Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Κλασικός Γερμανός για Τούμπα - Καλός ψηλά, χωρίς τεχνική" - Κόντρα Μπότο με πρώην ΠΑΟΚτσή
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-20 20:00:00

"Κλασικός Γερμανός για Τούμπα - Καλός ψηλά, χωρίς τεχνική" - Κόντρα Μπότο με πρώην ΠΑΟΚτσή

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κλασικός Γερμανός για Τούμπα - Καλός ψηλά, χωρίς τεχνική" - Κόντρα Μπότο με πρώην ΠΑΟΚτσή

Η πρόταση από Θεσσαλονίκη, ο ανταγωνισμός και οι μεταγραφές του. Ποιος είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει οι Ασπρόμαυροι, η πρόταση που ήδη έφυγε και ο πρώην που... δημιουργεί πρόβλημα. Ποια είναι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η επιθυμία να ανεβαίνει επίπεδο. Τί λέει στο Sportdog πρώην συμπαίκτης του.

Πρόταση αγοράς του Μάρκο Ρέντε φέρεται να κατέθεσε στη Χέρακλες Αλμέλο ο ΠΑΟΚ. Ο Ζοσέ Μπότο τις τελευταίες ημέρες έχει επικεντρωθεί στην περίπτωση του 25χρονου Γεραμανού στόπερ, ο οποίος συμπλήρωσε 28 συμμετοχές, σκοράροντας ένα τέρμα και δίνοντας μια ασίστ, φέτος, σε μία σεζόν κατά την οποία βγήκε πρώτος σε κλεψίματα στο ολλανδικό πρωτάθλημα και έκτος σε επεμβάσεις.

Γεννηθείς στο Σίγκεν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα, πριν πάρει μεταγραφή το 2017 για την Έρντεμπρουκ. Την ίδια χρονιά πήγε μεταγραφή στην ομάδα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ο ομογενής αμυντικός, Αλέξανδρος Τανίδης, ο οποίος έμεινε για ένα εξάμηνο εκεί, πριν αναχωρήσει για το ποδοσφαιρικό ταξίδι στην Ασία (Βιετνάμ και Ινδονησία). Αμφότεροι πρόλαβαν να αγωνιστούν μαζί στο κέντρο της άμυνας σε 12 ματς.

Κλασικός Γερμανός

Ο συμπατριώτης μας μιλώντας στο Sportdog υποστήριξε για τον παίκτη. «Είναι κλασικός Γερμανός. Είναι ταχυδυναμικός, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, όχι όμως με τη μπάλα στα πόδια. Δεν ενθουσίαζε για την τεχνική του. Φυσικά έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, οπότε με τη δουλειά πολλες αδυναμίες μπορεί να έχουν καλυφθεί», ανέφερε ο Τανίδης.

Παρά τον υποβιβασμό της Έρντεμπρουκ από τη Regionalliga της Δύσης στο τέλος της σεζόν, ο Ρέντε πήρε μεταγραγή για τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ. «Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στη Ντόρμτμουντ και να αναπτύξω τον εαυτό μου», είχε αναφέρει ο Ρέντε σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι της Χέρακλες για την καριέρα του πριν παίξει στην Ολλανδία. Στην ίδια κατηγορία (Regionalliga Westfalen) ο Ρέντε έκανε 24 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ εκείνη τη χρονιά (2018-2019) και 22 την επόμενη. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Χέρακλες, με την οποία πρόβαρε για πρώτη φορά τα ασπρόμαυρα στην καριέρα του, ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2023.

«Την επόμενη χρονιά, είπα στον μάνατζέρ μου, ότι θέλω να κάνω ένα ακόμα βήμα παραπάνω. Αυτός με έφερε σε επαφή με την Άλμελο. Είχαμε καλές συζητήσεις με την ομάδα και τον προπονητή. Με έπεισαν, ότι θα μπορούσα να κάνω το επόμενο βήμα μου και να με βοηθήσει να αναπτυχθώ. Είμαι υπερήφανος που έπαιξα τόσα πολλά παιχνίδια», είχε αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, στην οποία εξέφρασε την άποψη, ότι στη Χέρακλες βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο, επιβεβαιώνοντας όμως τον Έλληνα συμπαίκτη του για τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής.

Τα τάκλιν το δυνατό του στοιχείο

«Πλέον είμαι πιο δυναμικός. Νομίζω, ότι το δυνατότερο σημείο μου είναι τα τάκλιν. Επίσης θέλουμε να έχουμε τη μπάλα, αλλά πολλές στιγμές πρέπει να αμυνόμαστε. Για μένα είναι σημαντικό, ότι έχω παίκτες γύρω μου που τους αρέσει η άμυνα επίσης. Έτσι αμυνόμαστε ως ομάδα. Νομίζω, ότι το κάνουμε πολύ καλά», είχε υποστηρίξει ο Γερμανικός κεντρικός αμυντικός.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι η προσφορά του ΠΑΟΚ έχει ήδη σταλθεί προς την Χέρακλες, όπως φαίνεται όμως, ο Μπότο δεν παίζει μόνος του στην υπόθεση. Η Φέγενορντ του πρώην αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν, έχει καταθέσει και αυτή πρόταση για την απόκτηση του Γερμανού στόπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψωνίζει" από Super League o ΠΑΟΚ - "Σκανάρει" την ελληνική αγορά ο Μπότο λόγω... UEFA!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags