θα ριζώσουν στην 11άδα από την πρώτη μέρα, δεν είναι πολλά χρήματα.

Μια και μιλάμε για πωλήσεις και λεφτά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια δεξαμενή με ποδοσφαιριστές (συνολικά 42!) από την οποία περιμένει να έρθουν κι άλλα ποσά. Μικρότερα, μεν, αλλά θα έρθουν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ραντζέλοβιτς (δεν αναφερόμαστε σε Λαλά, Σεμέδο, Ονιεκούρου, που όποια αξιοπρεπής πρόταση έρθει θα τους στείλει οριστικά εκτός Ολυμπιακού), καθώς οι Πειραιώτες φαίνεται ότι αξιώνουν 3+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Και, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του ρεπορτάζ, το πιθανότερο είναι να τα βρουν κιόλας αυτά τα λεφτά για τον Ραντζέλοβιτς...

 Η περίπτωση του Φορτούνη και η… σκούπα!

Ακόμα και ως ελεύθερος μπορεί να φύγει από τον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης, καθώς οι πληροφορίες του sportdog αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν τον θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και ο ίδιος δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα.

Ο Έλληνας άσος αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός και ειδικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον έχουν στηρίξει σε εύκολες και δύσκολες εποχές, το εκτιμάει, αλλά από τη στιγμή που η διοίκηση στηρίζει τον Πορτογάλο προπονητή (και σωστά!) και τις αποφάσεις του, οπότε και ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει.

Το σενάριο που υπάρχει θέλει τον Ολυμπιακό να έχει στο ταμπελάκι του τα 7 εκατ. ευρώ, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον κυρίως από τη Γερμανία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Νότιγχαμ Φόρεστ στην εξίσωση!

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο Φορτούνης να αποχωρήσει τελικά από τους Πειραιώτες με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο (άρα μέχρι να εξαντληθεί το συμβόλαιό του) για όποια ομάδα, και ο σύλλογος να εξοικονομήσει το 1,7 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του για φέτος

Πλην του Φορτούνη, που δεν υπολογίζεται, εκτός πλάνων είναι και οι Πέπε, Γιάννης Μασούρας και Λοβέρα, ενώ δύσκολα θα βρεθούν στην προετοιμασία και οι Ονιεκούρου και Βρουσάι. Το ίδιο ισχύει για για τον Σεμέδο, καθώς το μέλλον του βρίσκεται μακριά από τον Ολυμπιακό!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη... γωνία για Φορτούνη μεγάλη ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags