Facebook Pixel ΑΕΚ - Κώστας Κετσετζόγλου: Αποκάλυψη! Αλμέιδα «τρώει» Κουχάρσκι – Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-12 21:42:00

Αποκάλυψη Κετσετζόγλου! Αλμέιδα «τρώει» Κουχάρσκι – Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη

Sportdog Team
Αποκάλυψη Κετσετζόγλου! Αλμέιδα «τρώει» Κουχάρσκι – Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη

Αναζητούνται στόπερ και χαφ σύμφωνα με τον έγκριτο ρεπόρτερ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Κώστας Κετσετζόγλου: Αποκάλυψη! Αλμέιδα «τρώει» Κουχάρσκι – Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη. - Αναζητούνται στόπερ και χαφ σύμφωνα με τον έγκριτο ρεπόρτερ της ΑΕΚ.

Την άποψη, ότι για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να έρθουν οι καλύτεροι και να μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο και την ομάδα αλλά και τους πολλούς καλούς παίκτες που ήδη έχει η ομάδα στο ρόστερ της, εξέφρασε ο Κώστας Κετσεζόγλου. Ο έγκριτος ρεπόρτερ της ΑΕΚ υποστήριξε, σε άρθρο του στη στήλη “Σφηνάκια” στο aek365, ότι η ομάδα είναι τόσο έτοιμη και παράλληλα τόσο αποφασισμένη να πάρει τους παίκτες που θέλει ο προπονητής.

Μάλιστα έκανε και μία αποκάλυψη! Ο Αλμέιδα έχει τον τελευταίο λόγο για τους παίκτες που θα έρθουν. Είναι πιθανό να αποκτηθεί παίκτης με το πράσινο φως του Αλμέιδα κι ας έχει π.χ κάποιες αμφιβολίες ο Κουχάρσκι ή οποιοσδήποτε άλλος. Το αντίθετο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη .

Διαβάστε αναλυτικά τα “Σφηνάκια”.

Kυριακή 12 Ιουνίου. Αν είχε γίνει το αυτονόητο θα ετοιμαζόμασταν για την πρώτη προπόνηση της επόμενης σεζόν. Μιας ιστορικής σεζόν. Σίγουρα θα είχαν γίνει ήδη 2-3 μεταγραφές. Ο χρόνος θα πίεζε ιδιαίτερα. Και μην κοιτάμε που οι άλλοι που παίζουν Ευρώπη και σε 2-3 μέρες ξεκινάνε δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα. Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη ανάγκη από όλους. Έχει όμως και περισσότερο χρόνο από όλους. Και επίσης έχει ανάγκη για λίγο μικρότερο ρόστερ γιατί τα παιχνίδια μέχρι τον Γενάρη θα είναι λίγα αφού θα λείπουν από 2 εώς 12 Ευρωπαϊκά και δεν είναι εύκολη η διαχείριση ιδίως όταν ένας νέος προπονητής θέλει να φτιάξει ομάδα με τουλάχιστον 5-6 βασικούς παίκτες να είναι νέες μεταγραφές. Οπότε το σημαντικό είναι να έρθουν οι καλύτεροι και να μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο και την ομάδα αλλά και τους πολλούς καλούς παίκτες που ήδη έχει η ομάδα στο ρόστερ της. Γιατί αν κάτι έμεινε από πέρυσι είναι παίκτες επιπέδου Αραούχο, Γκαρσία, Τσούμπερ και όχι μόνο. Πολύ σημαντικοί για την ομάδα που θέλει και πρέπει να φτιάξει ο Αλμέιδα με στόχο το πρωτάθλημα και αυτοί παρότι πάντα το καλοκαίρι σημαντικότεροι είναι αυτοί που έρχονται.

Είναι ίσως το πρώτο καλοκαίρι που η ΑΕΚ είναι τόσο έτοιμη και παράλληλα τόσο αποφασισμένη να πάρει τους παίκτες που θέλει ο προπονητής. Όταν ήρθε ο Αλμέιδα του δόθηκε μια λίστα σχεδόν 60 παικτών που είχαν επιλέγει μέσα από εκατοντάδες. Ενέκρινε αρκετούς πράγμα που θα φανεί όταν αρχίσουμε να μαθαίνουμε και ονόματα, πρόσθεσε κι αυτός κάποιους όπως ο Πινέδα και όχι μόνο και η λίστα έχει μεγαλώσει αρκετά με κάποια ονόματα που ήδη πρόσθεσε ο νέος τεχνικός διευθυντής. Οι παίκτες που παρέδωσε η ΑΕΚ στον Αλμέιδα είχαν αναλυθεί και τους είχαν δει και ζωντανά άνθρωποι της ΑΕΚ, υπάλληλοι ή εξωτερικοί συνεργάτες, τουλάχιστον δύο φορές. Για τους άλλους έχει προσωπική άποψη ο Αλμέιδα και μετά ο Κουχάρσκι για τους δικούς του. Το δεδομένο όμως είναι ένα. Ο Αλμέιδα έχει τον τελευταίο λόγο για τους παίκτες που θα έρθουν. Είναι πιθανό να αποκτηθεί παίκτης με το πράσινο φως του Αλμέιδα κι ας έχει π.χ κάποιες αμφιβολίες ο Κουχάρσκι ή οποιοσδήποτε άλλος. Το αντίθετο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Αυτή είναι η γραμμή Μελισσανίδη και οι άνθρωποι του που τρέχουν την καθημερινότητα της ομάδας θα την τηρήσουν στο 100%. Φυσικά μπορεί να έρθουν ποδοσφαιριστές από αυτούς που η ΑΕΚ τους παρακολουθεί ακόμη και δυο χρόνια όταν δεν υπήρχε πουθενά στον ορίζοντα ο Αλμέιδα όμως είναι δεδομένο πως όποιοι κι αν είναι θα έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή της ΑΕΚ και θα ταιριάζουν με το ποδοσφαιρικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του για την ομάδα της Αγία Σοφίας. Και για να το τσεκάρουμε αυτό όταν αρχίσουν οι μεταγραφές να παρατηρήσουμε ένα χαρακτηριστικό που όλοι θα έχουν. Την ένταση στο παιχνίδι. Για να μην μπερδευτούμε δεν εννοώ πως θέλει 11… Ινσούα. Θέλει όμως ο κάθε παίκτης στη θέση του να μπορεί να βγάλει το μέγιστο της έντασης στο παιχνίδι γιατί ο στόχος είναι μια ομάδα που θα κάνει τον αντίπαλο να υποφέρει. Δεν μπορεί να γίνει βέβαια σε 1-2 μήνες το τέλειο σε κάτι τόσο απαιτητικό όμως οι προδιαγραφές τουλάχιστον για αυτούς που υπολογίζονται στον βασικό κορμό πρέπει να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα άλλη ένταση απαιτείται από το Σέντερ μπακ και άλλη από τον Σέντερ φορ αυτό νομίζω είναι εύκολα κατανοητό για τον καθένα.

Ήδη η ΑΕΚ έχει αποφασίσει για δύο παίκτες και υπάρχει πίστη πως μπορεί να τους αποκτήσει. Ο ένας είναι ο Σέντερ μπακ που λέγαμε πως μπορεί να έκλεινε και την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα όμως πήγε πίσω και οι πληροφορίες μου λένε και για ένα χάφ. Όμως επειδή μιλάμε για παίκτες ποιότητας που θα έρθουν να πάρουν βασικές θέσεις και να κάνουν διαφορά είναι φυσιολογικό να υπάρχει καθυστέρηση. Γιατί είναι παίκτες που ανήκουν σε άλλες ομάδες οπότε πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις αλλά ακόμη και κάποιοι ελεύθεροι που ενδιαφέρουν είναι ποδοσφαιριστές για τους οποίους υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες και φυσικά μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι το ότι η ΑΕΚ δεν περιμένει τίποτε άλλο εκτός από το να καταφέρει να συμφωνήσει με τους παίκτες ή τις ομάδες τους. Το ποιοι θα φύγουν έχει σχεδόν αποφασιστεί με 1-2 εκκρεμότητες ακόμη για παίκτες που θέλει να τους δει ή να τους μιλήσει πρώτα ο Αλμέιδα. Κάποια στιγμή θα φύγουν όμως από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας όσοι δεν έχουν αποχωρήσει ακόμη είναι δεδομένο πως δεν θα υπολογίζονται. Θα είναι σε ένα δικό τους γκρουπ που δεν θα έχει σχέση με το γκρουπ Αλμέιδα. Οπότε δεν περιμένει καμία πώληση ή δανεισμό ή αποδέσμευση η ΑΕΚ για να φέρει άλλο παίκτη. Προχωράνε ανεξάρτητα. Και φυσικά δεν περιμένει και τα εισιτήρια διαρκείας. Άλλωστε όλοι ξέρουμε πως φέτος είναι η πιο σίγουρη χρονιά και τα εισιτήρια θα έχουν τεράστια ζήτηση. Μάλλον θα βοηθηθούν οι πωλήσεις των διαρκείας από τις μεταγραφές παρά θα περιμένει η ομάδα τι θα πουλήσει για να αποφασίσει πόσα θα πληρώσει.

Χρειάζεται λίγο υπομονή αλλά από την άλλη παρότι υπάρχει χρόνος δεν είναι άπλετος. Μιλάμε για μια νέα ομάδα με νέο προπονητή που δεν βρήκε τίποτα έτοιμο εκτός από κάποιες καλές μονάδες. Και πρέπει να φτιάξει ομάδα με ένα απαιτητικό ποδοσφαιρικό πλάνο που έχει στο μυαλό του. Πάντα το κρισιμότερο είναι το ποιοι θα έρθουν και όχι το ποτε θα έρθουν όμως η ομάδα πρέπει να βοηθήσει τον Αλμέιδα να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Οι πέντε τουλάχιστον παίκτες που απαιτούνται για να υπάρχει μια καλή ενδεκάδα και μετά να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες που θα προκύψουν στο μυαλό του Αλμέιδα στην διάρκεια της προετοιμασίας είναι απαραίτητο να είναι από την πρώτη μέρα στα Σπάτα και στην χειρότερη 1-2 από τους 5 να αργήσουν λίγο και να εμφανιστούν στο αεροπλάνο για Ολλανδία. Δεξί στόπερ, αριστερό στόπερ, δύο χάφ κι ένας μεσοεπιθετικός. Έχουμε ένα μήνα μπροστά. Πιστεύω θα είναι ένας ωραίος μήνας. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags