Facebook Pixel Έφτιαξε το γήπεδο της ΑΕΚ και ανέβηκαν οι μετοχές της! Τη θέλουν Λάτση και Έλιοτ
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-02 07:16:00

Έφτιαξε το γήπεδο της ΑΕΚ και ανέβηκαν οι μετοχές της! Τη θέλουν Λάτση και Έλιοτ

Sportdog Team
Έφτιαξε το γήπεδο της ΑΕΚ και ανέβηκαν οι μετοχές της! Τη θέλουν Λάτση και Έλιοτ

Μεγάλη άνοδος για την εταιρεία που είχε το project management του έργου.

Έχει βάλει την υπογραφή της σε μία σειρά εμβληματικών έργων! Ανάμεσα σε αυτά είναι και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ! Η «Dimand» του Δημήτριου Ανδριόπουλου ανέλαβε το project management της OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2017 και αυτόν τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της Ελένης Μπότα, στο capital.gr, μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο θα ανακοινώσει 7 με 8 νέα έργα, τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω το pipeline της. Οι μέτοχές της εταιρείας φαίνεται πως έχουν εκτιναχθεί χάρη και στη συμμετοχή της στο τεράστιο όραμα των οπαδών της Ένωσης για την ανέγερση του Ναού τους, εκεί που όπως τραγουδάει ο Παντελής Θαλασσινός «11 πρόσφυγες μεθούν και λεν την προσευχή τους».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά ότι το επενδυτικό σχήμα Latsco της Μαριάννας Λάτση και το επενδυτικό fund Orasis του Τζορτζ Ελιοτ έχουν δεσμευτεί να αποκτήσουν μετοχές αξίας 15 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ της DIMAND, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς η οποία λήγει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που έκανε τους μεγάλους αυτούς επενδυτές να αποκτήσουν σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της είναι αφενός μεν το μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων της εταιρείας (έχει 23 έργα σε διαφορά στάδια εξέλιξης με ορίζοντα σταδιακής ολοκλήρωσης έως το 2025) καθώς και το γεγονός ότι έχει στο "συρτάρι" της και άλλα σημαντικά project.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος μιλώντας χτες σε μικρή εκδήλωση στο ΧΑ, ανέφερε ότι μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο θα ανακοινώσει 7 με 8 νέα έργα, τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω το pipeline της.

Άλλωστε ο ίδιος απαντώντας σε εκπροσώπους του Τύπου την περασμένη Δευτέρα ανέφερε ότι "η εταιρεία, πέρα από τα 23 γνωστά projects ανάπτυξης ακινήτων, που ισούνται με επενδύσεις της τάξης του 1 δισ. ευρώ περίπου, για την πλειονότητα των οποίων υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας αποεπένδυσης, στήνει ήδη μια νέα γενιά έργων". "Δεν μας ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε τζίρο αλλά κέρδη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος.

Και οι λόγοι δεν τελειώνουν εδώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που έχει "τραβήξει" τα επενδυτικά κεφάλαια είναι το γεγονός ότι η DIMAND είναι μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται αμιγώς στον κλάδο των developers κι αυτό προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές μία ακόμα δυνατότητα επένδυσης στο real estate.

Επίσης είναι μία εταιρεία με ξεκάθαρη στρατηγική που υποστηρίζει ένα Pipeline, σημαντικού μεγέθους με εξασφαλισμένα έργα, ενώ πρόθεση της είναι να υλοποιεί συμφωνίες που αντέχουν στο χρόνο κι αυτό είναι κάτι που έχει εκτιμήσει η θεσμική κοινότητα.

Επιπλέον ιστορικά η εταιρεία έχει αναπτύξει τη δυνατότητα να βρίσκει νέες εύκαιρες και να επενδύει σε έργα που βελτιώνουν τις ζωές των χρηστών και αναβαθμίζουν τις περιοχές γύρω από αυτά, ενώ έχει συνεργασία με σημαντικούς θεσμικούς επενδυτές στο πλαίσιο της υλοποίησης μεγάλων έργων, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) καθώς και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Τέλος είναι μία εταιρεία που έχει επιτύχει ιστορικά σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρωτοπορεί στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι έχει βάλει την υπογραφή της σε μία σειρά εμβληματικών έργων (που έχει πραγματοποιήσει ή υλοποιεί) μεταξύ των οποίων ο Πύργος του Πειραιά, το πρώην καπνεργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά, το πρώην πολυκατάστημα "ΜΙΝΙΟΝ", το πρώτο πράσινο ξενοδοχείο στην Ελλάδα υπό το brand Moxy της Marriott International, το κτήριο της εταιρίας AGEMAR, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελικούση και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διαχειριστές κεφαλαίων και εκπροσώπων family offices καθώς και θεσμικών επενδυτών και χρηματιστών, πλήθος επενδυτών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της DIMAND ενώ τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της εταιρείας έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ενημερώσεις σε επενδυτές.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι ανέφεραν στο Capital.gr ότι χτες (29/6) η AMK της DΙΜAND είχε καλυφθεί ήδη μία φορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags