Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γκουστάβο Σκάρπα: "Στέλνει παιχταρά ο Φερέιρα στον Ολυμπιακό - Θυμίζει Πογκμπά - Καλύτερος από Φορτούνη"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-01 20:23:00

"Στέλνει παιχταρά ο Φερέιρα στον Ολυμπιακό - Θυμίζει Πογκμπά - Καλύτερος από Φορτούνη"!

του Γιώργου Κτενά
"Στέλνει παιχταρά ο Φερέιρα στον Ολυμπιακό - Θυμίζει Πογκμπά - Καλύτερος από Φορτούνη"!

Ένας εξαιρετικά επιδραστικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα του, που είναι πιο ολοκληρωμένος σε σχέση με τον Φορτούνη και μπορεί να συνυπάρξει άνετα στην 11άδα του Ολυμπιακού με τους Μασούρα και Ελ Αραμπί, είναι ο Γκουστάβο Σκάρπα.

Ολυμπιακός - Γκουστάβο Σκάρπα: Στον αστερισμό των Πειραιωτών κινείται το όνομα του Βραζιλιάνου άσου της Παλμέιρας, καθώς είναι σαφές ότι η περίπτωσή του απασχολεί και, μάλιστα πολύ!

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούζγο, βαθύ γνώστη του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για τον παίκτη που απασχολεί τον Πέδρο Μαρτίνς.

"Εξαιρετικός και επιδραστικός ο Σκάρπα - Τον έχει ετοιμάσει ο Φερέιρα - Καλύτερος από Φορτούνη"

"Είναι εξαιρετικός παίκτης, επιδραστικός, που ξέρει να φιλτράρει το παιχνίδι της ομάδας του, να μεταφέρει την μπάλα προς τους επιθετικούς. Επειδή τον έχει αναλάβει Ευρωπαίος προπονητής, ο Αμπέλ Φερέιρα, είναι έτοιμος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σκοράρει κιόλας, δίνει ασίστ. Μου κάνει εντύπωση να έρθει Ελλάδα, το πίστευα πολύ ότι θα πήγαινε απευθείας στην Πορτογαλία, στην Μπενφίκα, την Πόρτο κ.λπ.. Είναι πολύ καλή κίνηση", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος.

Είναι παίκτης που θα πάρει τη θέση του Φορτούνη;

"Είναι παίκτης που παίζει στη θέση του Φορτούνη, κλασσικός οργανωτής, παίζει στη θέση 10, σε σχέση με τον Φορτούνη είναι πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, πιο τεχνίτης. Ο Φορτούνης βέβαια έβαζε πολλά γκολ, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα τον υποδεχτεί ο οργανισμός του Ολυμπιακού και θα πάρει πολλά από εκείνον όσο συντομότερα γίνεται".

"Με Μασούρα και Αραμπί στην 11άδα - Αυτό ενσωμάτωσε με Φερέιρα - Θυμίζει Πογκμπά"

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, για να δούμε και πώς θα μπορούσε να ταιριάξει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά, με τον Εμβιλά μπορεί να κάνει καλό δίδυμο. Ταιριάζει με Μασουρά και Ελ Αραμπί στην 11άδα καθώς μπορεί να δίνει πάσες μπροστά και να αποφεύγει να γυρίζει πιο πίσω ο Αραμπί. Επίσης ο Μασούρας, που είναι πολυεπιθετικός, θα ανοίγει χώρους και ο Σκάρπα έχει την εκτελεστική δεινότητα για να πετύχει γκολ".

Οπότε είναι παίκτης που έχει τη δυνατότητα να παίξει επιθετική άμυνα, να τρέξει για την μπάλα, να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς.

"Δεν το είχε αλλά ο Φερέιρα τον έχει δουλέψει έτσι και έχει ενσωματώσει αυτό το στιλ. Τσεβαντάζ είναι ότι έρχεται από συνεχόμενες σεζόν, φουλ σεζόν, αλλά με τους παίκτες από τη Βραζιλία πάντα ισχύει το ίδιο".

Ποιον θυμίζει με το παιχνίδι του;

"Είναι σύγχρονος χαφ που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θυμίζει Πογκμπά: Έχει τεχνική για να είναι επιδραστικός, αλλά την ίδια στιγμή έχει τακτική παιδεία για να μαρκάρει, να κόβει, να κάνει βρώμικη δουλειά. Είναι ουσιαστικός παίκτης και αν καταφέρει να πάρει ο Μαρτίνς το 100%, όπως ο Φερέιρα, θα είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυρίζει το χαρτί ο Μαρινάκης! "Μολότοφ" με Βραζιλιάνο άσο στον Ολυμπιακό - Η αλήθεια για Μανωλά


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags