Facebook Pixel Μοίρασε υποσχέσεις ο νεανικός Άρης - Νίκησε τη Γάνδη με σούπερ άμυνα και ντεμπούτο Γκρέι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-04 18:09:00

Μοίρασε υποσχέσεις ο νεανικός Άρης - Νίκησε τη Γάνδη με σούπερ άμυνα και ντεμπούτο Γκρέι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Μοίρασε υποσχέσεις ο νεανικός Άρης - Νίκησε τη Γάνδη με σούπερ άμυνα και ντεμπούτο Γκρέι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματέο Γκαρσία ήταν αρκετό για τον Άρη προκειμένου να επικρατήσει μιας εκ των ισχυροτέρων βελγικών ομάδων, έχοντας εξαιρετική αμυντική απόδοση παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς παίκτες.

Ο Άρης επικράτησε 1-0 της Γάνδης χάρη σε γκολ του Γκαρσία με πέναλτι στο 35ο λεπτό.

Για τους Θεσσαλονικείς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του παίζοντας για 11 λεπτά ο Αντρέ Γκρέι. Ο Χερμάν Μπούργος έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν απειλήθηκαν και κινδύνευσαν ελάχιστα να δεχθούν γκολ κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα.

Αναλυτικά:

Παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια βελτίωσης στην ανασταλτική λειτουργία, ο Άρης επικράτησε με 1-0 της Γάνδης, στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας του στο Σότσαου. Ο Ματέο Γκαρσία (36΄) με πέναλτι σημείωσε το μοναδικό γκολ, με τους Θεσσαλονικείς να είναι πολύ καλύτεροι ανασταλτικά, αλλά και λιγότερο δημιουργικοί επιθετικά, σε σχέση με την ήττα 4-3 από το Αμβούργο την περασμένη Παρασκευή (1/7).

Ο Χερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε μία άκρως νεανική, σε βαθμό πειραματικής, ενδεκάδα στο πρώτο ημίχρονο, σε διάταξη 3-5-2. Κι αυτό είχε συνέπειες. Από το δεκάλεπτο και μετά, η Γάνδη κυριάρχησε απόλυτα, με τον Μάριο Σιαμπάνη να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τζιάνι Μπρούνο (14’, 16’) και Σβεν Κουμς (20’). Κι αφού κράτησε το «μηδέν» πίσω, ο Άρης κέρδισε πέναλτι, με τον νεαρό Μιχάλη Παναγίδη να ανατρέπεται από τον Ντέβι Ρόεφ. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ματέο Γκαρσία για το 0-1 στο 36ο λεπτό.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές στο δεύτερο μέρος δεν επέτρεψαν να βρει ρυθμό το ματς. Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, που διατήρησαν το 3-5-2, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. «Αναιμική» η κεφαλιά του Φαμπιάνο Λέισμαν (61’) και αυτή του Κουμς (63’), όπως και το σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι (72’). Πέντε λεπτά πριν το φινάλε, μάλιστα, ο Αντρέ Γκρέι, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Άρη, λίγο έλειψε να «χριστεί» σκόρερ. Στη συνέχεια, πάντως, ο Χουλιάν Κουέστα αντέδρασε εντυπωσιακά στο σουτ του Μαλίκ Φοφανά, ενώ η κεφαλιά του αφύλακτου Ντάρκο Λέμαγιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι - οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις της Γάνδης στο β΄ μέρος. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την άστοχη κεφαλιά του Μάρβιν Πίρσμαν, έπειτα από κόρνερ του Μαντσίνι.

Οι συνθέσεις:

ΆΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Σιαμπάνης (46’ Κουέστα), Μαρμαρίδης (46’ Πίρσμαν), Χαΐροβιτς (46’ Ιτούρμπε), Μπράμπετς, Τανούλης (46’ Φαμπιάνο), Χρυσόπουλος, Ντιόπ (30’ Ασλανίδης/46’ Εμπακατά), Σγουρός (46’ Ντουκουρέ), Γκαρσία (78’ Γκρέι), Παναγίδης (46’ Πάλμα), Χατζηιωάννου (46’ Μαντσίνι).

Η αρχική ενδεκάδα της Γάνδης (Χάιν Φανχέζεμπρουκ): Ρόεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Λάγκε, Κάστρο-Μόντες, Οτζίτζα-Οφόε, Κουμς, Νούριο, Χιλσάγκερ, Κάιπερς, Μπρούνο.  

*** Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Παπέ Σεϊκ Ντιόπ. Μάλιστα, του τοποθετήθηκε πάγος στο πόδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags