Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Νέα Τούμπα σε στυλ Emirates! Πώς θα γίνει το γήπεδο
| 2022-06-21 22:13:00

Νέα Τούμπα σε στυλ Emirates! Πώς θα γίνει το γήπεδο – Σε καλά χέρια ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Νέα Τούμπα σε στυλ Emirates! Πώς θα γίνει το γήπεδο – Σε καλά χέρια ο ΠΑΟΚ

Ουσιαστικά στο χλιδάτο σπίτι της Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκαν τα γύρω οικόπεδα και ανύψωσαν το γήπεδο.

ΠΑΟΚ: Νέα Τούμπα σε στυλ Emirates! Πώς θα γίνει το γήπεδο - Ουσιαστικά στο χλιδάτο σπίτι της Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκαν τα γύρω οικόπεδα και ανύψωσαν το γήπεδο.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του κλαμπ φίλων της Άρσεναλ στη Θεσσαλονίκη, Γιαννης Κακουλίδης.

Ο κ. Κακουλίδης μίλησε για το Emirates με αφορμή την τοποθέτηση του project creator της Populous, Νικ Ρέινολντς, για τη Νέα Τούμπα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κακουλίδης δήλωσε:

«Ουσιαστικά στο Emirates εκμεταλλεύτηκαν τα γύρω οικόπεδα και ανύψωσαν το γήπεδο. Σε σχέση με τους δρόμος ανεβαίνεις 20-30 σκαλοπάτια για να μπεις. Είναι πολύ επιβλητικό όταν το πλησιάζεις ενώ στην κοντινή πλατεία έχουν τοποθετηθεί αγάλματα σπουδαίων παικτών ενώ υπάρχει και το εμπορικό κέντρο. Είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό και φαντάζομαι κάτι τέτοιο θέλουν να εκμεταλλευτούν στην Τούμπα, ότι το σημείο είναι ανοιχτό και δεν παρεμβάλλεται κάτι.

Ίσως αυτό εννοούσε ο αρχιτέκτονας, να γίνει λίγο ψηλότερα το γήπεδο. Στο Emirates υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι οι πάνω θέσεις είναι ακριβότερες από τις κάτω. Εκεί γίνονται συναυλίες, έχουν έρθει μεγάλοι καλλιτέχνες και ο τάπητας καλύπτεται. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλά χέρια, είναι μια εταιρία με τεράστια εμπειρία. Το Emirates κόστισε το 2006 400 εκατ. λίρες. Όμως είχε στοιχίσει γιατί η Άρσεναλ αποπλήρωνε το χρέος για το γήπεδο και δεν έκανε πολλές μεταγραφές».

Τί ειπώθηκε; Ο κ. Rέινολς παρουσίασε την εταιρεία και το έργο της τονίζοντας: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εϊναι μεγάλη μας τιμή που αναλάβαμε αυτό το πρότζεκτ. Σημαντικό που θα δουλέψουμε μαζί με τη Salfo και θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε ένα νέο στάδιο που θα περιλαμβάνει όλη την ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχουμε την τύχη να δημιουργούμε στάδια για να φιλοξενούν το πάθος.

Η Populous έχει σχεδιάσει κάποια από τα πιο διάσημα στάδια στον κόσμο· ανάμεσά τους το Wembley Stadium, το Emirates Stadium, το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, το Tottenham Hotspur Stadium, καθώς και το νέο στάδιο «Cathedral» για την Inter και την AC Milan στο Milano. Είμαστε ειδικοί στο να συγκεντρώνουμε πολλούς ανθρώπους μαζί, γύρω από τα πράγματα που αγαπούν.

Σχεδιάζουμε εμπειρίες που αιχμαλωτίζουν όλες τις αισθήσεις, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα του ενθουσιασμού και της αγνής χαράς που αναβλύζει από το μοίρασμα ανθρώπινων στιγμών. Η δημιουργία χώρων όπου ο κόσμος αγαπά πραγματικά να βρίσκεται με παρέα ξεκινά με εσάς στο τραπέζι. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά που έχουν σημασία: σχέσεις, ιδέες και ντιζάιν.

Η κουλτούρα μας δεν δημιουργείται από αυτά που λέμε, αλλά από τα μεγάλα και μικρά πράγματα που κάνουμε καθημερινά. Έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες από τους πιο αναγνωρίσιμους χώρους συγκέντρωσης και εκδηλώσεων παγκοσμίως, επομένως κατέχουμε τη γνώση. Αυτό μας επιτρέπει να εστιάσουμε όλη τη δημιουργική μας ενέργεια στις εξατομικευμένες ανάγκες του έργου, της επωνυμίας και της κοινότητάς σας. Μας αρέσει να κάνουμε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν το αφήγημα του έργου σας και το ζωντανεύουν.

Θα εξετάσουμε το έργο σας από όλες τις οπτικές γωνίες, καθοδηγούμενοι από την προοπτική που έχουμε αποκτήσει μέσα από τη συνεργασία μας τόσο με τα μεγαλύτερα ονόματα σε καθιερωμένες αγορές του πρώτου κόσμου όσο και με επιχειρηματίες στις αναδυόμενες αγορές. Συνδυάζουμε το όραμά σας με την εξειδικευμένη καθοδήγηση και τη φρέσκια σκέψη μας για να δημιουργήσουμε ένα μέρος που η κοινότητά σας θα αγαπήσει και στο οποίο θα μπορείτε να βασίζεστε για μια διαρκή, ανθεκτική ροή εσόδων. Ένα μέρος που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν, ξανά και ξανά, για να συλλέγουν στιγμές που τους φέρνουν χαρά.

Η αποτύπωση της ιστορίας είναι το κλειδί του πρότζεκτ. Δεν θα είναι απλά ένα στάδιο αλλά ενας πυρήνας της κοινότητας. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την χρήση του γηπέδου και εκτός ημερών που χρησιμοποιείται το στάδιο. Θέλουμε να πάρουμε την πύρινη ατμόσφαιρα και να την προσδώσουμε στο νέο κτήριο. Θέλουμε να αποδώσουμε το πάθος, την ένταση και το θόρυβο του γηπέδου. Η τοποθεσία είναι υπέροχη. Στόχος είναι να κάνουμε τα πιο βιώσιμα στάδια. Θέλουμε να είναι η Νέα Τούμπα ένα γήπεδο για το λαό και για τις επόμενες γενιές».

Ο εκπρόσωπος της Populous απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Θα προσπαθήσουμε να εμπνευστούμε από το τοπικό στοιχείο και να το προσθέσουμε στο πρότζεκτ. Υπάρχουν στάδια που λειτουργούν ως τοπόσημα, όπως αυτό της Τότεναμ, και άλλα που λειτουργούν με διαφορά επιπέδου, όπως της Άρσεναλ. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να δημιουργηθεί και για τον ΠΑΟΚ. Το βασικό είναι να μην συμβιβαστούμε για την ένταση και την ατμόσφαιρα. Εκτός από αυτό, σημαντικό είναι να υπάρχει ευελιξία και να έχουμε εγκαταστάσεις που θα γίνονται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα που θα δώσει το πάθος και την ένταση αλλά και τη διαφάνεια στην εξωτερική όψη ώστε να χρησιμοποιείται και για διαφορετικές εκδηλώσεις».

Για το αν είναι πρόκληση: «Θεωρούμε ότι είναι πιο βιώσιμο αλλά και πιο δυνατό και καλύτερο για την κοινότητα. Είναι σημαντικό ο χώρος που ζούμε να έχει κοντά όλα όσα θέλουμε, όπως το στάδιο. Έχουμε εμπειρία 25 χρόνων και έχω παρατηρήσει ότι ξεκινήσαμε με μεταφορά γηπέδων από την πόλη στα περίχωρα και τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα και πιστεύω ότι η τοποθεσία θα λειτουργήσει εξαιρετικά για τον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags