Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έχασε τα... άχαστα ο Ολυμπιακός και κόλλησε στο μηδέν - Χαμόγελα ξανά για τον εξαιρετικό Άβιλα
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-27 20:52:00

Έχασε τα... άχαστα ο Ολυμπιακός και κόλλησε στο μηδέν - Χαμόγελα ξανά για τον εξαιρετικό Άβιλα

Sportdog Team
Έχασε τα... άχαστα ο Ολυμπιακός και κόλλησε στο μηδέν - Χαμόγελα ξανά για τον εξαιρετικό Άβιλα

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν καλά στοιχεία και δημιούργησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, όμως η αναποτελεσματικότητα που επέδειξαν στην τελική προσπάθεια, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0 με την Κρακόβια.

Ολυμπιακός: Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Κρακόβια, σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν και σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες, δίχως όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Ένα γκολ του Μπουχαλάκη ακυρώθηκε στο 31', ενώ ο Βαλμπουενά αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 42'. Στο δεύτερο μέρος ο Χασάν είχε δοκάρι στο 50', ενώ ο Μασούρας σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο 79' έπειτα από εξαιρετική δημιουργία του Άβιλα. Ο Ισπανός δεξιός μπακ αγωνίστηκε για 26 λεπτά και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Αυτό ήταν το τρίτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους. Την Τετάρτη (29/6, 18:00), η ομάδα του Μαρτίνς θα δώσει το πιο δυνατό της τεστ μέχρι στιγμής, με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν εξ' αρχής την μπάλα στα πόδια τους και είχαν την συντριπτική κατοχή της, κυκλοφορώντας τη με υπομονή στο αντίπαλο μισό. Ήταν εμφανές ότι πρωταρχικός στόχος του Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό φιλικό ήταν η ομάδα του να δουλέψει πάνω σε αυτό τον τομέα, αφού είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως η κυκλοφορία της μπάλας αποδείχθηκε κάπως "φλύαρη", με τους Πειραιώτες να μη βρίσκουν συχνά τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή. Ο Κανέ είχε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα, που έφυγε άουτ στο 8', ενώ η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 27'. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ο Σισέ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Χρόσο απέκρουσε. Από μία ακόμα εξαιρετική εκτέλεση του Βαλμπουενά ο Μπουχαλάκης σκόραρε με κεφαλιά στο 31', όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Βαλμπουενά συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο επιθετικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Στο 39' ο Γάλλος πέρασε κάθετη πάσα στον Φαντιγκά και αυτός αστόχησε με διαγώνιο πλασέ εντός μεγάλης περιοχής. Στο 41' ο Χασάν ανατράπηκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, με τον Βαλμπουενά να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ! Ο Γάλλος σούταρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ στο 45', με φαλτσαριστό σουτ έπειτα από την καλύτερη συνεργασία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, με τον Κούτρη να είναι αυτός που του "έστρωσε" την μπάλα.

Στη μοναδική στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι απειλήθηκαν, ο Βατσλίκ μπλόκαρε την μπάλα μετά από πλασέ του Χάνκα στο 43' από το ύψος του πέναλτι.

Με μία μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 50' ο Ανδρούτσος σούταρε δυνατά με το αριστερό από πλάγια θέση, με τον Χασάν να έρχεται σε επαφή με την μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Καρβάλιο είχε ένα καλό σουτ, που κατέληξε κόρνερ.

Στο 64' ο Μαρτίνς έκανε εννέα μαζεμένες αλλαγές, γεγονός που επηρέασε τον Ολυμπιακό, μέχρι οι νεοεισελθόντες να βρουν πατήματα. Πάντως ένας από αυτούς που μπήκαν στο ματς, ο Μασούρας, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 72' ο Νιεμίσκι απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μασούρα και στο 79' ο Έλληνας άσος απώλεσε τεράστια ευκαιρία, αφού έκανε "τσαφ" στη μικρή περιοχή έπειτα από εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα του Αβιλα.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Κούτρης, Μαντί Καμαρά, Κανέ, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Φαντιγκά, Χασάν.

Στο β' μέρος έπαιξαν οι: Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Άβιλα, Εμβιλά, Κούντε, Καρβάλιο (82' Τικίνιο), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ελ Αραμπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Σε αυτό το κανάλι θα δούμε τις μάχες του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags