Facebook Pixel ΑΕΚ: "Διώχνει" παίκτες ο Γκατσίνοβιτς - Δύο μεταγραφές… Αλμέιδα - Μάχη με "Δικέφαλο" για βράχο της άμυνας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-03 22:22:00

"Διώχνει" παίκτες ο Γκατσίνοβιτς- Δύο μεταγραφές… Αλμέιδα- Μάχη με "Δικέφαλο" για βράχο της άμυνας!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Διώχνει" παίκτες ο Γκατσίνοβιτς- Δύο μεταγραφές… Αλμέιδα- Μάχη με "Δικέφαλο" για βράχο της άμυνας!

Ποιός ανέλαβε την επιχείρηση... σκούπα στην Ένωση; Ποιός κλωτσάει και φεύγει εύκολα. Ποιό όνομα ακούγεται μετά τον Βιτάο; Διαβάστε το ρεπορτάζ…

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν ήταν μία γνωστή φυσιογνωμία στο ελληνικό κοινό. Μπορεί να τον είδαμε το δεύτερο μισό της σεζόν, στα πλέι οφ και να ανοίγει τον δρόμο στον Παναθηναϊκό, για την επιστροφή στους τίτλους και τα ευρωπαϊκά μονοπάτια, αλλά μέσα σε 15 παιχνίδια κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του. Γι'αυτό η Ένωση που θέλει να ενισχυθεί όπως πρέπει για τη χρονιά που θα τη βρει πίσω στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη νεόδμητη, πολυτελή, OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τον πρόσθεσε στη φαρέτρα του νέου προπονητή της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα.

Ο λόγος για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, το πουλέν του Ελβετού μάνατζερ, Μίλος Μαλένοβιτς, το οποίο παραλίγο να τον είχε φέρει από τον Ιανουάριο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, αλλά προτίμησε να διερύνει τη μανατζερική επιρροή του σε ομάδες της Super League, γι'αυτό και τον πλάσαρε στο Τριφύλλι. Ο Μαλένοβιτς μετράει μέχρι στιγμής τρία μεταγραφικά deals την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Και όλα δείχνουν, πως πάει για το επόμενο. Πηγές μάλιστα υποστηρίζουν, ότι έχει σηκώσει μανίκια. Όχι όμως για προσθήκη, αλλά για πώληση παικτών της ΑΕΚ. Άρα να υποθέσουμε, ότι έχει αναλάβει κατά κάποιον τρόπο μέρος της επιχείρησης... σκούπα για το άδειασμα του ρόστερ.

Η δύσκολη υπόθεση του Λε Ταλέκ

Εξάλλου υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται και θα χρειαστεί και μία ώθηση για να αδειάσει το ρόστερ. Ίσως η πιο δύσκολη από αυτές τις περιπτώσεις να είναι ένας παίκτης που ήταν επιλογή του προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε τη σεζόν η Ένωση πέρσι. Ο λόγος για τον Νταμιέν Λε Ταλέκ, που ήταν επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η δρομολόγηση ενός σεναρίου ξεφορτώματος του γάλλου είναι δύσκολη για δύο λόγους. Πρώτον επειδή έχει μεγάλο συμβόλαιο και, δεύτερον, γιατί πλέον ο παίκτης ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο να παίξει σε ομάδα της Ρωσίας (απ' όπου υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον) μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η σύζυγος του Λε Ταλέκ είναι Ρωσίδα. Οπότε ο Γάλλος δεν θα είχε πρόβλημα σε μία τέτοια επιλογή, παρά τον πόλεμο...

Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει λοιπόν τον Γκατσίνοβιτς, από εβδομάδα θα έχουμε επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Γιόνσον και δουλεύει την περίπτωση του Πινέδα. Υπάρχει όμως και η έγνοια για το κέντρο της άμυνας.

Τον θέλει και άλλος Δικέφαλος

Για την ΑΕΚ αποτελεί προτεραιότητα η απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου στόπερ. Πηγές από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ υποστηρίζουν, ότι εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις, αλλά ακόμα δεν έχει ανάψει πράσινο φανάρι, για να προχωρήσει κάποια υπόθεση στο επόμενο σταυροδρόμι. Μία από αυτές είναι και ο 29χρονος διεθνής Ρουμάνος Αντρέι Μπούρκα που αγωνίζεται στην Κλουζ. Την Τετάρτη κυκλοφόρησε δημοσίευμα ρουμανικής ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο ο παίκτης είναι φευγάτος και εκτός από την τουρκική Κόνιασπορ, έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων.

Ο 29χρονος διεθνής Ρουμάνος στόπερ ήταν ένας από τους αμυντικούς «βράχους» και βοήθησε σημαντικά την Κλουζ στο δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα ρεπορτάζ τον θεωρούν φευγάτο και εκτός από τη χώρα μας, φέρεται να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στην Τουρκία και συγκεκριμένα την Κόνιασπορ, η οποία (μα τι σύμπτωση;) έχει έμβλημα και αυτή (όπως η Ένωση) τον «δικέφαλο» αετό. Μάλιστα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», του Νίκου Αγγελίδη.

Την περασμένη σεζόν, ο Μπούρκα μέτρησε με την Κλουζ 35 παιχνίδια, 2 γκολ, ενώ είναι 12 φορές διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας. Στο βιογραφικό του υπάρχουν σταθμοί, όπως οι Μποτοτσάνι, Μπακάου. Ποτέ του δηλαδλη δεν έχε βγει, στη μέχρι τώρα καριέρα του, εκτός Ρουμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατακάρες από Αλμέιδα - Η δήλωση για "Τίγρη", Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον - Γι' αυτό ήρθε στην ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags