Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα: Ο… εφιάλτης του Ολυμπιακού επιστρέφει - Ομάδα 16 εκατομμυρίων τον "απειλεί" για την Ευρώπη
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-15 14:53:00

Ο… εφιάλτης του Ολυμπιακού επιστρέφει - Ομάδα 16 εκατομμυρίων τον "απειλεί" για την Ευρώπη!

Ο… εφιάλτης του Ολυμπιακού επιστρέφει - Ομάδα 16 εκατομμυρίων τον "απειλεί" για την Ευρώπη!

Τα αστέρια της Μακάμπι Χάιφα και ο άνθρωπος που δεν θέλουν να δουν! Ποια είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, η αξία του ρόστερ της, οι παίκτες που ξεχωρίζουν και η κακή προϊστορία.

Την Μακάμπι Χάιφα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον δεύτερο προκριματικό γύρο με την ομάδα από το Ισραήλ να προκύπτει από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Η Χάιφα διανύει τις καλύτερες μέρες της εδώ και μια δεκαετία, μιας και κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, ενώ πήρε και το Σούπερ Καπ. Αυτό ήταν το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ για να τα καταφέρει μάζεψε 59 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Μπερ Σεβά, μια ομάδα που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Μεγάλο της όπλο ήταν η επίθεση, μιας και τελείωσε με 62 γκολ σε 26 ματς, την ώρα που η αμέσως επόμενη καλύτερη επίθεση ήταν αυτή της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 48 γκολ. Κάπως έτσι η ομάδα με τη καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα δεν θα γινόταν να χάσει ένα πρωτάθλημα στο οποίο τα γκολ υπέρ ήταν 43! 

Κοινό στοιχείο της Μπερ Σεβά που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό τότε με την Χάιφα του σήμερα είναι ο... αρχιτέκτονας, δηλαδή ο Μπαράκ Μπακχάρ! Ο ίδιος βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2020 και ήδη έχει προπονήσει την ομάδα του σε 100 αγώνες, έχοντας 2.1 κερδισμένους βαθμούς ανά ματς και 3 τίτλους σε αυτή την άκρως επιτυχημένη διετία. Είναι αναμφίβολα από τους πιο επιτυχημένους και ανερχόμενους προπονητές της χώρας του, μιας και είχαν προηγηθεί 4.5 πετυχημένα χρόνια στην Μπερ Σεβά, την οποία είχε προπονήσει σε 218 ματς, πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων και την πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3 και αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τον Ολυμπιακό!

Πέρυσι στον ίδιο γύρο το εμπόδιο της Καϊράτ Αλμάτι είχε αποδειχθεί αρκετά... δύσκολο, μιας και η ομάδα από το Καζακστάν απέκλεισε τους Ισραηλινούς με μια νίκη και μια ισοπαλία. Ο ηγέτης της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Ισραηλινό δεξιό εξτρέμ ο Ομέρ Ατζίλι, ο οποίος τελείωσε την περασμένη χρονιά με 28 γκολ σε 51 ματς, επίδοση άκρως εντυπωσιακή για παίκτη που παίζει στα άκρα. Μάλιστα, έβαλε 5 περισσότερα γκολ από τον βασικό φορ της ομάδας, Ντιν Ντέιβιντ, παίζοντας και τρία λιγότερα ματς. 

Η συνολική αξία της ομάδας αγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ και πέρα από τους δύο προαναφερθέντες αξία μεγαλύτερη του εκατομμυρίου έχουν και ο αρχηγός Λαβί που αγωνίζεται ως 6άρι, όπως και ο Αλί Μοχάμεντ, ενώ ακόμη στην ίδια λίστα βρίσκεται ο αριστερός εξτρέμ Χαζίζα, ο χαφ Ροντρίγκεζ και ο αριστερός ακραίος Μάβις  Τσιμπότα.

Βασίζεται κυρίως σε παίκτες από το Ισραήλ, αλλά και την Αφρική, όπου από εκεί προέρχεται ο Αλφόνσε (Γουαδελούπη), Ντονιόχ (Γκάνα), Τσιμπότα (Κονγκό) και Μοχάμεντ (Γκάνα, Νίγηρας). Απώλεια θα είναι σίγουρα το πιο γνωστό όνομα του ρόστερ, ο 44 φορές διεθνής Μπεν Σάχαρ, με θητεία μεταξύ άλλων στην Τσέλσι, ο οποίος ωστόσο είναι εδώ και καιρό στα πιτς και δεν αναμένεται να προλάβει τα ματς με τον Ολυμπιακό!

Η μόνη μεταγραφή που έχει γίνει μέχρι στιγμής  είναι αυτή του Γινόν Ελιγιάχου, ο οποίος είναι 28 χρονών και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο φαντάζει περισσότερο λύση για να γεμίσει τον πάγκο! Τον περασμένο χρόνο πάντως είχε δαπανήσει 4 εκατομμύρια για μεταγραφές και δικαιώθηκε σε όλες τις κινήσεις που είχε κάνει.

Σημειώνεται πως το πρώτο παιχνίδι, στην έδρα των Ισραηλινών, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 19-20 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 του ίδιου μήνα, όπου θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Φορτούνης ούτε Τικίνιο - Αυτός θα φέρει λεφτά από Φενέρ - Ανατροπή στον ΠΑΟ με Μακέντα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags