Facebook Pixel Σλάβια Πράγας - Ολυμπιακός: Σημάδια βελτίωσης απέναντι στη Σλάβια ο Ολυμπιακός - Ντεμπούτο Καμαρά - Ζιγκερνάγκελ (vid)
| 2022-06-29 20:48:00

Σημάδια βελτίωσης απέναντι στη Σλάβια ο Ολυμπιακός - Ντεμπούτο Καμαρά - Ζιγκερνάγκελ (vid)

Sportdog Team
Σημάδια βελτίωσης απέναντι στη Σλάβια ο Ολυμπιακός - Ντεμπούτο Καμαρά - Ζιγκερνάγκελ (vid)

Δείχνοντας σίγουρα σημάδια βελτίωσης αλλά έχοντας πρόβλημα ανάπτυξης απέναντι σε ομάδα που πιέζει ψηλά, οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Τσέχους μένοντας στο 1-1 στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας.

Σλάβια Πράγας - Ολυμπιακός: Με τους Ζίγκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με τους Ερυθρόλευκους, δείχνοντας πάντως ότι χρειάζονται χρόνο για να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα του Μαρτίνς, οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερή τους νίκη στα φιλικά προετοιμασίας μένοντας στο 1-1 με τους Τσέχους. Οι Πειραιώτες έδειξαν σίγουρα σημάδια βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια βρίσκοντας πρώτοι δίχτυα με τον Ρεάμπτσιουκ, ενώ εκτός από το γκολ που πέτυχε ο Ούσου δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους. 

Το ματς:

Στο τέταρτο φιλικό τους για την φετινή χρονιά οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν από νωρίς ότι στόχος του ήταν να πιέσουν την άμυνα των Τσέχων, κάτι που τους έκανε να παίρνουν εύκολα την μπάλα από τους αντιπάλους τους, με τον Κουντέ στο 4’ να είναι αυτός που θα επιχειρήσει το πρώτο σουτ του αγώνα, όμως δεν θα δυσκολέψει τον τερματοφύλακα της Σλάβια. Την ίδια στιγμή το παιχνίδι από την άμυνα που έδειξε να θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του ο Μαρτίνς είχε αρκετά προβλήματα, μια και δεν έδειξε αρχικά να λειτουργεί και τους δευτεραθλητές Τσεχίας να προσπαθούν αν βρουν χώρο για να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να θέλουν να παίξουν γρήγορα, κάτι που όμως έφερνε πολλά λάθη. Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους πρωταθλητές θα έρθει στο 15’ όταν ο Μασούρας θα βρει με πολύ ωραία κάθετη τον Αγκιμπού Καμαρά που θα μπει στην περιοχή, όμως το πλασέ που θα κάνει απέναντι από τον γκολκίπερ της Σλάβια θα περάσει άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός «χτυπούσε» και περισσότερο με αντεπιθέσεις, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επωφεληθεί από την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών που ήταν στην ενδεκάδα του. Στο 28’ μετά από μια φάση διαρκείας, που ξεκίνησε με κόρνερ για τους Πειραιώτες, ο Εμβιλά θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν δίχτυα όταν ο Αραμπί θα βρει τον Μασούρα στην πλάτη της άμυνας της Σλάβια με τον Έλληνα εξτρέμ να σκοράρει, αλλά το τέρμα να ακυρώνεται μιας και ήταν εκτεθειμένος. Στο 34’ τελικά όμως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Ο Κούντε δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι με τον Ρέαμπτσιουκ σε κενή εστία να παίρνει το ριμπάουντ και σκόραρει κάνοντας το 0-1. Οι Τσέχοι θα καταφέρουν να φέρουν στα ίσια τον αγώνα στο 43’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακό διώξιμο των παικτών του Μαρτίνς η μπάλα θα φτάσει στον Ούσου που θα σουτάρει έξω από την περιοχή, προσπάθεια του θα κοντράρει στον Κούντε και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τζολάκη.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Μαρτίνς να μην κάνει πολλές αλλαγές από την αρχή διατηρώντας πολλούς ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στο πρώτο ημίχρονο κάτι που δεν γινόταν στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Στο 52’ οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν και πάλι στην αντεπίθεση, με τον Εμβιλά να κάνει ωραία κίνηση μέσα στην μεγάλη περιοχή, να πασάρει στον Μασούρα που θα σουτάρει, με τον τερματοφύλακα της Σλάβια να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι Τσέχοι θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Τζόλάκη, με τους Πειραιώτες να δείχνουν ότι έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Στο 60’ ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει πολλές αλλαγές, δίνοντας τη δυνατότητα και στους Ζιγκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά να κάνουν το ντεμπούτο τους, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα των Ερυθρόλευκων σε 4-4-2.

Παρά το γεγονός ότι οι Τσέχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα δεν ήταν καθόλου επικίνδυνοι για την εστία των πρωταθλητών, σε αντίθεση με τους Ερυθρόλευκους που έφταναν πιο εύκολα μπροστά στον τερματοφύλακα της Σλάβια. Οι Τσέχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους στο τελευταίο μέρος του αγώνα, δυσκολεύοντας τους Ερυθρόλευκους να αναπτυχθούν και να μπορέσουν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, κάτι που σίγουρα προβλημάτισε τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο 84' ο Ζιγκερνάγκλελ θα κάνει ωραία κίνηση στην κόντρα, όμως θα καθυστερήσει να πασάρει στον Αμπουμπακάρ Καμαρά που ήταν μόνος του, κάτι που εκνεύρισε τον Αφρικανό φορ. Στο 87' ο Ανδρούτσος θα κάνει ένα σουτ από πλάγια θέση, όμως θα περάσει άουτ, ενώ τα υπόλοιπα λεπτά δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του φιλικού.

Σκόρερ: 34’ Ρέαμπτσιουκ – 43’ Ούσου

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Τζολάκης, Άβιλα, Μανωλάς, Μπαγκαλιάνης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς, Α. Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σισέ, Παπαδόπουλος, Κούτρης, Κανέ, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο, Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags