Facebook Pixel Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Λύση από το πάνω ράφι για την επίθεση!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-20 14:00:00

Από τον… Ολυμπιακό στον ΠΑΟ - Μεταγραφή μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα - "Άνετα 20 γκολ Ελλάδα"!

του Γιώργου Κτενά
Από τον… Ολυμπιακό στον ΠΑΟ - Μεταγραφή μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα - "Άνετα 20 γκολ Ελλάδα"!

Μετά από πέντε χρόνια μακρυά από τα ευρωπαϊκά σαλόνια, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την επιστροφή τους στις διεθνείς διοργανώσεις. Τη μνημονιακή εποχή το Τριφύλλι αναγκάστηκε για να ανταποκριθεί στις συνθήκες να βασιστεί σε νεαρούς παίκτες. Σε αυτήν την επιστροφή απαιτούνται μονάδες με εμπειρία. Σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται, όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον για τον Ισλάμ Σλιμανί.

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που το όνομά του είχε κυκλοφορήσει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Πορτογάλους όμως βρίσκεται πολύ κοντά στους Πράσινους. Ο 34χρονος επιθετικός διαθέτει πολύ δυνατό βιογραφικό έχοντας περάσει από ομάδες πρώτης γραμμής, όπως Σπόρτινγκ, Λέστερ, Νιούκαστλ, Φενέρμπαχτσε, Μονακό, Λιόν.

Μετά από 28 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ, ο διεθνής Αλγερινός γκολτζής, ο οποίος μετρά με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα 88 συμμετοχές και 41 γκολ, όντας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της χώρας του, δεν υπολογίζεται στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο παραχώρησης. Ο Παναθηναϊκός μπλέχτηκε στην υπόθεση με τις πηγές να υποστηρίζουν, ότι ασχολείται σοβαρά.

Την προηγούμενη χρονιά, όταν έπαιξε στη Λιόν είχε 21 συμμετοχές, 4 γκολ και ασίστ. Στη Λιόν, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν «κόλλησε». Ίσως επειδή η γαλλική ομάδα έχοντας τον Ντεμπελέ στο έμψυχο δυναμικό της, ο οποίος ό,τι σούταρε έγραφε, ήθελε το κάτι παραπάνω από τον υποψήφιο στόχο του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται όμως για έναν ποδοσφαιριστή που δεδομένα ξέρει ποδόσφαιρο, όπως πάμπολλοι βορειοαφρικανοί επιθετικοί. Είναι ψηλός, (1,88μ.) όχι όμως γρήγορος με βαρύ κορμί κλασσικού εννιαρού. Αναλυτές τον χαρακτηρίζουν έξυπνο ποδοσφαιριστή με πολλή φαντασία και πολύ καλά τεχνικά στοιχεία. Οπότε τελειωμένο δεν το λες. Στη Μονακό πάντως ήταν πιο δυνατός τη σεζόν 2019-2020. Ίσως επειδή ήταν και δύο χρόνια νεώτερος. Έκανε 19 συμμετοχές με 9 γκολ και 7 ασίστ, δείχνοντας ότι είναι παίκτης κλάσης και θα είχε θέση στις 10 πρώτες ομάδες της Ligue1.

Στη Λέστερ βρέθηκε μία χρονιά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος που αποτέλεσε ποδοσφαιρικό... θαύμα. Μάλιστα είχε συμμετοχή και στο Champions League. Την πρώτη σεζόν (2016-2017) έπαιξε 29 ματς με 8 γκολ και 5 ασίστ, ενώ τη δεύτερη (2017-2018) είχε 21 εμφανίσεις, 5 γκολ και 3 ασίστ. Η παραγωγικότερη σεζόν για τον Αλγερινό ήταν η 2015-2016, όταν με τη φανέλα της Σπόρτινγκ έπαιξε σε 46 ματς, σκόραρε 31 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ. Την προηγούμενη 2014-2015) είχε 33 συμμετοχές με 15 γκολ και 5 ασίστ.

"Τα έσπασε με τον προπονητή - Όσο έπαιξε ήταν καλός - Κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα"

Το όνομα του Σλιμανί έχει βρεθεί στο ρεπορτάζ των δύο συλλόγων το τελευταίο διάστημα, αν και για τους Πειραιώτες είχε γραφτεί πριν υπογράψει την ανανέωση ο Ελ Αραμπί, καθώς ο πεπειραμένος επιθετικός μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξης λύση για την κορυφή τής επιθετικής γραμμής κάθε ομάδας στην Ελλάδα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει όσο ελάχιστοι το πορτογαλικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, προκειμένου να μας μιλήσει για τη θητεία του Σλιμανί στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

"Τον πήραν τον Γενάρη πίσω, ήταν και παλαιότερα στην Σπόρτινγκ, έπαιξε στα πρώτα ματς και έβαλε κάποια γκολ, αλλά μετά τα έσπασε με τον προπονητή του. Δεν ξέρω γιατί, στα τελευταία ματς ήταν εκτός πλάνων, έμενε εκτός αποστολής κ.λπ. Ο προπονητής έλεγε ότι δεν του κάνει, προφανώς πρεπει να μάλωσαν", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόθεσε: "Όσο έπαιξε ήταν καλός, σε καλή κατάσταση αλλά έμεινε για καιρό εκτός. Αλλά για Ελλάδα είναι μια χαρά, μπορεί άνετα να κάνει τη διαφορά".

"Δύσκολα θα έρθει με 1 εκατ. ευρώ - Γράφει άνετα στην Ελλάδα 20 γκολ"

Ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι θα κάνει την υπέρβαση φέτος με τον επιθετικό, φτάνει 1 εκατ. ευρώ για παράδειγμα για να έρθει στην Ελλάδα;

"Δεν ξέρω αν θα έρθει με 1 εκατ. στην Ελλάδα, αλλά μου φαίνεται μικρό αυτό το ποσό για στην Αραβία μπορεί να βρει παραπάνω χρήματα".

Στο Τριφύλλι θέλουν ο επιθετικός που θα πάρουν να γράψει 20 γκολ στο τέλος της σεζόν.

"Κοίταξε, ο Σλιμανί είναι βαρύς φορ, περιοχής, για φορτώματα. Δεν ξέρω ακριβώς τι θέλει ο Γιοβάνοβιτς, αλλά θεωρώ ότι στην Ελλάδα γράφει άνετα 20 γκολ".

"Στη ίδια 11άδα με Αραμπί - Τραβηγμένο να μείνει πάγκο στον Ολυμπιακό"

Θα μπορούσε να έρθει ως δεύτερος στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ανανέωσε ο Αραμπί;

"Δεν ξέρω αν μπορεί για δεύτερος, να μένει στον πάγκο δηλαδή, είναι τραβηγμένο για παικτη τέτοιας αξίας. Αλλά μπορεί να παίξει μαζί με τον Αραμπί στην ίδια 11άδα, θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν μαζί".

Τέλος, για να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τους επιθετικούς που έχει τώρα το Τριφύλλι, με τον Μακέντα συγκεκριμένα που είναι κοντινό το στιλ του, τι θα έλεγες;

"Ο Σλιμανί είναι βαρύς επιθετικός, με καλό αριστερό πόδι, πολύ δυνατός με το κεφάλι και παίζει πολύ καλά με την πλάτη. Σε σχέση με τον μακέντα, δηλαδή, είναι ένα επίπεδο πάνω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή 3,7 εκατ. Μοντέστο στον Ολυμπιακό - "Συμβιβασμός" Αλμέιδα με Μάνταλο; - Όρος Καρυπίδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags