Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα το ξεχάσει γρήγορα - Ήττα για Ολυμπιακό στο πρώτο τεστ - Ορεξάτοι Κούτρης, Ραντζέλοβιτς
| 2022-06-24 21:00:00

Θα το ξεχάσει γρήγορα - Ήττα για Ολυμπιακό στο πρώτο τεστ - Ορεξάτοι Κούτρης, Ραντζέλοβιτς

Sportdog Team
Θα το ξεχάσει γρήγορα - Ήττα για Ολυμπιακό στο πρώτο τεστ - Ορεξάτοι Κούτρης, Ραντζέλοβιτς

Φανερά ανέτοιμος ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό τεστ κόντρα στη Ριντ, έχασε 2-0, με μεγάλα προβήματα στην άμυνα και δυσκολία ανάπτυξης από τον άξονα. Ορεξάτοι στην επιστροφή τους Κούτρης και Ραντζέλοβιτς, χωρίς τελική έμεινε στα 61 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ελ Αραμπί.

Θέλει δουλειά ο Ολυμπιακός, με τα αμυντικά του προβλήματα να είναι μεγάλα και φανερά στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Δεν είχαν καθόλου παιχνίδι από τον άξονα οι Πειραιώτες, με τη νικήτρια Ριντ να μην δυσκολεύεται ούτε στο δικό της μισό του γηπέδου. Ξαναφόρεσαν τα ερυθρόλευκα Κούτρης, Ραντζέλοβιτς, Χασάν.

Το ματς

Υπό βροχή ξεκίνησε στην Αυστρία το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει αρχική ενδεκάδα με βασικούς τους Κούτρη και Ραντζέλοβιτς. Δύο πρόσωπα που ανήκαν μεν στους Πειραιώτες, αλλά που επέστρεψαν τον Ιούνιο στην ομάδα έπειτα από την ολοκλήρωση των δανεισμών τους σε Φορτούνα Ντίσελντορφ (σ.σ. Κούτρης) και Λεγανές (σ.σ. Ραντζέλοβιτς).

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δραστήριος στα πρώτα λεπτά, με τον Ραντζέλοβιτς ειδικότερα να παίρνει αρκετές προσπάθειες από τη δεξιά πλευρά και να καταγράφει την πρώτη τελική των "ερυθρολεύκων" στο ματς στο 5ο λεπτό. Οι Αυστριακοί ανέβασαν κάπως την πίεσή τους και μετά από ένα κλέψιμο στο 13', ο Μίκιτς από ευνοϊκή θέση πλάσαρε με το δεξί, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Όσο κι αν το προσπαθούσαν (κατά βάση από τα άκρα), οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να βρουν καθαρή φάση στην περιοχή των Αυστριακών. Στον αντίποδα, κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις στην άμυνα δημιουργούσαν προοπτικές για την Ριντ, όπως συνέβη στο 31' όταν ο φορ των (τυπικά) γηπεδούχων πάτησε περιοχή, αλλά πριν βρει ισορροπία για να εκτελέσει κόπηκε από τον Μπα.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση στο παιχνίδι ήταν πάντως για τον Ολυμπιακό, όταν στο 36' συγκεκριμένα ο Κούτρης έκανε το σουτ με το αριστερό στα όρια της περιοχής, με τον γκολκίπερ της Ριντ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Στο 40' ο τερματοφύλακας των Αυστριακών είπε ξανά όχι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρβάλιο, διατηρώντας έτσι ουσιαστικά το 0-0 μέχρι την ανάπαυλα.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Μόνσχαϊν στο 53' κέρδισε το πέναλτι από τον Μπα, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεση δύο λεπτά μετά για το 1-0 της Ριντ! Μάλιστα δευτερόλεπτα αφού σκόραρε από τα 11 βήματα και πάλι ο Μόνσχαϊν βγήκε σε καθαρό τετ-α-τετ απέναντι στον Κρίστινσον, με το πλασέ του να «γλύφει» το δεξί δοκάρι σε μία μοναδική χαμένη ευκαιρία!

Οι παραπάνω φάσεις ήταν ενδεικτικές, για το εμφανές αμυντικό πρόβλημα που είχε η ομάδα του Μαρτίνς, ειδικά όταν ο αντίπαλος έπαιζε στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας.

Στο 61ο λεπτό ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τους πάντες πλην του Κρίστινσον, με τους Παπασταθόπουλο, Μπαγκαλιάνη, Σισέ, Παπαδόπουλο, Ντιμπί Κεϊτά, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Τικίνιο και Χασάν να παίρνουν για την ακρίβεια θέση στο χορτάρι.

Σαν να μην έφτανε το 1-0 η Ριντ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα μέσα σε 13 λεπτά (σ.σ. στο 68'), με τον Στέφαν Νουτς να κάνει το 2-0 με πλασέ για τους Αυστριακούς, έπειτα από στρώσιμο του Μάρτιν από τα αριστερά. Το φιλικό δεν επεφύλασσε περαιτέρω συγκινήσεις ως το φινάλε (πέρα από μία αδύναμη κεφαλιά του Τικίνιο στο 90' από σέντρα του Μπαγκαλιάνη), με τη λήξη του να βρίσκει τον Ολυμπιακό φανερά ανέτοιμο και ηττημένο με τελικό σκορ 2-0.

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό: Κρίστινσον, Μπα, Μανωλάς Κούτρης, Ανδρούτσος, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Φαντιγκά, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί.

Στο 61ο λεπτό της επανάληψης πέρασαν ως αλλαγή οι: Παπασταθόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Ντιμπί Κεϊτά, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Χασάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags