Facebook Pixel Ευθύμης Κουλούρης: Σούπερ συμφωνία για Κουλούρη - Ιαπωνία και Αραβία πριν τη Λίντσερ - "Όχι" σε μεγάλη ελληνική ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-05 13:22:00

Σούπερ συμφωνία για Κουλούρη - Ιαπωνία και Αραβία πριν τη Λίντσερ - "Όχι" σε μεγάλη ελληνική ομάδα!

Οι Μιχείες
Σούπερ συμφωνία για Κουλούρη - Ιαπωνία και Αραβία πριν τη Λίντσερ - "Όχι" σε μεγάλη ελληνική ομάδα!

Πώς τον... ξύπνησε ο ΠΑΟΚ και τα χρήματα για τη νέα του μεταγραφή! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει το στόρι της νέας μετακίνησης του Έλληνα επιθετικού στο εξωτερικού. Πώς και γιατί γύρισε πέρυσι στο Περιστέρι, η αλλαγή μάνατζερ και η συμφωνία τους για το φετινό καλοκαίρι, το "φλερτ" με ομάδες του Big-4 και οι προτάσεις που είχε στα χέρια του πριν υπογράψει στην Αυστρία.
 

Υπερήφανη πώληση για τον Ατρόμητο, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει η στήλη από χθες, με τον Ευθύμη Κουλούρη. Και όχι τυχαία αφού την ημέρα (Δευτέρα) που το γράφαμε ο διεθνής σέντερ φορ πετούσε για Αυστρία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να φωτογραφηθεί με την φανέλα της Λίντσερ, της νέας του ομάδας!

Ουσιαστικά βέβαια το deal έκλεισε την Κυριακή, όταν το αυστριακό κλαμπ έκανε δεκτούς τους όρους τόσο του Aτρομήτου, όσο και της πλευράς του παίκτη. Και έτσι για δεύτερη φορά, μέσω... Περιστερίου, ο 26χρονος στραικερ κάνει μεταγραφή στο εξωτερικό. Με την ίδια ομάδα (Ατρόμητο) αλλά  διαφορετική ιδιοκτησία (όταν πήγε στην Τουλούζ άνηκε στον ΠΑΟΚ και ήταν δανεικός στο Περιστέρι) αλλά και με δυο διαφορετικούς ατζέντηδες. Το 2019 είχε τον Πολ Κουτσολιάκο και τώρα τον Βασίλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έβαλε φαρδιά, πλατιά την υπογραφή/σφραγίδα του σε αυτό το πετυχημένο (και για τις δυο πλευρές) deal. 

Την σεζόν 2018-19 ο Κουλούρης είχε κάνει 25 γκολ σε συνολικά 35 συμμετοχές με τον Ατρόμητο. Ο ΠΑΟΚ στον οποίο άνηκε δεν τον... έβλεπε (ακόμη και όταν πουλήθηκε ο Πρίγιοβιτς πήγε στην αγορά του συνομήλικού του Σβιντέρφσκι και τον... αγνόησε) και έτσι νωρίς τον Ιούλιο του 2019 ο agent Κουτσολιάκος τον πήγαινε με 3.500.000 στην Τουλούζ (λέγεται πως από εκείνο το transfer fee είχε καρπωθεί κοντά στα 500 χιλιάρικα και ο Ατρόμητος)

Στην γαλλική ομάδα ο Κουλούρης ξεκίνησε... υπερηχητικά αλλά σταδιακά "υποχώρησε", η Τουλούζ άλλαξε αρκετούς προπονητές  αλλά δεν σώθηκε και στο τέλος της σεζόν 2019-20 υποβιβάστηκε. Ο Έλληνας φορ δεν ψηνόταν με την Ligue 2, έμεινε όμως, λόγω και του υψηλού συμβολαίου του. Ουσιαστικά ξενερωμένος, με αποτέλεσμα να τον πάρει η κάτω βόλτα, να μείνει μακριά από τα γκολ και στο τέλος να μην παίζει καθόλου, να μην βρίσκεται καν στις αποστολές.

Το καλοκαίρι του 2021 κι ενώ είχε πλέον αλλάξει ατζέντη - πήγε στον Βασίλη Παναγιωτάκη, "ομόσταβλος" με  το πρώην συμπαίκτη και φίλο του Γιαννούλη - αποφάσισαν από κοινού - παρότι υπήρχαν προτάσεις από διάφορες ομάδες του εξωτερικού - να επαναπατριστεί και να γυρίσει στην ποδοσφαιρική...Ιθάκη του, το Περιστέρι. Για το restart. Κάτι που είχε επιχειρήσει βέβαια και ο Βέλλιος, στην ίδια ομάδα, προηγουμένως αλλά απέτυχε. Άλλο Κουλούρης όμως κι άλλο Βέλλιος...

Ένα χρόνο πριν, λοιπόν, ο agent Βασίλης Παναγιώτακης αφού του καθάρισε μια πολύ δυνατή αποζημίωση από την Τουλούζ, του "έκλεισε" και το υψηλότερο συμβόλαιο που έδωσε ο Ατρόμητος, περίπου 220.000 ευρώ καθαρές αποδοχές το χρόνο. Διετές και χωρίς buy out, πήγε ως ελεύθερος στην ομάδα των Σπανού/Αγγελόπουλου...

Η αλήθεια είναι πως ο Κουλούρης δεν ξεκίνησε καλά στην δεύτερη θητεία του στο Περιστέρι, ήταν και ομάδα με πλούσια υλικά αλλά "κακοκτισμένη" ο περσινός Ατρόμητος, με τις τέσσερις αλλαγές προπονητών....

Όταν όμως, "εκτέλεσε" την πρώην του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, ο Κουλούρης πήρε μπροστά και ήταν ασταμάτητος. Με συνολικά 14 γκολ και επιστροφή ξανά στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας. "Βούτυρο" στο ψωμί του ατζέντη του δηλαδή για να τον δουλέψει για μεταγραφή ξανά στο εξωτερικό, όπως δηλαδή του είχε υποσχεθεί όταν αποφάσιζαν να επιστρέψει στην Super League...

Λίγοι γνωρίζουν πως στο προηγούμενο διάστημα, το "πρότζεκτ Κουλούρη" δουλεύτηκε σε διάφορα κλαμπ , σε όλο τον κόσμο. Τον Μάϊο ήταν πολύ κοντά στην μεταγραφή του σε ιαπωνική ομάδα, με λεφτά που θα ήταν μίνιμουμ 1.300.000 για τον Ατρόμητο. Επίσης, ακόμη και όταν προέκυψε το φλερτ με Άρη, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ, η πρώτη επιλογή ήταν το εξωτερικό για τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του. Και δικαιώθηκαν...

Στον Ατρόμητο πριν από την Λίντσερ έγιναν προτάσεις από άλλες δυο ομάδες. Η μια ευρωπαική και η άλλη ...αραβική! Μόνο που εισέπραξαν ισάριθμα "όχι" αφού δεν ξεπερνούσαν η μεν τα 550 χιλιάρικα και η άλλη τα 700. Στην αυστριακή ομάδα το deal έκλεισε κοντά στο 1.000.000 ευρώ και με ένα μικρό ποσοστό για τον Ατρόμητο. 

Ο Κουλούρης πάντως απο την πλευρά του έκανε ένα σούπερ συμβόλαιο, τριετές (μέχρι το 2025). Με υπερδιπλασιασμό των καθαρών αποδοχών του, σε σχέση με αυτές του Ατρομήτου! Μια ακόμη σύμπτωση: αρχές Ιουλίου πουλήθηκε στην Τουλούζ, και ξανά τρία χρόνια μετά αρχές Ιουλίου πουλήθηκε στην Λίντσερ!!

ΥΓ. Σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα η Τουλούζ είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης για τον Ευθύμη Κουλούρη...

ΥΓ1. Καταλυτικό ρόλο στην μεταγραφή του Κουλούρη στην Λάσκ Λιντς έπαιξε ο Σέρβος αθλητικός διευθυντής της, Ράντοβαν Βουγιάνοβιτς...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό καθυστερεί το "χρυσό" deal ο Πασχαλάκης - Ανατροπή στην ΑΕΚ, μεγάλα συμβόλαια Μελισσανίδη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags