Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά - Ανύπαρκτο το Κόσοβο (Vid)
| 2022-06-12 23:43:00

Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά στην Ελλάδα - Ανύπαρκτο το Κόσοβο (Vid)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά στην Ελλάδα - Ανύπαρκτο το Κόσοβο (Vid)

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε 2-0 για την 4η αγωνιστική του Nations League με γκολ του επιθετικού της Σέλτικ και του αρχηγού της ΑΕΚ. 

Εθνική Ελλάδας - Κόσοβο: Γιακουμάκης και Μάνταλος έδωσαν την πρωτιά  - Ανύπαρκτο το Κόσοβο - Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε 2-0 για την 4η αγωνιστική του Nations League με γκολ του επιθετικού της Σέλτικ και του αρχηγού της ΑΕΚ. 

Μεγάλη νίκη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο! Το ομοσπονδιακό συγκρότημα επικράτησε 2-0 με γκολ του Γιακουμάκη και του Μάνταλου, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League και κλείδωσε από τώρα την πρωτιά στο γκρουπ, την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία και μια δεύτερη ευκαιρία, αν δεν έρθει η πρόκριση μέσω της διαδικασίας για το ΕURO, σε έξτρα αγώνες για τα τελευταία εισιτήρια τον Μάρτιο του 2024.

Χατζηγιοβάνης ο αντί-Λημνιός

Η Εθνική πριν αντιμετωπίσει το Κόσοβο είχε τρεις συνεχόμενες νίκες. Στην τελευταία κόντρα στην Κύπρο υπέστη μία σφοδρή ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Λημνιού (ενός εκτών σκόρερ σε αυτό το 3-1) και μάλιστα στις καθυστερήσεις, λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Πογιέτ την 4η αγωνιστική του Nations League επέλεξε στη θέση του τον Τάσο Χατζηγιοβάνη (αντί του Δουβίκα) με τον Ουρουγουανό τεχνικό να επιφυλάσσει μια έκπληξη στο κέντρο, καθώς προτίμησε τον Μπουχαλάκη αντί του Μάνταλου. Η Ελλάδα παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-3, έχοντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Σιώπης, Μπουχαλάκης και Μπακασέτας συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη, Μασούρα στα άκρα της επίθεσης και τον Παυλίδη στην κορυφή.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Εθνικής μας, με τον Βλαχοδήμο, να αναδεικνύεται σε θεατή. Οι παίκτες του Πογέτ δεν άφησαν στην κυριολεξία τους Κοσοβάρους να πάρουν ανάσα. Ήταν απειλητική αναγκάζοντας τον Μούριτς σε επεμβάσεις, τις έλειπε όμως η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Γιατί ο ενθουσιασμός δεν έλειπε από κανέναν Έλληνα ποδοσφαιριστή σε σημείο να βλέπουμε πολλούς παίκτες από την επίθεση μέχρι την άμυνα να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές μπροστά.

Η επικίνδυνη στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 7' μετά από μία σέντρα του Μπακασέτα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μούρτις έκανε λάθος στη μεταβίβαση, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπουχαλάκη στο κέντρο, εκείνος έδωσε στον Παυλίδη, το σουτ το οποίο δεν βρήκε στόχο. Στο 17' ήρθε ξανά η σειρά του Μπακασέτα. Ο επιθετικός της Τράμπζονσπορ βρήκε πεδίο βολής, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς με τον Μούριτς να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο επόμενο επεισόδιο, στο 21', είδαμε και τον Σιώπη να απειλεί με σουτ, ενώ στο 28' ο Μπακασέτας έκανε ξανά τον Μούριτς να ανησυχήσει, αλλά ούτε αυτήν τη φορά η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Ο Κοσοβάρος τερματοφύλακας είχε μία ακόμα επέμβαση στο 32' σε προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, με το σουτ του Μαυροπάνου στο 37' να καταγράφεται ως η προτελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, αφού ο Μπακασέτας στο 41' έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Μούριτς.

Στο δεύτερο μέρος ο Πογέτ άλλαξε τον Χατζηγιοβάνη με τον Μάνταλο, δίνοντας μεγαλύτερη εμπειρία στον άξονα της εθνικής ομάδας. Έτσι η Εθνική απέκτησε διαφορετική προσέγγιση στο 2ο μέρος, προσπαθώντας να παίξει περισσότερο από την αριστερή πλευρά. Η είσοδος του Γιακουμάκη γέμισε την περιοχή του Κοσόβου. Η επιλογή του Ουρουγουανού δικαιώθηκε στο 71'.

Ο Μάνταλος σέντραρε γλυκά, ο Γιακουμάκης έπιασε κεφαλιά και κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μούριτς, ενώ στη συνέχεια όλη η ομάδα πανηγύρισε μαζί σηκώνοντας φανέλα του τραυματία Λημνιού.

Στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση με πρωταγωνιστές τους Κοσοβάρους με τον λόγο να μένει αδιευκρίνηστος, από τα μεγάφωνα πάντως έγιναν την ίδια ώρα συστάσεις για χρήση λέιζερ. Το Κόσοβο παρότι πήγε να βάλει μπουρλότο στο ματς, κερδίζοντας οχτώ λεπτά καθυστερήσεις στο τέλος δεν του έγινε το χατίρι. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έπαιξαν λεονταρίσια άμυνα και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν είχε προωθηθεί και ο Μούριτς από τέρμα μπροστά μπας και πάρει καμία κεφαλιά, έγινε ένα γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή από τον Αλεξανδρόπουλο, ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, το οποίο ήταν το κερασάκι στην τούρτα της αναμέτρησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags